Gönderen Konu: Skoda'nın yükselen satış grafiği dikkat çekiyor!  (Okunma sayısı 4061 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Skoda'nın yükselen satış grafiği dikkat çekiyor!
« Yanıtla #20 : Ağustos 07, 2012, 11:06:37 »
valla yeni kasayı ben de hiç beğenmedim..yakından inceleyince tam bir hayal kırıklığı oldu...yoksa ben tam bir avensis hayranıydım..araç hiç de d sınıfı gibi durmuyor bence..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 07, 2012, 11:06:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 08, 2012, 07:35:16 »
valla skodaya çok yabancıyım ama geçen sene bir arkadaşım octavia dizel aldı.. 1 yılda 25.000 kmde  2 defa turbo dağıldı. tavan ve ön direk döşemeleri sarktı. kapı içi düğmeler deforme oldu. bende görünce hayretler içinde kaldım.. artık ya bizim arkadaş çok hor kullandı yada araç böyle.. yine bir tanıdığımda 2003 süperb 1.9 dizel var defalarca turboyu değiştirdi... ha keza aracın içi çok deforme olmuş...
Uğur uzun süredir ailece skoda kullanıyoruz.Benim ilk arabam almanyadan almıştım 2004 skoda octavia collection plus.Çok güzel arabaydı 200.000 km sattım araç çorumda bir öğretmen arakdaşta ve hala sorunsuz biniyor.Tabi bakımlarını aldığım günden itibaren düzenli olarak yapmıştım.Eşim hala 2010 fabia kullanıyor benim arabam olmadığı için arada otlanıyorum fabiayı :) Gayet sorunuz kullanıyoruz.Geçen hafta antalyaya gidip geldim mesela ve uzun yolda genel hız ortalaması 93  yakıt ortalaması ise 5,4 litre oldu.Elbette faiba uzun yol arabası değil malum küçük araba.
Sonuçta arkadaş arabaya baya kötü davranmış olmalı.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 08, 2012, 08:17:33 »
Kardesim sifir olarak 4 sene önce Octavia RS 2.0 TFSI aldi. Direk enjeksiyon turbo benzinli bir motora sahip ve 200ps/280nm tork üretiyor. Yakit tüketimi cok makul. Normalde 7-8 litre tüketiyor ve oldukca sportif kullanimda ancak 10 litreleri buluyor. Acak aracin Türkiye sartlari icin fazla hizli oldugunu söyleyebilirim. Aracin su ana kadar hicbir problemi olmadi ve süper bir durumda. Ama kardesim BMW 1 serisine kafayi taktigi icin satisa cikartti. Ic aksamda Recaro yari deri yari alcantara koltuklar var.

Araclarin kalitesini incelemeyen bilmiyor. Mekanik kullanilan malzeme VW/Audi ile birebir ayni. Zaten tüm parcalarin üstünde VW, Skoda, Audi, Seat ablemi mevcut. Ayni kutu malzemeyi Skoda parca numarasi ile alirsan ayri fiyat ve VW/Audi parca numarasi ile alirsan ayri fiyat cekiyorlar. Kimin daha fazla ödedigini söylemeye sanirim gerek yok. Garip olan tek sey Skoda ile VW grubunun distribütörlerinin Türkiye'de ayri olmasi.

Ama arada ufak tefek masraftan kacindiklari malzemeler de var. Misal kaputta actigin zaman otomatik sabit tutacak bir amortisörün olmamasi gibi. Eski araclardaki gibi bir kolu sabitlemek gerekiyor.

Uzun lafin kisasi, bugün ben Türkiye'ye kesin dönüs yapiyor olsam alacagim tek arac bu. Dizel sevmiyorum ve benim icin illa sportif bir arac olmasi gerekiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsaneler ölmez şekil değiştirir...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 09, 2012, 21:05:28 »
Bence skoda ne kadar kaliteli araç yaparsa yapsın marka prestiji olarak tercihlerde hep geri kalır.
1998 COROLLA 1.6 XEİ SPECİAL A.C GÜMÜŞ GRİ 114hp
2000 YARİS LUNA 1.3 VVT-İ AC LACİVERT
1998 AVENSİS 2.0 SOL GÜMÜŞ GRİ
2007 YARİS 1.3 SOL SPECİAL GÜMÜŞ GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 09, 2012, 22:04:56 »
Bence skoda ne kadar kaliteli araç yaparsa yapsın marka prestiji olarak tercihlerde hep geri kalır.

O durum Türk insaninin ön yargisi ile cok alakali.
Ingiltere veya Almanya'da acayip satiyor Octavia ve diger modelleri de.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsaneler ölmez şekil değiştirir...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 09, 2012, 22:43:12 »
Size katılıyorum ne yazıkki ülkemizde böyle ön yargının sebebi bu ülkede otomobiller ulaşım aracından çok yatırım amaçlı kullanıldığı için yerli ve üretimi daha yaygın markalar rağbet görüyor skoda vb. markalar arka planda kalıyor yani konfordan ödün vererek değerini koruyan araçlara yöneliyoruz.
1998 COROLLA 1.6 XEİ SPECİAL A.C GÜMÜŞ GRİ 114hp
2000 YARİS LUNA 1.3 VVT-İ AC LACİVERT
1998 AVENSİS 2.0 SOL GÜMÜŞ GRİ
2007 YARİS 1.3 SOL SPECİAL GÜMÜŞ GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2012, 16:09:53 »
Kemal abi söylemiş çarpık bacak muhabbetini. Ben de hatırlıyorum skoda bacak derlerdi hep :)
Skoda superb gerçekten benim favorilerim arasında çok hoşuma gidiyor. Passat alacağıma onu alırım ben. Octavia da çok güzel (güncel kasalar) ama ne bileyim superb bir başka güzel geliyor bana. Toyota donanım koysa bir de arabalara. Wv nin standart koyduğunu toyota opsiyonel koyuyo. Donanım oldu mu alıp başını gidiyor toyota.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2012, 17:32:33 »
Benim görüşüm, bundan 10 sene önce skoda toyota'dan 2 gömlek geride idi, bugün burun farkı ile önde. Toyota bu kafada devam ederse birkaç yıl sonra 2 gömlek ileride olacak. Skoda forumuna da üyeyim, o araçlara da bakıyorum, bizdeki abuk subuk problemlerle uğraşmıyorlar. Ha arıza yapmıyormu? Problemi yok mu? Tabii ki var. Ama arıza dediğin arıza gibi olmalı, burada konuştuğumuz abuk şeyler gibi değil.