0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi tam olarak bilmiyorum ama şanzıman yağını ve şanzımanın içindeki bilyaları kontrol ettirmekte fayda var çünkü o ses bilyalardan geliyor yağ özelliğini kaybettiyse kayganlığınıda kaybetmiş oluyor ondan dolayı bilyalar sürtünüyordur.
İlke bey'in dediği gibi, şanzıman yağı değişim periyodunuz gelmiş gibi görünüyor.
evet abi mesela pillerin 3 yıl ömrü varsa bunlarında bir ömrü var her 2.ve 3. senelerde yapılan bakımların pahalı olmasının sebebi ömrü dolan parçaların değiştirilmesidir okan abi muhtemelen özelliğini kaybetmiş olabilir max90tl değiştir hem şanzıman rahatlar
Okan kardeşim 2008 verso aracım 78500km de evet verso nun vitesi biraz kemikli. böyle olması benim hoşuma gidiyor. sorun olduğunu zannetmiyorum. en azından önceki aracım scenic gibi vites kolundaki aralıklar geniş değil.
Hepsinin yanında Vites kutunuza baktırmanızda da fayda var. Eğer bu dediklerim yüksek devirde vites değişimi, hızlı şekilde vites artırma gibi kullanım tarzına maruz kaldı ise muhakkak bakılmalıdır.
Arkadaşlar aracımdaki pek hoşlanmadığım bir durumdan bahsedeceğim.ben aracımda vites değiştirirken ayağımı debriyajdan çekerken birazda gaza basarımki vitesin sarsıntısız geçmesini sağlarım.ama versoda bu pek mümkün olmuyor sanki vites geçişleri gaza basmama rağmen hissediliyor.önceden vw polo ve renault 19 araçlarını kullandım onlarda bu şekilde vites değiştirdiğimde vitesin geçişini anlamak nerdeyse imkansız oluyordu ve viteslerde çok yumuşaktı.ama versoda vites kemikli ve konforu biraz düşürüyor.ayrıca vites geçişleride biraz hissediliyor.acaba sorun bende mi yoksa sizin versolardada durum aynı mı
aracım 178000 de vitesi 1 den 2 ye alırken hafiften ses yapıyor ama 3.4.5. viteslere geçişte ses yok (2 yıl önce vites hareketlerinde gıcırtı ve sertlik vardı. bu sıkıntıyı servise söyledim bir yerleri yağladılar .şimdi çok iyi).şanzıman yağınıda balataları değiştirirken yenilettik
sercan abi arabaya kıyamadığım için yüksek devirlere çıkmıyorum ama hızlı vites değiştiririm ama tabi bunu yaptığım zaman araba çok sarsılmaz sadece vites değişimi biraz hissedilir.dediğiniz gibi bakımda vites kutusunada baksınlar