Gönderen Konu: AURİS DİREKSİYON TIKIRTISI .  (Okunma sayısı 4796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
AURİS DİREKSİYON TIKIRTISI .
« : Haziran 27, 2012, 12:46:17 »
arkadaşlar 2011 model aurisimde direksiyonu çevirirken bi tık sesi geliyor bunu benden başka yaşıyan varmı acaba . birde bu ses sanırım araç ilk çalıştıktan sonra geliyor .

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 27, 2012, 12:46:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: AURİS DİREKSİYON TIKIRTISI .
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2012, 12:54:52 »
Direksiyonu çevirirken değil de, özellikle sabahları ilk kalkışta sol taraf arka ya da ön lastikten bir tık sesi geliyordu. Götürdüm servise, balatalar nemden dolayı biraz yapışık kalabiliyor, herhangi bir zararı olmaz dediler, tamam dedim. El freni falan da kullanmıyorum. Buna benzer bir ses olabilir ama hareket ederken değil de sadece direksiyonu çevirirken geliyorsa bir gösterin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2012, 13:15:49 »
Direksiyonu çevirirken değil de, özellikle sabahları ilk kalkışta sol taraf arka ya da ön lastikten bir tık sesi geliyordu. Götürdüm servise, balatalar nemden dolayı biraz yapışık kalabiliyor, herhangi bir zararı olmaz dediler, tamam dedim. El freni falan da kullanmıyorum. Buna benzer bir ses olabilir ama hareket ederken değil de sadece direksiyonu çevirirken geliyorsa bir gösterin derim.

bu daha farklı direksiyondan gelen bir ses murat bey ama bakıma gidince sorucam bakalım ne dicekler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2012, 13:17:33 »
Levent bey aracınız kaç km'de Toyotaların hastalığı oldu bu direksiyon sesi. Garantiden değişimini isteyiniz benim eski aracımda ses geliyordu direksiyon kutusu değişti.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2012, 13:24:23 »
Levent bey aracınız kaç km'de Toyotaların hastalığı oldu bu direksiyon sesi. Garantiden değişimini isteyiniz benim eski aracımda ses geliyordu direksiyon kutusu değişti.

19 bin i biraz geçti sercan bey valla toyotadan soğucam böle giderse ama her zaman değil genelde ilk çalıştığında yapıyor açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2012, 13:26:04 »
Biraz erken yapmaya başlamış açıkcası, bence 20.000km bakımında ciddi ciddi söyleyin sesin sizi rahatsız ettiğini.

Haklısınız moral bozucu durum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2012, 13:31:30 »
Biraz erken yapmaya başlamış açıkcası, bence 20.000km bakımında ciddi ciddi söyleyin sesin sizi rahatsız ettiğini.

Haklısınız moral bozucu durum.

sadece tek tık sesi sona ses vs. yok ama insanın sinirine dokunuyor yeni araçta böle sesler zaten ön göğüs saolsun ses hiç eksik olmuyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2012, 17:36:46 »
Bu ses sanki plastik aksama birseyler dusuyormus gibi bir ses degilmi?
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2012, 17:48:32 »
Bu ses sanki plastik aksama birseyler dusuyormus gibi bir ses degilmi?

tam olarak sayılmaz sanki bişiyin üstünden geçiyormuş gibi direksiyon tık yapıyor elinizle hissedebiliyosunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2012, 17:58:29 »
tam olarak sayılmaz sanki birşiyin üstünden geçiyormuş gibi direksiyon tık yapıyor elinizle hissedebiliyosunuz

Dikkat etmemişim. Bende bazı kasislerde bariz direksiyon kutusundan suphelendigim bir ses geliyor sanki demirler carpisiyor gibi oyle hissettiriyor:)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2012, 18:01:22 »
Dikkat etmemişim. Bende bazı kasislerde bariz direksiyon kutusundan suphelendigim bir ses geliyor sanki demirler carpisiyor gibi oyle hissettiriyor:)

zaman zaman onuda yaşadım sanki bi boşluğa düşüyor direksiyon şimdi bakıma gidince zaten baya bi lafım var açıkçası süspansiyon ön göğüs gıcırtıları bklm beni nasıl susturcaklar merak ediyorum ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2012, 21:11:47 »
direksiyon tıkırtısı önceki corolla e12 serisinde sağa sola dönüşlerde  çukura kasise düştügünüzde boşluk varmış gibi lık lık tarzı birşeydi.mesela benım versoda da kaputun altındaki  lpg beynını hemen ön gögüse çok yakın bir yere takmışlar.lpg ye geçeçegi zaman  içerden tık sesi bariz bir  şekilde geliyor.Sİzin anlattıgınızda daha çok arıza veya boşluk dan oluşan ses değilde elektronik aksamın kontrolünden sonra oluşan bir ses olma ihtimali yksek.özellikle ilk çalıstırmada sabahları demişsiniz.Sİz yeetkili servise gösterin .ama ilk çalıştıgında yapıyorsa siz servise birşey anlatamnazsınız.ya bir video ya alın bişekilde ispatlayın.Aracınız dizel ise vsc nin  kontrol sesi de bazı araçlarda fazla oluyormuş acaba omu.Benimki gibi lpg li ise lpg beynı de olabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2012, 21:17:45 »
Sabahları arabayı ilk çalıştırıp hareket ettirdiğimde 10 -15 km hıza çıktıktan sonra 2-3 saniyelik bir ses geliyodu direksiyondan arabayı aldığım ilk günden beri (26mart2012) arac 9000 km ye geldi hala var bu ses servise sorduğumda 2 farklı ustada o sesin abs den geldiğini ve abs nin kendini kontrol ettiğini söyledi ama 10.000 bakımında tekrar soracağım farklı bi yanıt alırsam burada paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2012, 21:34:53 »
direksiyon tıkırtısı önceki corolla e12 serisinde sağa sola dönüşlerde  çukura kasise düştügünüzde boşluk varmış gibi lık lık tarzı birşeydi.mesela benım versoda da kaputun altındaki  lpg beynını hemen ön gögüse çok yakın bir yere takmışlar.lpg ye geçeçegi zaman  içerden tık sesi bariz bir  şekilde geliyor.Sİzin anlattıgınızda daha çok arıza veya boşluk dan oluşan ses değilde elektronik aksamın kontrolünden sonra oluşan bir ses olma ihtimali yksek.özellikle ilk çalıstırmada sabahları demişsiniz.Sİz yeetkili servise gösterin .ama ilk çalıştıgında yapıyorsa siz servise birşey anlatamnazsınız.ya bir video ya alın birşekilde ispatlayın.Aracınız dizel ise vsc nin  kontrol sesi de bazı araçlarda fazla oluyormuş acaba omu.Benimki gibi lpg li ise lpg beynı de olabilir.

teşekkür ederim tuncay bey sürekli olsa zaten şimdiye kadar çoktan gitmiştim servise ama bakalım detaylı bi bilgi almak isticem bakımda

Sabahları arabayı ilk çalıştırıp hareket ettirdiğimde 10 -15 km hıza çıktıktan sonra 2-3 saniyelik bir ses geliyodu direksiyondan arabayı aldığım ilk günden beri (26mart2012) arac 9000 km ye geldi hala var bu ses servise sorduğumda 2 farklı ustada o sesin abs den geldiğini ve abs nin kendini kontrol ettiğini söyledi ama 10.000 bakımında tekrar soracağım farklı bir yanıt alırsam burada paylaşırım.

evet ömer bey bunu başka bi arkadaşımdan daha duydum servis aynısını sölemiş ama işte insan huzursuz oluyor ses fln duymak istemiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2012, 00:16:24 »

O çok klasiktir Toyotalarda alışacaksınız dostlar.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2012, 00:41:16 »
bende corollanın faturalarıinceledimgeçen gündireksiyon dönerken tık lok vb ses çıkıyor diye yazılmış şikayete üzerine direksiyon kutusu değişmiş garantiden
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 28, 2012, 00:47:56 »
bende corollanın faturalarıinceledimgeçen gündireksiyon dönerken tık lok vb ses çıkıyor diye yazılmış şikayete üzerine direksiyon kutusu değişmiş garantiden

Benim 2006 Hb de de aynı şekilde oldu garanti sağolsun 4.000tl idi.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2012, 01:07:12 »
Benim 2006 Hb de de aynı şekilde oldu garanti sağolsun 4.000tl idi.
yok 4000 değilde 2000 civarı idi yanlış hatırlamıyorsam toyota servisi üzmüyor müşterisini koltukta hafif bir deformasyon vardı döşeme altında sanki kat kat olmuş gibi anında döşemeyideğiştirdiler itiraz bile etmiyorlar sırf bu yüzden toyota alınır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 28, 2012, 01:09:30 »
yok 4000 değilde 2000 civarı idi yanlış hatırlamıyorsam toyota servisi üzmüyor müşterisini koltukta hafif bir deformasyon vardı döşeme altında sanki kat kat olmuş gibi anında döşemeyideğiştirdiler itiraz bile etmiyorlar sırf bu yüzden toyota alınır
Evet o civarda ben o arada bi kaç işlem daha yapmıştım :) sağ amortisör gibi :)
Katılıyorum sırf o yüzden alınır hatta alıyoruz da denebilir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 28, 2012, 01:13:50 »
Evet o civarda ben o arada bir kaç işlem daha yapmıştım :) sağ amortisör gibi :)
Katılıyorum sırf o yüzden alınır hatta alıyoruz da denebilir.
kesinlikle :) bak vites topuzunu söylemeyi unttum hafif soyulmuş bir ara gideyimde onuda değiştirsinler :)