Gönderen Konu: 95 xli süspansiyon sorunu..  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
95 xli süspansiyon sorunu..
« : Haziran 27, 2012, 11:49:07 »
arkadaşlar benim 95 xli aracım var motoru olsun yol tutuşu kısacası performans bakımından çok güzel bir araba ama gel gelelim süspansiyonları çok sert yolda ki en küçük kuçuru bile hissettiriyor. vuruntu yapıyor. düz yolda birşey olmuyor ama Türkiye deki yollar malum. şahin bile daha az hissettiriyor sarsıntıyı bunun nedeni nedir ? sizide de aynı sorun varmı ? bana budar kaliteli bi arabanın böyle yapampası garip geliyor..

Toyota Club Türkiye

95 xli süspansiyon sorunu..
« : Haziran 27, 2012, 11:49:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: 95 xli süspansiyon sorunu..
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2012, 11:51:36 »
jant ebatları nasıldır. amörtisörler patlak olabilir ?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2012, 11:55:49 »
jantlar orjinal jantları.. hatta lastikleride 1 ay önce yeni değiştirdim. amortisörler patlak olabilir.. ama bu bu kadar etkiler mi ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2012, 11:58:06 »
jantlar orjinal jantları.. hatta lastikleride 1 ay önce yeni değiştirdim. amortisörler patlak olabilir.. ama bu bu kadar etkiler mi ki ?

az bile yapar amörtisör patlak olursa nasıl rahatlık vericek kasaya kasa amörtisörlere vurdugu için rahatsız edici ses verir içeri bence bunları kontrol ettiriniz.

Amortisörün birincil islevi tekerlek tümseklerin ve çukurlarin üzerinden geçtikten sonra yaylarin salinimini azaltmaktadir.

Yaylarin görevi ise, lastigin yolun yüzeyi ile sürekli temasi muhafaza etmesine imkan saglamaktir. Aslinda yüzeyin bozuklugunun soklarini emen yaydir. Bu durumda, yaygin olarak kullanilan isimlerinin aksine, “sok emicisi”nin yani amortisörün amaci yoldaki tümseklerin sokunu emmek degildir. Bu yaylarin görevidir. Amortisörün amaci aslinda yaylarin salinimini azaltmaktir
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2012, 12:01:49 »
peki daha önce kullandınız mı? diğer arabalara göre sanki biraz sert bi süspansiyona sahip değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2012, 12:11:34 »
peki daha önce kullandınız mı? diğer arabalara göre sanki biraz sert bir süspansiyona sahip değilmi

bizde daha önce 1995 xl vardı süspansıyon olarak süper bir aractı orjınal jantları üstündeydi.Şu an ise 1997 xei var üzerinde 14 jant var fakat süspansyonu eski araba kadar güzel değildi.Amörtisörleri patlak bir doğan kullanmışım bahsettiğiniz olayın aynısını o araçta yaşadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2012, 12:16:31 »
teşekkürler en yakın zamanda baktıracam.. sorun çözülür umarım çünkü konfor gerçekten önemli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2012, 12:20:51 »
teşekkürler en yakın zamanda baktıracam.. sorun çözülür umarım çünkü konfor gerçekten önemli..
Evet başka da birşeyden olcagını düşünmüyorum.Hangi marka ve ebatta lastik aldınız acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2012, 12:39:16 »
bridgestone dan aldım ama şuan tam ebatını hatırlamıyorum :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2012, 12:40:41 »
bridgestone dan aldım ama şuan tam ebatını hatırlamıyorum :S
Dediğim gibi aracın bütün kontrollerini yaptırın derim :)