0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
safirle gidiyorum sancak millet
Desene sana yaradı bu iş indirim için zorla. Mutlaka yaparlar.
Yapılan kontrol sonunda servis raporu; ÖN FREN BALATASI ARKA FREN BALATASI, hava ve polen, 60,000 KM bakımı, KLİMA GAZI BASILMASI GEREKİYOR MÜŞTERİ İSTEĞİ ÜZERİNE İŞLEM YAPILMADI. V kayışı değişti. Motor altı koruma klipsleri takıldı Sol yan aynadaki yanmayan sinyal lambasının soketi sıkıştırıldı, direksiyon normal.Balatalar, polen ve hava filtreleri, klima gazı, kayış alt koruma klipsleri ve 60 bin bakıkımı için benden talep edilen ücret indirimli 940 TL.Ben sadece alt koruma klipsleri ile V kayışını değiştirilmesini istedim. Ödeğim ücret 155 TLDetaylar şöyle:Klima/ Hid direk. kayışı sökme takma:12,45 TLV Kayışı :95,55 TLKlips (10 Adet) :23,60 TL........................PARÇALAR TOPLAMI :119,15 TLİŞÇİLİK TOPLAMI :12,45 TLKDV :23,69 TLGENEL TOPLAM :155,29Sanayide balatalara baktırdım. Balatalar daha yarım neredeyse. Usta 20 bin daha gidersin rahat dedi. Klima soğutuyorsa gaz basmaya da gerek yok dedi. V kayışını da sana 35 40 arası bırakırdım dedi. 25 TL ye polen filtresini aldım. Kendim takacağım. 10 TL de ustaya balatalar için sökme takma parası verdim. 35 TL ile sanayiden çıktım.Ancak klima gazı konusunda tereddütlerim geçmiş değil. Bunun bir ölçümü varmı acaba. Soğutma verimi iyi mi kötü mü. Tamam, klima açılınca soğuk hava geliyor ama olması gerektiği kadar gelip gelmediğini nasıl ölçebiliriz?
Polen filtresini değiştirdikten sonra soğutmada artış olması lazım. Artış olmadı mı? Denemediyseniz önce onu bir deneyin.Klimanın yeterli soğutup soğutmadığını da havalandırma deliklerine bir termometre koyarak ölçebilirsiniz. kanaldan çıkan havanın en az +7 derece olması lazım diye okuduğumu hatırlıyorum.