Gönderen Konu: Yag sogutma radyatörü  (Okunma sayısı 3452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Yag sogutma radyatörü
« : Haziran 26, 2012, 19:04:31 »
Herkese selam siteye daha yeni uye oldum ve ne zamandır aklımda olan bir sorunu paylasmak istedim.Aracım 96model xei gecen kıs yagıslı havada bir araca arkadan carptım ve aracın on tarafı hasar gordu bununla bearber aracın on tarafında su radyatorunun yanında bulunan kucuk yag radyatorude delinmis (bu durumu tamirden sonra ogrendim) ve su anda o radyator iptal edilmis durumda yani yag radyatore ulasmadan tekrar motora giriyor dolayısı ile yag sogumuyor kazadan bu yana bu sekilde kulanıyorum aracımı su ana kadar bir sorun cıkarmadı fakat malum havalar iyice ısındı onumuzdeki hafta sonu memelekete gitmek niyetindeyim sorunum, bu sekilde kullanmam motora bir zarar verirmi yoksa hemen yenisini alıp takmalımıyım...İlgilenen herkese simdiden tesekkurler...

Toyota Club Türkiye

Yag sogutma radyatörü
« : Haziran 26, 2012, 19:04:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Yag sogutma radyatörü
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2012, 07:02:31 »
adnan bey önde su radyatörünün hemen yanındaki klima radyatöründenmi bahs ediyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2012, 07:11:14 »
Toyota motor yağı soğutulması için birçok araçta radyatör kullanmıyor (şu ana kadar sadece Aurion-TRD camry de gördüm) ancak birçok otomatik vitesli aracında otomatik şanzıman yağı soğutulması için radyotör var, belki bundan bahsediyor olabilirsiniz; profilinizde aracınızın corolla olduğunu görebildiğim için öyle olduğunu tahmin ediyorum. yağ soğutma işi çok ciddi bir mevzudur ve ihmal edilmemesi gerekli

Hakan beyi yazdığı gibi klima radyatörüde olabilir ama yağ sızıntısından bahsedince bu ihtimal zayıflıyor; çünkü klima gazı hemen buharlaşacağı için sızıntının farkına varamazsınız
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2012, 08:07:35 »
adnan bey önde su radyatörünün hemen yanındaki klima radyatöründenmi bahs ediyorsun

Evet hakan bey aynen o radyatorden bahsediyorum
Toyota motor yağı soğutulması için birçok araçta radyatör kullanmıyor (şu ana kadar sadece Aurion-TRD camry de gördüm) ancak birçok otomatik vitesli aracında otomatik şanzıman yağı soğutulması için radyotör var, belki bundan bahsediyor olabilirsiniz; profilinizde aracınızın corolla olduğunu görebildiğim için öyle olduğunu tahmin ediyorum. yağ soğutma işi çok ciddi bir mevzudur ve ihmal edilmemesi gerekli

Hakan beyi yazdığı gibi klima radyatörüde olabilir ama yağ sızıntısından bahsedince bu ihtimal zayıflıyor; çünkü klima gazı hemen buharlaşacağı için sızıntının farkına varamazsınız

Aslında bende onceleri klima için (aracta klima yok baglıtırsa sayet diye)konuldugunu dusunuyordum taaki kazaya kadar motorda yag kalmadıgını fark ettigimde hemen bir tamirciye gittim ve yag icin oldugunu orada ogrendim zira hortumlarını soktugunde radyatorden ve hortumlardan yag akıyordu hafta sonu uzun yola gidecegim icin zararı olurmu olmazmı diye bir bilen varsa danısayım dedim gerci kazadan bu yana bu sekilde kullanıyorum yaklasık bin kilometreye yakın yol yaptım bir sorun cıkarmadı simdilik ama yinede insanın ici rahat etmiyor...Bu arada aracım 96 xei