Uzun zamandır babamın aracı için (Doblo) BT telefon kiti arıyordum. Cama yapıştırılan, direksiyona tutturulan vs. gibi basit birşey değil de daha özellikli olmasını tercih ediyordum.
İstediğime uygun kiti sonunda buldum ama Kanada üretimi olduğu için sadece ABD satıcıları satıyordu. Bunlarla alışveriş çinlilere nazaran zordur. Neredeyse 2 ay uğraştım. Cihaz ucuz ama USPS fiyatları yüksek. O nedenle bana 100usd maliyeti oldu.
http://www.ebay.com/itm/Jensen-BT380-Bluetooth-Car-Kit-with-Caller-ID-/350346431603?pt=PDA_Accessories&hash=item5192464c73#ht_1100wt_1009Kitin bir kutusu var. Elektrik panelinin yanına biryere monte ediliyor (gizli). Akü elektriği, kontak elektriği ve şase bağlantısı yapılıyor. Ayrıca ses sistemi mute bağlantısı da var.
İki satırlı rengi ve kontrası ayarlanabilen 7cmx2cm ekranı, mikrofon ve hop. ile bunlar için kabloları hazır geliyor.
Direksiyona takılan tek pilli kablosuz uzaktan kumandası var. Tüm işlevler bu kumanda ile yapılabiliyor.
Telefon tanıtma (pair) işlemi çok kolay. Kontak açıldığında tel ile otomatik bağlanıyor ve tel. defterini senkronize ediyor. En faydalı özelliği de bu. Arayan kayıtlı ise ekranda görünüyor. Sesli arama ve diğer arama özellikle var.
5 duğmeli kumanda ile işlemler çok rahat yapılabiliyor.
Hop. ses seviyesi çok fazla. En kısığa yakın ayarlamak yetiyor. Bu nedenle isteyen gizli bir yere de monte edebilir.