0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güncel Kasım 2012 20.000 km bakımı Auris D4-D 271.00 TLYapılan İşlemler20.000km bakımAtık malzeme ber taraf ücreti karter tapa contasıyağ filtresipolen(kabin) filtresiyakıt filtresi
Sercan hocam yağı hangisinden koydurdun listede yok herhalde kendin aldın götürdün.. selamlar
pazartesi günü ankara alj de 20 bin için randevum var. aradığımda ortalama 300 civarı demişlerdi. görücez bakalım. Ben servise giderken ufak tefek oyunlar yaparım mesela stepnemin havasını indirim, lastik basınçlarını düşürürüm, özellikle kirli pasaklı götürürüm. Araç çıktıkdan sonra onları sorarım ve genelde bakmamış olurlar (yıkama hariç) bir fırça koşuşturma el pençe falan kusura bakmayın yalakalıkları. 20 binde benim bildiğim kadarı ile lastikler çapraz değişim olması gerekiyor. Acaba giden arkadaşlar hiç bunu sordu mu veya servis tarafından değişim yapılan oldu mu? Bir de merak ettiğim araç içerisinde örneğin kapı kollarındaki gri parlak kısımlarda çizik oluşan arkadaşlar serviste değişimi ile ilgili bir girişimde bulundu mu? başka bölgelerde de olabilir. Mesela benim aracımda vites topuzunda aşınmalar oluşmaya başladı. Bu gittiğimde değiştirilmesini isticem. Daha önce kapı kollarındaki gri renkil kısımları garantiden değiştirmiştim. Bence aracın periyodik bakımı sadece motor ve yürüyen aksamından oluşmuyor ama servislerin hizmetleri genelinde bu bölgelere ağırlık veriyorlar. Ben arabamın her türlü bakımını isterim ve hesabını da sorarım. Para veriyorum çünkü onlara paramın karşılığı ilgi ve yeteri kadar hizmet görmek hakkım. Karşılığını göremezsem gererim ve gerilirim.
Çok pardon hemen düzeltiyorum.
Aracınız dizel ise işinize yarayabilir.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47087.msg646356#msg646356
estağfurullah hocam ne demek, ben de önümüzdeki ay bakıma gideceğim de ondan dolayı motor yağı hangisini koydurdun diye merak ettim
BEnden 10.000km hep önde gidiyorsun Levent bu da benim işime yarıyor Araştırmana güvenerek bende detaylı araştırmaya girmiyorum.
Kanka ben hepinizin yerine araştırıyorum sen 30 bine giderken ben 70 bine giderim heralde
30000 bakımı 90 tl tuttu Yağ toyota 5w30 servisten . Fiyata yağda dahil . 1.5 Aylık emeğimin sonucu .
detaylara geçsek mahmut bey
aslında sercan geriye düşücektim ben senden ama bayramda 4 bine yakın yol yaptım 28 bine dayandı araç fiyatları bir soruşturayım dedim yine çözümler üretip fiyatı aşağı çekmekin yolunu bulabiliriz böylece serkan senin araç kaç km de şuan ?
Aynen öyle, senin araç benim hep önümde olursa sevinirim Serkanın araç 52.000km de şu an.
Levent bey aracım da yağ eksiltme sorunu vardı 1.5 aydır piston ve sekman değişimi için uğraştım . Piston ve sekman değişiminde zaten yağ ve yağ filtreside garantiden değişiyor . Ama 30000 km bakım işçiliğini bana ödettiler . Aslında biraz ısrar etseydim ödemezdim ama zaten araç 30000 km ye geldiğinden ödedim .
Sercan benim arabayı benden iyi takip ediyor
bu durum rutinin dışında gerçek fiyatları yansıtmıyor yağ eksiltme sorunu durumu nasıl peki şuan forumda çok şikayetçi var bende çekinmeye başladım açıkçası bendede olurmu diye gerçi 30 bine geliyor eksiltseydi eksiltirdi herhalde şuana kadar .bu gidişle önde olucak zaten maşallah serkan geziyorsun valla
maşallah serkan geziyorsun valla