Gönderen Konu: Dizel motorda turbo ne zaman, hangi şartlarda, hangi devirde açılıyor ?  (Okunma sayısı 4161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 0 km dizel corolla satın aldım. Öncedende 99 toyota corolla luna sahibiydim.  Yeni aldığım dizel aracımda turbo hakkında bilginiz varsa, paylaşırsanız sevinirim. Ne zaman açar bu turbo, turbonun açılması için devir vb. hangi koşullar etkilidir. Bu arada 100 km de 3,8 yakıt sarfiyatına, sıfır araç için (sıkı,açılmamış motorda) çok şaşırdım valla :) 132 km yaptım şu ana kadar Ezurum-Yusufeli arası. Süper denilebilecek derecede yakıt ekonomisi anlayacağınız. 2008 dizel corolla kullanımı ve araç için diğer püf noktaları nelerdir bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. TOYOTA kullanmak ayrıcalıktır  :)
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
teşekkür ederim semih bey. aracımı gösterge panelindeki  shift'e göre kulanınca devir 2000 altında kalabiliyor. 2000 devir altında zarar mı görür dediler size servisten acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
O konu benim de kafamı kurcalıyor. Shift'e göre bazen 70'e geliyorsunuz 5. vites istiyor (düz yolda veya yokuş aşağı). Bazen de 100'ü geçiyorum 5. vites daha istemiyor. Yükseltmeler neyse de düşürmelerde 1100 devrin altına inince düşürmeyi istiyor. Ama alışkanlık var eski arabalardan, yükseltmeyi tavsiye üzerine, düşürmeyi ise kendi bildiğim şekilde yapıyorum. 5-6 litre arası da yakıyor dizel bu arada ama 20.000 bakımı geldiğinden de olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
serkan bey turbo sürekli çalışır ama sen deviri yukselttikçe turbo deviride yukselir shıft mevzusunu boş ver sen arabyla konuş sadece sen onu dinle ki oda seni dinlesin arabayı çok düşük devirse 1000-1200 devirinde asla kullanma zarar vermezde hızlanırken hem çok yavaş olur hemde çok yakıt ister en iyisi ne arabayı bağırtçaksın nede 1200 deviri altına indirecen tek kelime ile ona insan gibi davran dinleki dinlenesin hisset

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
d-4d motorlarda turbo 2000 devirden sonra açar zaten bu devire kadar yığılır gibi hareket eden araç 2000 devirden sonra atağa kalkar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
düşüncelerinizi paylaştığınız,bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. iyi sürüşler dilerim...