0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşım devir saatin araç hareket ettikten sonramı devreye giriyor? ona dikkat et. bunun bir kaç nedeni olabilir. birincisi kablosu gevşemiş olabilir araba hareket edince sallantıda oluşan temas ile devreye giriyordur. ikincisi devir saatinin ibresinin dibi toz pislik v.s ile dolmuş olabilir. yapacağın tek şey kabloların soketlerini tam olarak yerine oturtmak ve devir saatinin mekanik olan kısımlarını temizlemek. ama bunları yaparken dikkat et.
Araç çalışmasında bir sorun yoksa hiç dert etmeyin; gösterge kolunun altına 20tl sıkışmış, araç çalışınca rahatsız oluyormuş, onu siz çıkaramayacaksanız sanayide çıkarttırın diyor size. Şaka bir yana Tayfun Bey benim de aklıma gelenleri yazmış zaten, o ihtimallerden birinden dolayı sorun yapıyordur.
Valla kol bildiğim kadarıyla yaylı bir sistemle çalışıyor, onu çeken kanca eskimiş, bozulmuş olabilir, o da kafasına göre çekip bırakıyorsa çalışması aksıyor olabilir. Ama dediğiniz gibi işçilik en mühimi, babamların arabanın sol arka kapısı bazen tutukluk yapıyor, dışardan açarken sanki bir kanca kaçırıyor gibi oluyor, özellikle yaptırmıyoruz, kaplara daha tornavida değmemiş, bir açtırsak ya açıklık kalacak ya yolda sallanacak ses yapacak, o yüzden hiiç dert etmiyoruz, öyle kalsın; siz de bence sağlam bir usta bulamazsanız, eğer motor sesinden/araç hızından vites ayarlayabiliryorsanız hiç dokundurmayın ustaya filan, öyle kalsın, aracın çalışmasına nasılsa bir etkisi olmaz, bari yolda takırtı tukurtu yapmaz.
2005 corollada abs sensöründen, devir saati sapıtmıştı. Vites ikiye atmıyordu vs. Sattım, kurtuldum deeeerrrrmişim Sensörü değiştirdik, düzeldi.
97 olduğuna göre "sat beni" diyordur
Sıfır alamadık gitti Kemal Amca. Sıfır kısmet olursa, beyaz istiyorum.