Gönderen Konu: Sizce hangi aracı almalıyım?  (Okunma sayısı 4298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Sizce hangi aracı almalıyım?
« : Haziran 25, 2012, 15:37:48 »
Arkadaşlar şuanda 120000 kmde 2005 model e12 corolla sedan terra araç kullanmaktayım.Zamanında 0 km olarak almıştım.Fakat artık değiştirmeyi düşünüyorum.Araç olarak artık biraz daha donanımlı bir araç düşünmekteyim.Fakat genel olarak araştırdığımda 1.6 corolla elegant için 53600 lira,1.6 avensis elegant için 56900 elegant extra için ise 61900 gibi bir fiyat karşıma çıkmakta.Bütçe olarak max. 62000 düşünüyorum.Şuanki aracımı satıp üstünü kredi ve birikimimle tamamlayarak.Farklı markalarda ise bütçem vw grubunda passat modelinde 1.4 tsı comfortline donanımına 61500,jetta 1.4 tsı highline için 52.300 gibi bir fiyat var.Sizce hangisini almak avantajlı? Gerek donanım olarak gerekse fiyat olarak avensis elegant ve elegant extra arasındaki 5000 tl ye değecek bir fark var mı?Ayrıca passat comfort mu jetta highline mi?Yada avensis mi passat mı?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Sizce hangi aracı almalıyım?
« : Haziran 25, 2012, 15:37:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Sizce hangi aracı almalıyım?
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2012, 15:41:01 »
Sorunsuz istiyorsan Hondayı araştır
lüx arıyorsan Citroen C4 diesel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2012, 15:44:23 »
Alacağınız araç benzinli sanırım. Corollanızda lpg var mı? Eğer yoksa problem yok ancak şu an lpg li araç kullanıyorsanız yeni aracınız benzinli olacaksa, bu demektir ki yeni aracınıza da lpg taktırma ihtimaliniz yüksek. Bu durumda Lpg uyumu açısından da değerledirmenizi yapmalısınız.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2012, 15:44:45 »
Araç olarak benzinli ve 0 km düşünüyorum.Marka olarak toyota,vw ya da honda düşünüyorum.Fakat bu bütçeyle hondada sadece civic modeli karşıma çıkıyorki tasarımını hiç beğenmiyorum.Araştırdığım kadarıyla avensis modelinde elegant ile extra arasında 5000 liralık fark var fakat donanım yönünden olmasada jant açısından birisi 17 birisi 16 ve lastik fiyatı otomatikmen 2 katı oluyor.Bu durumda beni düşündürüyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2012, 17:27:53 »
Arkadaşlar sizce 1.4 TSI 122 hp jetta highline mi yoksa 1.6 corolla elegant mı? Ya da eğer biraz daha zorlarsam bütçem 1.6 avensis elegant extra(elegant ile 5000 TL farka değer mi?) mı yoksa passat 1.4 TSI comfortline mi? C sınıfı ile D sınıfı arasında 10000 TL kadar bir fark var.Fakat passat için 1.4 motor nasıl olur bilemiyorum.Çok yakar diyen var,uzun ömürlü olmaz diyen var.....Bu arada avensis 16 jant(elegant) ve 17 (elagant extra) jant.Passat ise 16 jant.Lastiklere baktığımda arasında 2 kata yakın fark var.Değerlendirirken bunlarıda göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2012, 17:36:40 »
seat leona da bir göz atın derim :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2012, 17:41:57 »
Tavsiyeniz için teşekkürler :) fakat araç olarak sedan ve toyota,vw veya düşük bir ihtimal skoda superb düşünüyorum.Yıllarca toyota kullandık ailecek hiç bir sorunla karşılaşmadık.Bu yönden avensis veya corolla ağır basıyor.Fakat aynı paraya vw jetta veya passat alınabiliyorkende toyota biraz geride kalıyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2012, 18:11:25 »
1.4 TSI olsun çamurdan olsun.. hele bir de DSG otomatik tadından yenmez..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2012, 18:15:16 »
sanırım bu aracada 5- 6 yıl bineceksiniz en az. ben tsi motora sıcak bakmıyorum özellikle passat ta 1.4 motor bana tuhaf geliyor ben iki tercih arasında avensis derim.
veya kafanız karışacak ama opel insigna da çok güzel bence passattan daha havalı ve dolu bir araç.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2012, 18:26:32 »
İnsignianın yeni kasasının çok yakında geleceğini duyduğum için ve ayrıca yakıt konusunda çokta cimri olmadığını bildiğimden pek sıcak bakmıyorum.Zaten 1.6 turbo modeli için 70000 civarı bir bütçe gerekirki o da beni aşar :) Passat konusunda gerçekten çok çeşitli söylentiler var.Bir kısmı motor aşırı beslemeli olduğundan ömrü uzun olmaz diyor,bir kısmı çok yakıyor diyor,bir kısmı ise mükemmel diyor yani henüz gerçekten çok kararsızım.Avensis cephesinde ise elegant ve elegant extra arasındaki farklılıklar ile passat arasındaki fark beni düşündürüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2012, 22:05:09 »
Bence lastik ebatlarından daha çok servis işçilik ve yedek parça fiyatlarını düşünün derim birde 1.4 tsı lerde piston kırma gibi bir çok şikayet var internette bu konuyu araştırırsanız göreceksiniz eğer 3-4 yıl kullanacaksanız passat alın derin fakat süre uzayacak sa mutlaka avensis derim.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2012, 22:12:56 »
Ertam bey,
Ben bildiğinizden şaşmayın derim. Yani madem Toyota kullandınız yine Toyotadan devam edin derim. Jettaların pek tat vermediğini biliyorum. Avensis güzel olur.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2012, 22:21:15 »
avensis elegant extrayı 60.000 tlye bırakıyorlar. passatın comfortundan standart donanım olarak avnsisin fazlası var eksigi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2012, 22:35:10 »
Anladım ben trabzon,erzurum ve sivas için fiyat aldım.Bana en son 61000 liraya bıraktılar.Size bu fiyatı veren hangi bayi mahsuru yoksa söylerseniz diğer arkadaşlarada yararı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 28, 2012, 22:43:33 »
Anladım ben trabzon,erzurum ve sivas için fiyat aldım.Bana en son 61000 liraya bıraktılar.Size bu fiyatı veren hangi bayi mahsuru yoksa söylerseniz diğer arkadaşlarada yararı olur.

konya otojen 60.000 tlye bıraktı bana... birde passat comfort yazmışsınız trend olmasın o... ben gecenerde araştırıken trendi 60.000 civarındaydı. eğer trend ise o paraya yazık bomboş bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 28, 2012, 22:50:14 »
yok hayır 63000 tl falandı comfort dün baktım fiyatlara.Gerçi site şuan güncellemede zam gelcek büyük ihtimalle.