Gönderen Konu: 2000 yaris kullanan varmı?  (Okunma sayısı 2676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
2000 yaris kullanan varmı?
« : Haziran 20, 2008, 22:41:15 »
yaris 1.3 luna m/t aldım.Ama çok keyifli bi araç olmasının dışında pek birşey bilmiyorum. Mesela dijital göstergenin önünde iki tuş var! nedir onlar  :-[ Ayrıca geri vitese geçirmesi garip geldi bana...Bastırarak geçirmeye çalışıyorum, yanılıyormuyum? Ha bide vvt-i ların yağ yakmayla ilgili sorunundan bahsedenler olmuş bununla ilgili bir gösterge var mı araçta? (Yeni gelin misali oldu ama :D ...)
2000 Yaris 1.3 Luna

Toyota Club Türkiye

2000 yaris kullanan varmı?
« : Haziran 20, 2008, 22:41:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: 2000 yaris kullanan varmı?
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2008, 23:38:05 »
2005 1.0 yaris sahibiyim hiç yağ yaktıgını görmedim,ne olursa olsun arada bir araba dinlenmiş halde ve düz bir zeminde yağını kontrol etmen lazım zaten.Diğital ekranın önündeki iki düğmeden biri trip A Trip B dönüşümünü yapıyor yani ayrıntılı mesafe tayini için bilgi ekranını ayarlıyor.diğeri ise arka ısıgın siddetini ayarlıyor.Yani farları açtıgında azalan arka ışıgı arttırıyor.Geri viteside bastıradak değil hızlı bir hamle ile yan ve geri yaparak geçiriyorsun.yani yan tarafa çarptırıyorsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2008, 18:36:09 »
Çok teşekkür ederim okan bey,
Şu mesafe tayini olayı baya ilgimi çekti.Nasıl olduğunu ve ne için kullanıldığını biraz daha açabilirmisiniz?
2000 Yaris 1.3 Luna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2008, 00:22:12 »
Hayırlı uğurlu olsun aracınız ....her araçta var nerede ise bu olay, Sahinlerde bile var.mesela depoyu doldurdun kaç km gider merak ediyorsun.buradaki degeri sıfırlıyorsun ve yoluna balıyorsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2008, 22:48:19 »
merhaba bende 2000 model yarıs aldım 1 aya yakın oldu ama kendım oto tamırcısıyım aracla ılgılı her konuda sana yardımcı olabılrım benım kıde 1.3 luna modelı o ıkı tus 1 si yanı sol taraftakı trıp yanı sıfırlama tusu trıp a ya gelıp basık tuttugunda bırıncı sıfırlama yanı trıp a yı sıfırlıyo trıp b ye gelıp basık tuttugunda ıse trıp b yı sıfırlar.
diğer yani sag taraftakı tus sadece farları zaman ekranın azalan ısıgını artırıyo tekrar bastıgında ıse azaltıyor.eger baska bır sorun olursa ıletırsın yardımcı olurum ayrıca 1.3 yarıs lerde yag yakma problemı de yok.
saygılarımla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2008, 11:03:05 »
 Bi çok Toyota modelinde VVT-I motor kullanılıyor. Yağ yakma sorunu VVT-I sistemiyle ilgili bi şey değil. Bu durum sadece 2001-2003 arası Corolla modellerinde sıkıntı yarattı. Yaris'lerde herhangi bi sorun olmadı.
 Ayrıca geri vitese geçerken vites kolunu aşağı basmak zorunda değilsiniz :) Kolu tam sağa itip geri çekmeniz yeterli olacaktır.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2013, 21:05:56 »
2001 1.3 Yaris ile 2004 model 1.3 Yaris arasında temel farklar nelerdir.Kardeşim için alacağım ama hiç ilgilenmediğim, bilmediğim bir araç.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2013, 21:16:18 »
http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=119277973
ilk sahibinden, boyasız, bakımlı deniyor. Sahibi 20 yıllık Toyota çalışanıyım diyor. 2004 lerin içi daha farklı gibi. Nasıldır bu ilandaki araç sizce.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2013, 20:09:53 »
http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=119277973
ilk sahibinden, boyasız, bakımlı deniyor. Sahibi 20 yıllık Toyota çalışanıyım diyor. 2004 lerin içi daha farklı gibi. Nasıldır bu ilandaki araç sizce.
Detaylarını aldım, kliması yokmuş. Klimasız arabayla seyahat düşünemiyorum ...
SAAB 9.3 LPT