0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tuncay abi iyi diyorsunda,benim amacım gündüz çalışmasın.boşuna çalışan herşey beni rahatsız eder.bu da canımı sıkıyor ve her seferinde kapatmaktan da yoruldum.
araca çoğu zaman bindiğinizde düğmeyi kullanmak zorunda kalacaksınız bu sefer de kolunuzu boş yere çalışacak
Elektronik cihazlarda cihaza gelen elektriği kestiğinizde cihazdaki devre elemanları soğuyacak, elektriği tekrar açtığınızda devre elemanları yeniden ısınacaktır. Bu durumda da cihazın içerisinde istenmeyen bir terleme olacak ve devre elemanlarına daha çok zarar verecektir. Aksi durumda yani elektiriği kesmediğinizde ise devre elemanları üzerinde sürekli elektrik olacağından elemanlar sıcak olacak ve terlemeye sebebiyet vermeyecektir. Ayrıca elektriği her açıp kapamanızda devre elemanlarına yeniden elektrik gelecek ve yıpranmaya sebebiyet verecektir. Bu nedenle çalışır durumda bırakmak en iyisidir. Bunu eski nesil televizyonları hatırlayanlar bilecektir. Eskiden tv düğmesine basılında tamamen kapanırdı. Şimdilerde ise stand by konumu denen elektrikli bekleme konumları vardır.
bu azda olsa bir koruma olacaktır sonucta biz zaten arabayı kapatıyoruz ve o devreden elektrik kesiliyor yanılıyormuyum?
Hayır elektirik anahtarla kapattığınızda olduğu gibi kesilmiyor. Araçlarımızdaki bu tür elektronik cihazlar stand by dediğimiz bekleme durumunda alınır.
megane 2 lerde ve fiestalarda yoktu ilk gördüğümde çok şaşırmıştım