Gönderen Konu: 1.3 XE otomatiikle sorunu  (Okunma sayısı 1026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
1.3 XE otomatiikle sorunu
« : Haziran 23, 2012, 10:23:29 »
Selamlar,
6-7 aylık toyota kullanıcısıyım
Aracım 97 Kasa 1.3 XE geçen ay biraz masraf çıkardı kendileri,
Üstadlardan bilen arkadaşlar çıkar diye umuyorum,
Geçen ay motorumda bazı belirtilerden ötürü ustaya götürdüm,
Düşük rölanti - gri duman - titreşim - hızlanamama gibi sorunlar, Usta conta yakmış olabilir açalım mı diye sordu açalım dedim,
Beraber açtık motoru kapağı kadırdık,  conta yakmış, pistonun içine su girmiş buji ıslanmış 3 silindir gidiyormuşuz bütün titreşim hızlanmama bundanmış, ama erken farkttiğimiz için çok masrafı olmaz dedi,

Neyse Motoru sökerken yanındaki çırak akü bağlantısını kesmedi arada biyerde şase yaptıktan sonra akü bağlantısını çıkardı,
Ben motoru yaptırıdıktan sonra tabi bu olaydan kaynaklanabileceğini düşündüğüm için belirtiyorum,
Önceki ilk sorunum hararet göstergesi kendi kendine oynamaya başladı bağlantısı falan kopmuş gibi ustaya söyledim müşürden olabilir dedi, gittik müşür aldık 25 TL
sonra taktık düzelmedi daha sonra saatçiye gönderdi bizi konsolu açtı yaptı 100 TL de saatçiye verdik hazır elimiz değmişken termostatı da değiştirdik derken 200 lira haybeye masraf mı ettik diye düşünüyorum.
Neden? arabamı çalıştırıyorum daha 2-3 km gitmeden gösterge hemen ortaya geliyor, ortayı geçmiyor yani fan çalışıyor ama çok çabuk ısınıyor neden olabilir?

Ayrıca şuanki en büyük sorunum motoru açtıktan sonra otomatik jikle ayarına kaybetti, UStaya sordum tüplü arabalarda yapar dedi ancak benim arabam 6 seneden beri tüplü bu zamana kadar sağlamdı motor açılnca gitti, devreye girmiyor kelebek mi ne varmış o yukarı kalkmıyor muş, Ben motorun açılmasına akü bağlantısının sökülmesine bağlıyorum. Bu Ustama bu sebepten dolayı arabayı götürmek istemiyorum, Benzer bir sorunla karşılaşmış olanımız var mıdır? Jikle ayarını nasıl yaptırırız Yaz geldi klimayı açıyorum arabam rölantide - kırmızı ışıkta dururken kendi kendine gaz veriyor (2500 -3000 devire kadar çıkarıp bırakıyor) sürekli ara gaz pozisyonundayım. Kırmızı ışıkta yanlış anlaşılıyor şehir içi trafikta yawaş giderken daha kötü araba 1. vites sürekli gazlıyo kendini klimamı kullanamıyorum.
Bursa bölgesinde oturuyorum ama Konu ile ilgili ehil usta tavsiyeniz var ise yakın çevre illere giderim sorun değil.

Varmıdır benzer bir sorun başına gelen yada çözüm üretebilecek?
Saygılar...

Toyota Club Türkiye

1.3 XE otomatiikle sorunu
« : Haziran 23, 2012, 10:23:29 »