Gönderen Konu: Araca lpg işletme - Fenni Muayene  (Okunma sayısı 4717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Araca lpg işletme - Fenni Muayene
« : Haziran 20, 2008, 14:55:12 »
Merhaba,

Arkadaşlar  öncelikle biraz  uzun  olacak onun için özür dilerim. Öncelikle mevcut  durumumu belirteyim sonra  sorularıma  geçeceğim.

1-Afyona  bağlı bir  ilçede  ikamet  ediyorum.
2-İlçemizde MTV servisi yok  yani ilçe plaka ve trafik tescil işlemleri yönünden  komşu  ilçemiz Sandıklı'ya  bağlı.
3-Aracıma yaklaşık 6-7 ay  önce Uşak ilinde lpg  taktırdım ancak  siz  deyin ihmalkarlık ben  diyeyim fenni muayene  tarihi  yakın işletmedim.
4-Ağustos 2008 de  fenni muayenem bitiyor ve  yenisi  yapılacak.

Gelelim sorularıma;

1-Ben şimdi  hem  lpg yi  işletip hemde  fenni muayeneyi bir  arada  yaptırabilirmiyim ?
2-Lpg ilk defa işlenirken sızdırmazlık raporu lpg yi  taktırılan ilin makina  mühendisleri odasından alınacakmış.
3-Önce lpg taktırdığım yere yani Uşağa gideceğim faturamı ve plan/projemi alacağım, Uşağa  gitmişken makina mühendisleri odasından sızdırmazlık  raporumu da  alacağım.
4-Şimdi önce trafik tescil kanalıyla  aracıma  lpg yi  işletip sonra mı  fenni muayene  yaptıracağım yoksa önce  fenni muayeneyi  yaptırıp sonra mı lpg yi  işleteceğim ?

Şaşırdım  kaldım. :-\
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Araca lpg işletme - Fenni Muayene
« : Haziran 20, 2008, 14:55:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: Araca lpg işletme - Fenni Muayene
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2008, 15:28:54 »
önce Aracın Karayolları Muayene İstasyonundan LPG yapıldığına dair tespit yaptıracaksınız yani vizesi önce yapılacak sonra tescile gidilecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2008, 17:07:38 »
Merhaba,

Arkadaşlar  öncelikle biraz  uzun  olacak onun için özür dilerim. Öncelikle mevcut  durumumu belirteyim sonra  sorularıma  geçeceğim.

1-Afyona  bağlı bir  ilçede  ikamet  ediyorum.
2-İlçemizde MTV servisi yok  yani ilçe plaka ve trafik tescil işlemleri yönünden  komşu  ilçemiz Sandıklı'ya  bağlı.
3-Aracıma yaklaşık 6-7 ay  önce Uşak ilinde lpg  taktırdım ancak  siz  deyin ihmalkarlık ben  diyeyim fenni muayene  tarihi  yakın işletmedim.
4-Ağustos 2008 de  fenni muayenem bitiyor ve  yenisi  yapılacak.

Gelelim sorularıma;

1-Ben şimdi  hem  lpg yi  işletip hemde  fenni muayeneyi bir  arada  yaptırabilirmiyim ?
2-Lpg ilk defa işlenirken sızdırmazlık raporu lpg yi  taktırılan ilin makina  mühendisleri odasından alınacakmış.
3-Önce lpg taktırdığım yere yani Uşağa gideceğim faturamı ve plan/projemi alacağım, Uşağa  gitmişken makina mühendisleri odasından sızdırmazlık  raporumu da  alacağım.
4-Şimdi önce trafik tescil kanalıyla  aracıma  lpg yi  işletip sonra mı  fenni muayene  yaptıracağım yoksa önce  fenni muayeneyi  yaptırıp sonra mı lpg yi  işleteceğim ?

Şaşırdım  kaldım. :-\

Gelelim cevaplara;

1- Siz hem LPG işletim hem fenni muayene yaptırabilirsiniz, hatta fenni muayeneniz yeni olsa bile LPG işletirken yeniden yaptırmak zorunda kalıyorsunuz.
2- Taktırılan il şartından emin değilim ama önce sızdırmazlık raporunu almalısınız sonra muayene işlemine gitmelisiniz.
3- Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten :)
4- Önce 3. madde belirttiğiniz işleri yapıp sonra muayne işini halledip sonra tescile gideceksiniz (Ankara hepsini 1 gün içinde halletmiştim).
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2008, 13:30:39 »
Osman Bey sanırım Hocalar ilçesinde oturuyorsunuz. Ben de Uşak'ta oturuyorum ve lpg konusunda çok iyi değil burası, onu bilin önce. Tahminen nereden taktırdığınızı da biliyorum ama eski Broadway'imdeki sorunları ne yaptılarsa bir türlü düzeltemediler. En basitinden gaz ayarını bile tutturamadılar. Başkaları da var bu sorunu yaşayan buralarda.
Neyse, makine mühendisleri odasından sızdırmazlık raporu almanız gerekiyor. Ters bir adam var orada, sanırım lpg takım yerleriyle de anlaşmalı, on yıllık tanka bile vize verip benim daha yeni olan sistemime bile bir sürü eften püften sebepler uydurup değişiklik yaptırttı (tankı değiştirmek zorunda kaldım en basitinden). Taktırdığınız yerden faturayı ve plan-projeyi alın, sızdırmazlık raporunu da alın ve araç muayenesini yaptırın. Ağustos'u da beklemenize gerek yok.
Mühendis odası nerede filan gibi sorularınız olursa özelden ya da buradan yazabilirsiniz, yardımcı olurum. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2008, 11:48:44 »
Teşekkürler arkadaşlar. Bende araştırmalarım  sonucunda şu bilgilere ulaştım yani sizin verdiğiniz  cevaplara :)

Faturamı, plan/projemi alıyorum, Uşaktan sızdırmazlık  raporumu  alıyorum, fenni muayene harcını  yatırıyorum, borcu yoktur yazısını alıyorum ve  muayeneye giriyorum. Daha sonra da tescil işlemlerini yaptırıyorum.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -