Gönderen Konu: 1. vitesten 2. vitese geçerken zorlanma  (Okunma sayısı 5301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
1. vitesten 2. vitese geçerken zorlanma
« : Haziran 20, 2012, 17:53:01 »
Merhabalar, benim 2007 model düz vites corollam var  Şu anda 98.000 km de. Ancak son zamanlarda 1. vitesten 2. vitese geçerken sıklıkla olmasa da  zorlanma oluyor. Bu zorlanma araba hareket halindeyken yaşanıyor. Şanzıman yağı değişmemişti, değişirse düzelme olur mu? Sadece bu viteste sorun oluyor. Saygılar.

Toyota Club Türkiye

1. vitesten 2. vitese geçerken zorlanma
« : Haziran 20, 2012, 17:53:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Today Tomorrow Toyota
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: 1. vitesten 2. vitese geçerken zorlanma
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2012, 15:25:44 »
Merhaba, bahsettiğiniz aracın 2004 modelinden ben kullanmaktayım. Vites geçirirken debriyaja tam basmak kaydıyla, parmaklarınızla vites topuzunu tutarak 1. vitesten 2. vitese geçirmeyi denemeyin. Bu şekilde vites değiştirmek zor oluyor. Benim yaşadığım tecrübe şunu gösteriyor. 1. vitesten 2. vitese geçerken, vites geçecek mi diye telaşa kapılmadan, vites topuzu bileginize degecek şekilde hızlı bir birçimde (geriye yani 2. vitese) geçirin.

Periyodik bakim çizelgesine göre düz vites corolla için şanzıman yağının 80 000 km de değişmesi gerekiyor. Eğer halen değiştirmediyseniz de değiştirmekte fayda var.
METIN CAN
MERSIN 1988
2004 COROLLA 1.6 SOL SEDAN DUZ VITES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2012, 15:30:01 »
Metin bu yazı tarzını nereden geliştirdin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2012, 19:35:02 »
arkadaşlar benim 2003 corolla hb terramda da geri vitese takarken garçç diye bir ses geliyor, her zaman değil ama bazen hatta genellikle geliyor :D ustaya sordum normal bu şanzımanlarda ayırıcı olmadığı için çıkar öyle ses dedi. özellikle bu sesi duymamak için debriyajı köküne kadar da basıyorum yani. birde bu sesi çıkardığında resmen araba komple sallanıyor ya :D bilmiyorum sizce normal mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2012, 12:40:32 »
arkadaşlar benim 2003 corolla hb terramda da geri vitese takarken garçç diye bir ses geliyor, her zaman değil ama bazen hatta genellikle geliyor :D ustaya sordum normal bu şanzımanlarda ayırıcı olmadığı için çıkar öyle ses dedi. özellikle bu sesi duymamak için debriyajı köküne kadar da basıyorum yani. birde bu sesi çıkardığında resmen araba komple sallanıyor ya :D bilmiyorum sizce normal mi
konuyu hortlatdım ama olsun. o ses normal geri vitesin özeliği
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2012, 19:34:46 »
aynı zorlama bendede oluyo 2005 model genelde yeni calıstırdığımda motor soğukken yapıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2012, 00:40:18 »

:D :D aynı dert bende de var :D tofas ı geriye takarmıs gibi hissediyorum kendimi
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2012, 01:42:56 »
konu hortlamışken bende dahil olayım bende de geriye geçerken aynı dert var ... baktım geriye girmiyor debriyaj yeniliyorum... toyotaların hepsinde var anlaşılan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2012, 03:19:30 »
heralde , genelde sert senkromeç ve short shift kullandığım için önceden bana benim 2005 model aracımın vitesleri pamuk gibi geliyor, uygun hızlar seçildiği zaman vitesler, hiç zorlanmadan yerini buluyor. Açıkcası bahsettiğiniz 1 den 2 ye geçiş , ve geri vitese geçiş zorluğunu ben yaşamıyorum aracımda
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2012, 01:57:59 »
 Geri vites problemi tüm düz viteslerde vardır dişliler denk gelmediğinde zorlama ile birbirine oturur çünkü geri vites dişlilerinde senkromeç yoktur. 2. vites dişlisinin senkromeci bitiktir geçişlerdeki zorluğu yumuşatan senkromeç denilen pirinç mlzemedir