Gönderen Konu: İç aydınlatma ışıkları yanmıyor. Sorun sigorta değil.  (Okunma sayısı 13382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
         Merhaba dostlar. 2003 aracımı aldığımda iç aydınlatma ışıkları yanmıyordu. Saat de her kontağı açışımda hep 12.00'dan başlıyordu. Sigortasını değiştirttim sorun düzeldi. Bir ay içinde ikinci defa oldu ustaya götürdüm bu sefer sigortadan değil dedi.Vaktim olmadığı için aracı bırakmadım.
         Bir de Araç kapıları açık ikaz lambası aracın kapıları kapalıyken bile yanıyor. işin kötüsü aracı anahtarın düğmesine basarak kapatmaya çalıştığımda araç kapanmıyor. Biz de mecburen anahtarı ev kapısı usulü anahtarı çevirerek aracı kilitliyoruz. Önceden bir kez daha oldu kendiliğinden düzelmişti sorun. Ama şimdiki daimi gibi. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: İç aydınlatma ışıkları yanmıyor. Sorun sigorta değil.
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2012, 10:50:26 »
ECU ile ilgili durum gibi gözüküyor malesef yetkili servise bırakın derim ben :/ Rizede oturuyorsunuz sanırım bol yağmur yağar oralarda çok yağmurda su falan mı girdi acaba diye düşündüm ilk başta çok geçmiş olsun :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2012, 11:22:05 »
Şakir bey çok basit aracı kapattığınızda ikaz lambası sönmüyorsa kapattığınız kapı hangisi ise o kapının swici bozulmuş değiştirmeniz yeterli. Swich devreyi tamalamadığı için araç kapıyı açık olarak görüyor doğal olarak bu şekilde uzaktan kumandada arabanın kapısı açık diye kilitleyemiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2012, 11:43:23 »
Ben de kapıdaki switch veya algılayıcılardan (sensör) şüpheleniyorum. Kapılar kapanmamış olarak göründüğünden kumandayla kilitlemeniz mümkün olmaz.
Ama Mesut beyin söylediği gibi hangi kapı olduğu çözülmeyebilir. Çünkü her kapının ayrı ayrı ışığı yok (benimkinde öyle). Dolayısıyla her algılayıcının tek tek çalışıp çalışmadığı kontrol edilerek bozuk olanın yenilenmesi veya tamir edilmesi gerekir. (Bazen yenisi abartılı fiyata oluyor, 10tl ye tamir ettirip birkaç yıl daha kullanabilirsiniz) İyi bir oto elektrikçisi sorununuzu çözebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2012, 10:29:00 »
Teşekkür ederim. Sağ olun bugün bir baktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2012, 12:51:03 »
Uğraşma Şakir, sat gitsin, zaten 2003 artık 9 yaşında
seneye olacak 10 yaşında, bunların ekonomik kullanım ömrü zaten 10 yıl
sürekli masraf çıkarması bir yana seni üzebilir...şöööyle 2012 veya 2013
sıfır bi corolla veya civic hiç te fena olmazdı değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İç aydınlatma ışıkları yanmıyor. Sorun çözüldü.
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2012, 08:39:09 »
Problemim çözüldü. Oto elektrikçi 15 dakikada halletti. Ücret dahi almadı. Swich kablosu yerinden çıkmış sadece. İç aydınlatma için ne yaptı tam bilmiyorum. Toyota'yı seviyorum. Hocam fikirler ve zevkler tartışılmaz benim fikrim sıfır araca para verilmez. O kadar param olsa 2005-2006 BMW 5 serisi bir araç alırdım. 2003 Toyota gayet sağlam gerçekten. Günümüzde her şeyin modası o kadar çabuk geçiyor ki markalar bu yeniliğe ayak uydurabilmek için kaliteden ödün veriyorlar artık. Bu öznel bir cümle tabi ki. Benim fikrim.