Gönderen Konu: Laptop Dünyası eşittir ters köşe  (Okunma sayısı 3094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Laptop Dünyası eşittir ters köşe
« : Haziran 18, 2012, 14:05:25 »
03/2012 yılında aldığım Lenovo Z570 model laptobun bir çok sıkıntısı ortaya çıktı bende direk garantiye gönderme seçeneğini seçtim hemen konya laptop dünyasına gönderdim adamlar bakmışlar format atmaya çalışmışlar Lenovo garantili ürüne ve laptopum şuan açılmıyor format sanırım yarım kalmış Lenovoyu aradım ürünümü gelip alacaklar ancak satın aldığım yer laptopu açılmaz hale getirdikleri için D:/ deki bilgilerimi yedekleyemiyecem ve hepsi gidecekmiş ben şimdi ne yapayım :(

Toyota Club Türkiye

Laptop Dünyası eşittir ters köşe
« : Haziran 18, 2012, 14:05:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptop Dünyası eşittir ters köşe
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2012, 14:30:38 »
Arda geçmiş olsun .

Laptopu söküp hardiski hardisk kutusuna takarak bilgileri al dicem ama laptopu sökersen garanti dışı kalabilir.

Servise yinede sor bazı laptoplarda hardiskin kapağı ayrı oluyor belki sadece o kapağı sökmek garantinin iptaline sebep olmucaktır .

Bundan sonrada bilgilerin yedeklerini mutlaka 2. bir hardiske kaydet banada bir ara oldu hemen taşınabilir bir hardisk alıp önemli bilgilerimi yedekledim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2012, 14:34:33 »
Arda geçmiş olsun .

Laptopu söküp hardiski hardisk kutusuna takarak bilgileri al dicem ama laptopu sökersen garanti dışı kalabilir.

Servise yinede sor bazı laptoplarda hardiskin kapağı ayrı oluyor belki sadece o kapağı sökmek garantinin iptaline sebep olmucaktır .

Bundan sonrada bilgilerin yedeklerini mutlaka 2. bir hardiske kaydet banada bir ara oldu hemen taşınabilir bir hardisk alıp önemli bilgilerimi yedekledim .

Abim harici hard diske yedeklicem zaten bundan sonra ama şans ya Uğur abide biliyor haricimde bozuldu :) Laptopa benim format atmam bile garanti kapsamı dışına alıyormuş sordum onu yoksa hard diski ayrı kapaklı yapacak birşey yok gibi gidecek sanırım hepsi olmazsa birdaha arayıp yalvaracam silmeyin diye :) bütün suç aldığım yerde la madem bilmiyon karışma laptpun sistemi çöktü normalde açılıyordu işletim sitemim sağlamdı sorun yoktu yedeklerdim en azından Lenovo silinir deyince şimdi onuda yapamıyorum...Oooofff

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2012, 15:21:24 »
Abim harici hard diske yedeklicem zaten bundan sonra ama şans ya Uğur abide biliyor haricimde bozuldu :) Laptopa benim format atmam bile garanti kapsamı dışına alıyormuş sordum onu yoksa hard diski ayrı kapaklı yapacak birşey yok gibi gidecek sanırım hepsi olmazsa birdaha arayıp yalvaracam silmeyin diye :) bütün suç aldığım yerde la madem bilmiyon karışma laptpun sistemi çöktü normalde açılıyordu işletim sitemim sağlamdı sorun yoktu yedeklerdim en azından Lenovo silinir deyince şimdi onuda yapamıyorum...Oooofff

Aksilik çıktı mı üst üste çıkar zaten geçmiş olsun yapacak birşey yok . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2012, 18:59:38 »
Hemen telaş etmeyin müdahale de olsa formatlama da olsa bilgilerinize belli oranda ulaşma yansınız var! GetDataBack, Recuva, RStudio vb. programlarla taratın bilgilerinize büyük olasılıkla erişebilirsiniz. Eğer sabit diskinizde bad (bozulmuş) alanlar mevcutsa ve bunlar da bilgilerin olduğu yerlere denk gelmişse o bilgilere pek yapacak bir şey kalmıyor. Diyeceğim madem sorun dizüstündeydi ve bilgileriniz vardı kesinlikle servisten sabit diski söküp almalıydınız. Başka bir diskle deneyip tamir ettikten sonra ya da sabit diskteki bilgileri başka bir bilgisayara takıp kopyasını alana kadar zaman istiyecektiniz. Öyle bilgi vardır ki on tane dizüstü bilgisayardan daha pahalıdır. Diski elde edebilirseniz uzaktan da olsa yardımcı olmaya çalışırım, aklınızda olsun. Yapacak bir şey yoksa da geçmiş olsun.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2012, 22:16:56 »
arda kardesim sen biraz bu makinelerden uzak dur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2012, 10:47:43 »
Hemen telaş etmeyin müdahale de olsa formatlama da olsa bilgilerinize belli oranda ulaşma yansınız var! GetDataBack, Recuva, RStudio vb. programlarla taratın bilgilerinize büyük olasılıkla erişebilirsiniz. Eğer sabit diskinizde bad (bozulmuş) alanlar mevcutsa ve bunlar da bilgilerin olduğu yerlere denk gelmişse o bilgilere pek yapacak bir şey kalmıyor. Diyeceğim madem sorun dizüstündeydi ve bilgileriniz vardı kesinlikle servisten sabit diski söküp almalıydınız. Başka bir diskle deneyip tamir ettikten sonra ya da sabit diskteki bilgileri başka bir bilgisayara takıp kopyasını alana kadar zaman istiyecektiniz. Öyle bilgi vardır ki on tane dizüstü bilgisayardan daha pahalıdır. Diski elde edebilirseniz uzaktan da olsa yardımcı olmaya çalışırım, aklınızda olsun. Yapacak bir şey yoksa da geçmiş olsun.

Laptopa Lenovo servisi dışında herhangi birinin müdahale etmesi cihazı garanti dışı bırakıyor o yüzden hard diski alamadım :) Eğer laptop dünyası pc mi çökertmeseydi yedeklerdim bir dvd tarzı birşeye ama sağ olsunar çökerttirler GetDataBack proğramını biliyorum onu kullanacağımda prof bir makineyle çekilmiş tonla resim benim Hack ve cracker le alakalı bir ton arşivim vardı onlarda gidecek aklıma geldikçe delleniyom...
arda kardesim sen biraz bu makinelerden uzak dur :)

Neyseki bu gün yurt içi kargodan gelip aldılar laptop bir ay yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2012, 20:20:59 »
Laptopa Lenovo servisi dışında herhangi birinin müdahale etmesi cihazı garanti dışı bırakıyor o yüzden hard diski alamadım :) Eğer laptop dünyası pc mi çökertmeseydi yedeklerdim bir dvd tarzı birşeye ama sağ olsunar çökerttirler GetDataBack proğramını biliyorum onu kullanacağımda prof bir makineyle çekilmiş tonla resim benim Hack ve cracker le alakalı bir ton arşivim vardı onlarda gidecek aklıma geldikçe delleniyom...
Neyseki bu gün yurt içi kargodan gelip aldılar laptop bir ay yok :D

Gecmis olsun tekrar umarim kurtarirlar arsivini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2012, 21:21:54 »
laptobu kurtardıysan ne mutlu sana...
bilgiler mecbur gidicek...
ilk iş olarak da 500 lük ya da 1000 lik bir harici disk almalısın bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2012, 21:31:02 »
03/2012 yılında aldığım Lenovo Z570 model laptobun bir çok sıkıntısı ortaya çıktı bende direk garantiye gönderme seçeneğini seçtim hemen konya laptop dünyasına gönderdim adamlar bakmışlar format atmaya çalışmışlar Lenovo garantili ürüne ve laptopum şuan açılmıyor format sanırım yarım kalmış Lenovoyu aradım ürünümü gelip alacaklar ancak satın aldığım yer laptopu açılmaz hale getirdikleri için D:/ deki bilgilerimi yedekleyemiyecem ve hepsi gidecekmiş ben şimdi ne yapayım :(

Arda sana şöyle anlatayıma abicim, yıl haziran 2006 Hp compaq bilmem kaç 1gb ram yeni çıkmış, hem wi-fi hem bluetooth aynı anda var. fiyat :P 1850 TL ben o zaman 1200TL maaş alıyorum. Cihazı aldım, dış karakoldayım ilçede. 5inci gün ekran gitti. Teknosaya yollattım ben nasıl gidicem. Adamlar servise yollamışlar. anakart değişti geldi.

2. Aradan 2-3 ay geçti bu kezde hdd de sorun çıktı. Gel zaman git zaman aradan 1.5 yıl geçti. Tarih Kasım 2007 cihaz 2 den fazla ekran, 5 ten fazla farklı sorun yaratınca Hp yi kalaylamak zorunda kaldım en sonunda. Halbuki direkt istanbul Hp türkiyedeki x bayanla ahbap olmuştum.

Beni servisteki ustalaramı bağlamadılar nasıl oldu diye:) bende anlattım tabi. Sonuç 9 Aralık 2007 Cevap: Faturayı bize fakslayın size ücret iadesi yapacağız(bu benim isteğimdi zaten)

Anlayacağın 1.5 yıl kullandım sonunda da bana yine 1855TL yatırdılar. 5 TL de verdikleri sıkıntıdan fazla heralde !  Demem o ki; Kesinlikle format atan sivri zekalı arkadaşı sorumlu tut ve eğer muadil ürün iadesi istemiyorsan kesinlikle ücret iadesi iste. İlk 30 gün içerisinde sebep göstermeden iade etme hakkın bile var. Beğenmedim kardeşim varmı ötesi.

İnsan başına gelmeden yol yordam bilmiyor.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2012, 15:19:58 »
Hocaefendi demisya bana essekten dusmus birini bulun diye o misal yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2012, 20:53:38 »
benimde toshibanın 5-6 tane tuşu çalışmıyordu teknosaya garantiye gönderdim şikayetime özellikle hangı tuşların çalışmadığını yazdım 1 ay bekledim geldiğinde açtım baktım gitmişler xp yuklemişler geri göndermişler tuşlar yine çalışmıyor delirmişe döndüm gittim teknosaya estim gürledim yapacağımız bişey yok geri gönderelım garantıye dediler yok dedim kalsın sizinde garantinizinde gittim başka servise 140 tl verdım yenı klavye siparişi verdim internetten araştırdım çoğu toshibada bu sorun varmış dahada toshıba falan almam zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2012, 22:10:16 »
benimde toshibanın 5-6 tane tuşu çalışmıyordu teknosaya garantiye gönderdim şikayetime özellikle hangı tuşların çalışmadığını yazdım 1 ay bekledim geldiğinde açtım baktım gitmişler xp yuklemişler geri göndermişler tuşlar yine çalışmıyor delirmişe döndüm gittim teknosaya estim gürledim yapacağımız birşey yok geri gönderelım garantıye dediler yok dedim kalsın sizinde garantinizinde gittim başka servise 140 tl verdım yenı klavye siparişi verdim internetten araştırdım çoğu toshibada bu sorun varmış dahada toshıba falan almam zaten

Herkes işini hakkını vererek yapsa böyle durumlar olmazdı . Nasıl bir mantıktır klavyesi bozuk bir pc ye xp yükleyip göndermek heralde baktılar yapamıyorlar en azından bir değişiklik yapıp gönderek boşuna gelmiş olmasın laptop demişler . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 21, 2012, 10:56:29 »
Arda sana şöyle anlatayıma abicim, yıl haziran 2006 Hp compaq bilmem kaç 1gb ram yeni çıkmış, hem wi-fi hem bluetooth aynı anda var. fiyat :P 1850 TL ben o zaman 1200TL maaş alıyorum. Cihazı aldım, dış karakoldayım ilçede. 5inci gün ekran gitti. Teknosaya yollattım ben nasıl gidicem. Adamlar servise yollamışlar. anakart değişti geldi.

2. Aradan 2-3 ay geçti bu kezde hdd de sorun çıktı. Gel zaman git zaman aradan 1.5 yıl geçti. Tarih Kasım 2007 cihaz 2 den fazla ekran, 5 ten fazla farklı sorun yaratınca Hp yi kalaylamak zorunda kaldım en sonunda. Halbuki direkt istanbul Hp türkiyedeki x bayanla ahbap olmuştum.

Beni servisteki ustalaramı bağlamadılar nasıl oldu diye:) bende anlattım tabi. Sonuç 9 Aralık 2007 Cevap: Faturayı bize fakslayın size ücret iadesi yapacağız(bu benim isteğimdi zaten)

Anlayacağın 1.5 yıl kullandım sonunda da bana yine 1855TL yatırdılar. 5 TL de verdikleri sıkıntıdan fazla heralde !  Demem o ki; Kesinlikle format atan sivri zekalı arkadaşı sorumlu tut ve eğer muadil ürün iadesi istemiyorsan kesinlikle ücret iadesi iste. İlk 30 gün içerisinde sebep göstermeden iade etme hakkın bile var. Beğenmedim kardeşim varmı ötesi.

Benim laptopu alalı üç ay oldu elazığda olduğum için hemen gönderemedim Lenovoya söyledim zaten ayıplı üründen değişim istiyorum sıfırını dedim ilk defa garantiye gelecek olan laptopta direk değişim talep edemezsiniz dediler :) Sorunum düzeltilir ve sorunsuz çalışmaya devam ederse laptop içim soğur otururum(Laptop dünyasındaki adama diyecek lafım yok zaten ne desem az kalır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2012, 19:30:47 »

hp laptop almadan önce görsem kesın almazdım ama ..

aynı işlemlerden geçiyorum garantim de bitti.. şu an çok kibar geçiniyoz arkadaşla...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2012, 02:30:04 »

arda benim bu durumdan niye haberim yok  >:( >:(

sana kim dedi hdd sökülünce garanti dışı kalır diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2012, 10:52:30 »
arda benim bu durumdan niye haberim yok  >:( >:(

sana kim dedi hdd sökülünce garanti dışı kalır diye...

Lenovoyu aradığımda söylediler abim...İki defa gitti geldi halen fan ses yapıyor üçüncü defa göndereceğim bu son yenisini talep edecem baya sert geçecek bu defa görüşmem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2012, 10:55:18 »
Ben yaklaşık 6 yıl HP kullandım gayet de memnundum ama geçenlerde tamamen iflas etti..Teknosanın kampanyasından 1200 tl'ye Casper aldım..Şimdilik çoook memnunum..Tavsiye ederim
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 12, 2012, 21:32:19 »
Ben yaklaşık 6 yıl HP kullandım gayet de memnundum ama geçenlerde tamamen iflas etti..Teknosanın kampanyasından 1200 tl'ye Casper aldım..Şimdilik çoook memnunum..Tavsiye ederim
Abim benim laptopla aynı özelliğe sahip hatta rami 6 değil 8gb olanı kuzenimde mevcut bir fark yok fiyatı daha düşük ancak ısınma yapıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 12, 2012, 22:07:45 »
Bilgisayarı Teknosadan almam, hep garanti konusunda sıkıntı çıkarıyorlar,arkadaşımdan biliyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline