0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Etrafında Speedy servis var ise onlara da sorabilirsiniz. Telefon görüşmemde (sallamadılar ise) Avensis amortisorü var demişlerdi bana.
lafa karışmıyayım dedim ama duramadım, nede olsa yaşlılar geveze oluyor. kardeşim araba yaz boz tahtasımı? ruhsatı al servise git orijinal susta ve amortisörün ebatlarını ve parça kodlarını öğren. yani susta yüksekliği kaç santim, genişlik, yayın tel çapı bunları öğren. en basiti bir susta iste yanında götürdğün kumpas ve metreyle ölçüleri çıkar, sonrada bir amortisör iste onun ölçülerini al. denemeyle filan uğraşma hem arabaya hemde kendine yazık edersin.
tolgacığım öncelikle aldığın amortisörleri gerçekten senin arabanın amortisörü olduğunu iyice kontrol et veya ettir. ondan sonra yay derdine düş. benim tahminim aldığın amortisörlerin senin arabanın olmadığı.
Evet araştırdım bütün dillerde ülkelerde bu amortisörün benim araca ait oldugu cikiyor. Arabamdakilerde corollaya ait oldugu cikiyor. Ve amortisorlerindegisimini yapab yeri buldum yari ilk isim oraya gitmek.
Aracın ilk sahibi biliyordum seni
100.000km de aldık biz aracı. Aracın ilk sahibi yan komşum Kerem abi.
İlginç...
İlginç olan ne abi?
yan komşunun haberi vardır muhakkak ozaman dimi?
Tolga bey merhaba,Yayları buldunuzmu?
Bu gün aracımın 160 bin bakımını yaptırdım. Bu bakım detaylı bakım olarak geçiyormuş bütün sıvılar değişti totalde 540 tl tuttu.. Asıl bomba bundan sonra başlıyor..Servisten aradılar saat 3 gibi.. ön amortisörlerde yağ sızıntısı var dediler.. Değişecek miş ..375*2 =750 tlkaliper pimleri ....: 610 tldiskler ve balatalar bilmem kaç tl .. toplamda 2500 tl cik..Sakın dedim ellemeyin. Aldım arabayı akşam üstü çıktım sanayiye gittim..Ön -arka disk lere :270 tlamortisörlere :320 tlbalatalara : 70 tl istediler ..Ustamın yanına gittim moral sıfır tabi.. Abi durum bu dedim , diskleri ve balatalara baktı diskler idare eder dedi. Balatalar bitmiş ama dedi. Amortisörlere açıp bakmadan birşey diyemem dedi.olan biten bu
bir anda hepsinin ortaya çıkması can sıkıcı tabi, geçmiş olsun,