Gönderen Konu: fulda ecocontrol  (Okunma sayısı 7010 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
fulda ecocontrol
« : Haziran 20, 2008, 10:30:56 »
arkadaşlar bu lastikçilerede fazla güven olmuyo geçenlerde lastik almaya gittimmichlein enerjy saver
tanesine peşin 105 dedi vadeli 113
başka hangi lastik önerirsin dediğimde fulda ecocontrol michleinden daha iyi dedi hemde daha ucuz dedi (tanesi peşin 90 vadeli 98)
kafam karıştı. niye diye sorduğumda fulda nın bizde daha fazla iskontosu var dedi yaww anlamadığım şey daha fazla iskontosu var ise bu lastik tutulmayan bi lastiktir. satamazlar dolayısıyle daha fazla iskonto yapılmazmı.
şimdi arkadaşlar benmi yanılıyorum yoksa gerçekten fulda ecocontrol daha mı iyi?

Toyota Club Türkiye

fulda ecocontrol
« : Haziran 20, 2008, 10:30:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: fulda ecocontrol
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2008, 10:55:04 »
hiç kullanmadım, ama hatırladığım kadarı ile birçok Goodyear lastiği Fulda'nın Almanya fabrikasında üretiliyor, ve oldukça iyi lastikler, GY Ultragrip 7 kış lastiği mesela alman üretimi kullandım ve oldukça memnundum.

Bence arada çok fiyat farkı yok, aracınızın lastik ebadı nedir?

ADAC testlerinde oldukça iyi sonuç almış Ecocontrol (175/65 R 14 T modeli):
http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&sl=de&u=http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/175_65_R14/default.asp%3FComponentID%3D209161%26SourcePageID%3D8762&prev=/search%3Fq%3Dadac%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DFyG%26pwst%3D1

Not:
Ayrıca 2008 195/65R15 testlerinde de Turanza ER300 hala "çok tavsiye edilirde" olmaya devam ediyor, ayrıca Pirelli p6 ve Dunlop SP Sport Fast Response da bu kategoride. Michelin Energy Saver ise "Tavsiye edilir" kategorisinde ve aşınma, sessizlik ve yakıt ekonomisi kategorilerinde baya iyi, güvenlik, fren kategorilerinde ise biraz daha geride.

http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&sl=de&u=http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15/default.asp%3FComponentID%3D209466%26SourcePageID%3D8772&prev=/search%3Fq%3Dadac%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DFyG%26pwst%3D1#1
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2008, 12:46:08 »
hiç kullanmadım, ama hatırladığım kadarı ile birçok Goodyear lastiği Fulda'nın Almanya fabrikasında üretiliyor, ve oldukça iyi lastikler, GY Ultragrip 7 kış lastiği mesela alman üretimi kullandım ve oldukça memnundum.

Bence arada çok fiyat farkı yok, aracınızın lastik ebadı nedir?

ADAC testlerinde oldukça iyi sonuç almış Ecocontrol (175/65 R 14 T modeli):
http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&sl=de&u=http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/175_65_R14/default.asp%3FComponentID%3D209161%26SourcePageID%3D8762&prev=/search%3Fq%3Dadac%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DFyG%26pwst%3D1

Not:
Ayrıca 2008 195/65R15 testlerinde de Turanza ER300 hala "çok tavsiye edilirde" olmaya devam ediyor, ayrıca Pirelli p6 ve Dunlop SP Sport Fast Response da bu kategoride. Michelin Energy Saver ise "Tavsiye edilir" kategorisinde ve aşınma, sessizlik ve yakıt ekonomisi kategorilerinde baya iyi, güvenlik, fren kategorilerinde ise biraz daha geride.

http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&sl=de&u=http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/195_65_R15/default.asp%3FComponentID%3D209466%26SourcePageID%3D8772&prev=/search%3Fq%3Dadac%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DFyG%26pwst%3D1#1
alper en son not demişsin
acaba er 300 ün tavsiye edilmesi sadece o ebatlar içinmi geçerli
175/65/14 almayı düşünüyorum ama ????
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2008, 13:06:10 »
özellikleri benzerdir, ama aynı değildir. Turanza'ya özel iç kısımda kalan asimetrik desen ve su tahliye kanalları var. 175 olunca bunlar küçüldüğünden fark yaratabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2008, 15:22:20 »
  Selam.
 Aynen Alper'e katılıyorum, ebat farklılaşması lastiğin bazı özelliklerinde de (taban deseninden dolayı) azda olsa farklılaşma getirebilir. Ayrıca biraz yüksek bir iddia olacak ama bazı asimetrik desene sahip lastiklerin ya yanlış üretildiğini, ya da yanlış monte edilip kullanıldığını düşünüyorum. Çünkü özellikle bu tip lastiklerin bazılarında içte kalan eğimli yağmur tahliye oluklarının eğim yönü her iki sağ ve sol aksta da aynı yöne bakıyor. Yani bir taraftaki aks üzerindeki lastikler  ileri harekette suyu iç yan ve arkaya doğru dışarı tahliye etme yönünde yapı sergilerken aynı lastiği diğer aksata kullanınca eğim yönü değişmekte ve lastik tam tersine zemin suyunu orta oluğa doğru yollamaktadır. Yanlış isem düzeltin ama benim gözlemimim bu yönde oldu bazı marka ve modeldeki asimetrik yapılı lastikler üzerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2008, 15:32:18 »
yani er 300 tavsiye etmiyosunuz   :hoş:
ben optimum lastik diye düşünüyordum sağlamlık türkiyedeki yol koşulları vs
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2008, 16:41:39 »
yoo, tavsiye etmiyor değiliz ama geniş tabanlı ile aynı olmaz diyoruz. Yine de oldukça iyi bir seçim olacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2008, 17:18:22 »
bilgiler için tesekkurederim :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2008, 15:53:49 »
bridgestone b 330 evo aldım sizin duyumlarınız nelerdir
ben biraz arstırdım kıs koşullarındada performansı fena değilmiş
test edecem bakalım  :)
birde ilk günkü performansını uzun süre koruyabiliyormus ?
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2010, 22:27:42 »
konuyu hortlattım fakatarkadaşlar kusura bakmayın konu kalabalığı olmasın diye açmadım
Goodyear DuraGrip 175/70R13 (82T) almayı düşünüyorum.googyear 1 lastik alana 2.'de %50 indirim yapıyormuş.bana 4 tane lazım bir tane bedavaya geliyor yani.bu lastik nasıldır bileniniz var mı?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • MyLastik - Aracýnýza Uygun Lastik
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2010, 22:07:27 »
Goodyear DuraGrip özellikle şehir içi yoğun trafik için tasarlanmış özel sırt hamuruna sahiptir. Bir kaç yerden fiyat alıp karşılaştır  :alkis:
Hayatınız 3 mm'ye bağlı . Sevdikleriniz ve kendiniz için lütfen 3 mm altına inmiş lastiklerinizi değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2010, 00:25:49 »
teşekkürler
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2010, 21:17:51 »
arkadaşlar bende fulda ecocontrol ve michelin energy sarver arasında kaldım istediğim ebatlar 185-65-14
Varsa önerileriiz alabilirmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2010, 21:27:54 »
goodyear . :)