Arkadaşlar Selamlar,
Bu sabah aracımı kullanırken charging system hatası aldım. Biraz internet ten araştırdıktan sonra yetkili servisimi arıyarak böyle bir ikaz aldığımı ilettim aracı servise getirmem gerektiğini akü , alternatör , şarj dinamosu vb. parçaları test etmelerinin gerektiğini ilettiler. Aracı öğleden sonra götürdüm sorunun alternatörden kaynaklandığını ve aracın serviste kalması gerektiğini garantiden sorunun düzeltileceğini ilettiler. (Bu arada iyiki 3+2 garanti ekstra paketinide almışım çünkü araç tam 3 yılı tamamladıktan sonra su koyverdi) Bende doğal olarak ertesi günün babalar günü olduğunu ve kızlarımla eşimle araca ihtiyacım olduğunu ikame araç alma talebimi ilettim. Fakat ellerinde araç kalmadığını çok geç kaldığımı ilettiler. Doğal olarak aracımı bırakmadım evime doğru yola çıktım. yaklaşık 10 km sonra aracın tüm göstergeleri karardı, direksiyon sertleşti evime kadar zor geldim park alanına çektim. Aracın kontağını kapatıp tekrar açtım tırt çalışmıyor. Şimdi ben Toyotanın kalitesine nasıl güveneyim. Yada toyotanın müşteri memnuniyetini kıstasları nedir? Araç full kasko servisten başka hiç biryere gidilmez yağını suyunu değiştirirler 400tl den az para almazlar. Fakat durum bu

... Toyotayı kötülemek istemiyorum fakat ben ne yapmalıyım....
Saygılar....
şarj etmeyen araçla yola çıkmamalısın! şaka bir yana geçmiş olsun. Tüketici kanunun bakarsan ikame araç için tamir süresi var.
sizde de hata var. aracın sorunlu olduğunu ve kalmasını söylemişler.
Evet arkadaşlar sonuç şu alternatör arızalı akü ve alternatör değişicek fakat parçanın gelmesi 20 gün veya fazla sürebilirmiş. Kusura bakmayın servisten çıkar çıkmaz aracı satıp farklı markaya yönelme ihtimalim oldukça yüksek.
Saygılar.....
Evet arkadaşlar sonuç şu alternatör arızalı akü ve alternatör değişicek fakat parçanın gelmesi 20 gün veya fazla sürebilirmiş. Kusura bakmayın servisten çıkar çıkmaz aracı satıp farklı markaya yönelme ihtimalim oldukça yüksek.
Saygılar.....
Erdem bey niye kusura bakak eğer memnun kalmadıysanız en doğal hakkınız zaten burada kimsenin toyotadan çıkarı yok benim araçtada yağ eksiltme problemi var turbo ve vakum pompası değişti ilk başta sorun çözülmüştü fakat şu an eskisi kadar olmasada yine eksiltme devam ediyor bende bundan sonra heralde toyota almam sebebi araçtan memnun kalmamam değil aracın sorununu servisin kabul etmemesi belki her marka böyledir ama bir çok dizel corolla ve auriste bu sorun varken servisin sorun yok demesi doğru değil .
Erdem bey niye kusura bakak eğer memnun kalmadıysanız en doğal hakkınız zaten burada kimsenin toyotadan çıkarı yok benim araçtada yağ eksiltme problemi var turbo ve vakum pompası değişti ilk başta sorun çözülmüştü fakat şu an eskisi kadar olmasada yine eksiltme devam ediyor bende bundan sonra heralde toyota almam sebebi araçtan memnun kalmamam değil aracın sorununu servisin kabul etmemesi belki her marka böyledir ama bir çok dizel corolla ve auriste bu sorun varken servisin sorun yok demesi doğru değil .
servis eğer problemi kabul etmemeyi kafaya koyduysa... o durumda adeta beyazın siyah, siyahın ise beyaz olduğunu savunur size, dediğinizi kabul etmez, ettiremezsiniz. beyaza siyahtır der ve sizde Allah'a salar çıkarsınız ne yazık ki.
servis eğer problemi kabul etmemeyi kafaya koyduysa... o durumda adeta beyazın siyah, siyahın ise beyaz olduğunu savunur size, dediğinizi kabul etmez, ettiremezsiniz. beyaza siyahtır der ve sizde Allah'a salar çıkarsınız ne yazık ki.
Malesef öyle oluyor . Sadece toyota için tüm marka ve ürünlerde bu böyledir .
Uğraşacak vaktim olsa tüketici mahkemesine bir dilekçeye bakar fakat uğraşacak vaktim yok olsada uğraşılmaz ordan oraya süründüğünüzle kalma ihtimalinizde var .
bunun sonu yokki sizin şarj dinamosu bozulmuş başka marka alırsanız onunda motor indirmeyeceği ne malum... sonuçta kul yapısı bu hiç arıza vermeyen yıllarca sorun çıkarmayacağı garanti olan bir marka olsaydı şu anda herkes o marka otomobli alır kullanırdı. toyota honda mazda en az arıza verenlerin başında gelen markalar. şarj dinamosu bozludu diye araç satarsanız çok komik bir durum olur bence.