Gönderen Konu: 3 tane C segmenti araç  (Okunma sayısı 9681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: 3 tane C segmenti araç
« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2012, 22:11:04 »
Tip olarak bakmam diyorsanız Focus mantıklı geliyor bana.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2012, 22:11:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2012, 22:45:46 »
ben olsam focus derdim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Haziran 23, 2012, 00:05:15 »
Opel görünüş açısından, donanım açısından gerçekten çok güzel fakat benim gözümde hala problemli araç sınıfında. Hele o eski vectraları düşününce daha bir soğuyorum. Aşmıştır belki de bilmiyorum ama insanların gözündeki o imajı kırması zaman alacaktır, en azından benim için öyle. Onun da sadece motoruna güvenirim, 1.3cdti(multijet) motor gerçekten piyasadaki en sorunsuz, en dayanıklı dizellerden.
Bir kaç arkadaş da aynı şeyi söylemiş; focus tipten kaybediyor, bir önceki kasa ne kadar hoşuma gidiyorsa bu kasayı da o kadar sevemedim. Ama motor, dayanıklılık, çekiş, donanım, yol tutuş ve konfor bakımından focus diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 23, 2012, 08:52:54 »
astra'nın yeni sedanı geliyor bekleyin belki oda hoşunuza gider...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Haziran 23, 2012, 11:54:56 »
focus arkadaşımda var eh işte diyor astranın konsol cok hosuma gidiyor. ama toyotanın görünüşü bence cok daha hos yada o kasasını cok sevdiğim için bana oyle geliyor. toyota astra derim.
Olacak Elbet Bir Şeyler Sadece Sabır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 28, 2012, 18:08:57 »
focus arkadaşımda var eh işte diyor astranın konsol cok hosuma gidiyor. ama toyotanın görünüşü bence cok daha hos yada o kasasını cok sevdiğim için bana oyle geliyor. toyota astra derim.
Corolla'nın bu kasası benim de hoşuma gidioyor, ama gerçekten sıkıcı olmaya başladı. 2007 den beri aynı kasa :) Sadece 2010 sonunda ufak bir rütuşu var.

Bu arada forumdaki tüm yorumlara teşekkürler, hepisini tek tek değerlendiriyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 29, 2012, 21:14:41 »
Merhaba sayın toyota club üyeleri buraya yeni katıldım ve bir konu da sizin fikirlerinizi öğrenmek istedim. Alacağımdan değil ama şu 3 tane c segmenti araç hakkındaki yorumlarınızı öğrenmek istedim. Kıyaslamak istedğim araçlar dizel olacağı için Civic yok. Renault fluence de seçimlerde yok ama bu araç hakkında da görüşleriniz varsa buyrun.

Tabii ki her ihtiyaca göre araçların kullanılabilirlik derecesi farklı olablir. Ama şöyle araçtan çok yüksek performans beklemeyen, dış tasarıma önem veren, fiyatı uygun ve araçta çok üst düzey donananım aramayan biri olarak hangi seçeneği uygun görürdünüz. Jetta'ları, fiyat olarak çok yüksek bulduğum için buraya eklemedim, o paraya o araç ne bileyim... Ayrıca şu noktada, fiyatı ve kasasıyla dikkatinizi opel'e çekmek istiyorum. Siz ne dersiniz??

Toyota corolla comfort(1.4 d 4d 90 beygir) Fiyat---> 53,600 tl

Yeni Focus ( 4 Kapı - Comfort - 1.6TDCi 95PS - 6 ileri manuel ) Fiyat-->50.095 TL

Yeni Astra, Edition, 1.3 95 HP, Manuel 5-ileri Fiyat-->47.476,45

Sizin belirtmiş olduğunuz kriterlere göre ve tamemen tarafsız yorumlamak gerekirse

Ford Focus derim.

- Doblo motorlu Opel demek abest olur kanımca :)

- Gönlüm Toyota der :) Ama ben dizelini sevmiyorum, sadece Toyota için değil hiç bir araçta dizel motor sevmiyorum mazur görün :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 29, 2012, 22:08:46 »
Geçen haftaya kadar gayet memnundum performans olarak corolladan.Bu araçtan önce 2007 focus ghia vardı dizel sedan 1.6 110 beygir.Geçen hafta uzun yola çıktım bagaj haliyle doldu arabada 3 kişiyiz aşırı kilolu insanlar degiliz bagaj dolu ama abartacak kadar bişe yok.Hacim olarak doldurduk diyebilirim.Dur kalk yaparken debriyajla kalkarım genelde gaza pek yüklenmem araç bir kaç kez stop etti gaz vermeden kalktıgım sürüşlerde titreme yapmaya başladı yani gaza basmazsam normal denebilecek agırlıkda kalkmaz oldu debriyajla.2aracada bindim ( focus ve corolla ) aradaki fark
1 ) corolla yakıt olarak en son ölçüm uzun yol 1100 km tam depo ile bitene kadar kullandım bu sefer focusda çok aşagı kalır degildi 900ü her defasında görmüştüm.(tam bitirmeden)
2 ) performans olarak corolla gözümde bitti heybetli bir kasaya sahip olmasına ragmen içi biraz fıs çıktı focus tabiri caizsse asfaltı kemiriyodu.Arada beygir gücü vs var tabi ama hiç yukarda anlattıgım gibi hatta ondan daha fazla yüklü oldugu halde öyle titreme stop etme gibi sorun yaşatmadı.
3 ) donanım olarak corolla ile focusun fullünü karşılaştırın birde ek paket almak istediginizde 2 aracada hangi opsiyonlar sunuluyo bir bakın derim.

En son yaptıgım uzun yol deneyiminden sonra 9.ayda corollaya veda edecem sanırsam.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 30, 2012, 01:54:42 »
Tip olarak bakmam diyorsanız Focus mantıklı geliyor bana.

Bugün çok az Focusa baktım yukarıdaki yazımın yanlışlığının farkına vardım, bence diğer iki alternatif. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 30, 2012, 15:45:47 »
Sercan hayırdır Focus hakkında ne öğrendinde böyle bir kanıya vardın. Bu Focus 'da ne göreceli bir arabaymış, beğenmeyen hiç beğenmiyor. En istikrarlı araba corolla gibi burda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2012, 23:57:56 »
Açıkcası kasasını beğenmediğimi ilk yazıda az çok belli ettim, fakat içi çokda bekleneni veremedi bana bir de aracın albenisini bulamadım bir türlü.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 01, 2012, 07:36:44 »
Kesinlikle tercihim corolla olurdu.Kriterlerim şöyle.Göze hitap.Corollada hem spor cizgiler hemde agresif bir tasarım var.Yakıt açısından oldukça verimli.İkinci elde kayıp ettirmez.Toyota kalitesi sağlamlığı ve servis kendini kanıtlamış bir araç.Çarpışma testlerinde corolla daha başarılı.Öyle ncap filan değil kapottacılar sitesine bakmak lazım.Opel direk eledim focus ise iç dizanynı begenmedim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #32 : Temmuz 01, 2012, 13:09:53 »
toyotanın dizel motorları nedense diğer dizellere göre daha az beygir üretiyor.ve silindir hacmi de diğer dizellere göre küçük
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 01, 2012, 17:04:57 »
toyotanın dizel motorları nedense diğer dizellere göre daha az beygir üretiyor.ve silindir hacmi de diğer dizellere göre küçük

Kemal bey bunun nedeni olarak Toyota Mühendislerinin açıklaması Emisyon değerleri ve ekonomi.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 26, 2012, 18:00:07 »
focus bir numara fiyatıda baya iyi donanım harika reklamında dediği gibi gelecek geldi corolla beni baydı artık 3 corolla eskittik artık başka markalara yöneldim ama toyota her zaman alınabilecek bir araba kötüleyemem...
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 26, 2012, 19:40:50 »
Focus diyorum ama turbo sorunu çıkabiliyor da diyorum...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
3 tane C segmenti araç
« Yanıtla #36 : Eylül 26, 2012, 23:35:23 »
Focus diyorum ama turbo sorunu çıkabiliyor da diyorum...
Focuslar yuksek torklu oldugu icin turbo erken bitiyo
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 27, 2012, 00:05:57 »
 Önemli olan beklenti. Ekonomi konusunda üçüne de laf söylenmez üçü de ekonomik araçlar. Geriye kalıyor diğer beklentiler. Yol tutuş, komfor, donanım, ikinci el, yedek parça ve servis bunları göz önüne alırsanız ona göre araç seçebilirsiniz.
 Astra'da ise düzeltmek istediğim bir şey var astra'nın sedan modeli de var açıkçası benim çok hoşuma gidiyor ona da bi göz atabilirsiniz.
Corolla'nın herşeyi güzel de o fiyatı kesinlikle hak etmediği için ben o parayı Corolla'ya vermeyin diyorum. Astra çok yakışıklı bi araba motor gücü de beni üzmez diyorsunuz ki ben üzeceğini sanmıyorum ben bi çok kez kullandım ve tatmin etti aracın torku yerinde. Focus gerçekten çirkin bi araba. Yorum yapmak istemedim ama yine dayanamadım valla :) Siz en iyisi benim başta yazdığım kriterleri bi düşünüp değerlendirin... Ona göre araç seçimi yapalım size...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 27, 2012, 09:59:31 »
Geçen yıl bu zamanlar bende c segmenti dzel araçlara bakıyordum ama ben  HB araçlara baktım. Megane 3, Auris, Astra ve Nissan Juke, Hyundai i30. Astra j 1.3 (DOBLO motorlu yada albea :) ) aracı aldım. Sizde şayet HB düşünüyorsanız Astra J yi gözünüz kapalı alabilirsiniz. 5-10 sen önceki opellerden çok farklı emin olabilirsiniz.  1.3 motor her nekadar doblo motoru, albea motoru diye küçümsenmeye çalışılsa da en uzun ömürlü ve en sorunsuz dizel motorlardan biridir. Astra j ye bu motor yetiyor, kalkışlarda biraz hantal ama sonrasında sorun yok. Donanım, güvenlik, yol tutuş açaısından sorun yaşamazsınız. HB araçların en yakışıklısından birisine binmiş olursunuz. :) Araçların görünüşleri kşişye göre değişir tabiki ama focusun ön tarafını hiç beğenmiyorum. Beni focustan uzaklaştıran en önemli sebeplerden birisi o ön tarafın şekli.
Corollada kasa değişecek o kadar verilmez. Donanım olarak diğerlerinin gerisinde. Sırf sorunsuz diye o kadar para verip almam. Donanım olmayınca sorun da olmuyor tabiki. :)   

HB düşünüyorsanız Astra J uyugun bir araç. Neredeyse 1 senedir kullanıyorum bir sorunum olmadı. Zaman ne gösterir bilmem. Sedan olarak da Fluence yada Astra J nin sedanı da geliyor onada bakabilirsiniz.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • Kilometre: 243000
  • Model Yılı: '95
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 27, 2012, 12:51:09 »