Gönderen Konu: Toyota bulamadık gene Ford almak zorunda kaldık ?  (Okunma sayısı 1500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
Toyota bulamadık gene Ford almak zorunda kaldık ?
« : Haziran 15, 2012, 08:14:05 »
Arkadaşlar uzunca bir süredir toyota arıyordum .En 50-60 araca baktım arba pazarına gittim ne ler yaptım acırsınız halime 1996 tutun 2003 e kadar baktım .Ya araba güzeldi param yetmedi yada param yetti araba haşat çıktı.Malum çoluk çocuk arbaya alışkınız baya problem olmaya başlamıştı .Hanım da ya artık şu toyota sevdasından geç tamam anlıyorum seni ama biz rezil oluyoruz diyince akan sular durdu.Neyse bir tanıdıgımız akrabası 76 yaşında hollandada yaşayan bir amca senede 2-3 Türkiye ye geliyormuş.Ford Fiesta varmış dediler .Gel bir bak dediler .Neyse gittik baktık araba 2004 model 1.4 benzin + brc lpg li  56 binde kız gibi araba .Amcanın kapalı garajı var garaja girerken ufak tefek birkaç yerini sürtmüş felan lokal boyatmış dedim onlar sorun degil tramerden felan nbaktırdık aracın kazası belası hasar yok.Hanımada gösterdim onunda hoşuna gitti 17500 e aldık geçtik .İlk başlarda sırf yaz dönemi geçene kadar bineyim seneye satar kendimide toparlar bir toyota alırım diyorsum ama araca kullandıkça alıştım gerçekten kullanımı pratik bir araba kalıbı ufak görünsede gerçekten iç hacmi hayli geniş ve rahat çok seri oldugu söylenemez ama yakıtı ideal.Sagolsun aldıgım amca benzini gazı full doldurmuş bana öyle teslim etti amca prensipli birine benziyordu yigenim benim ibreler düştümü canım sıkılır hemen doldurur full gezerim diyo .Dedim yabancı ülkede yaşadıgın belli biz türkiye de yarım depoyu  gördümü depo dolu sayarız dedim.Neyse aldım aracın yag su bakımları dahi 800 km önce yapılmıştı ben sadece yıl itibari ile triger ve diger kayış gurubunu degiştirdim .Genel fren ve lastik balans kontrollerini yaptırdım şimdilik biniyoruz bakalım süspansiyon hariç gayet iyi bir araç kendi sınıfını en yol tutanıymış zaten hakketen de öyle aracın yol tutuşu çok iyi tabi kendi sınıfına göre deneme mahyetinde otoban kara yolunda bastım 170 km hıza çıkabiliyor.Ama 140 dan sonra pek güven verdigini söyleyemem .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

Toyota bulamadık gene Ford almak zorunda kaldık ?
« : Haziran 15, 2012, 08:14:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota bulamadık gene Ford almak zorunda kaldık ?
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2012, 08:20:19 »
Yücel arkadaşım hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanı dilerim. Buna içinin ısındığına memnun oldum. Yanılmıyorsam focus vardı sende. Bilgim yok sattın mı onu?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2012, 10:02:12 »
Valla abi focus u satma sebebim araçta lpg yoktu.Baskı balata ve triger bakımları yapılması gerekiyordu.Hesapladım 3000 bin lira masrafı vardı .Aracı heraplı almıştım zaten masraf etmeden o haliyle karını koyup sattım .Sattıgım adama da bunları yaptıracan diye söyledim kabul etti Samsun dan geldi aldı gitti.Bu aracı da alma sebebim bütün herşeyini yapılı olması çok şükür aldım 300 lira bir para harcadım oda kensi kafam rahat etsin diye bakımları için biniyoruz çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.Hemde model yükseltmiş olduk .Bakalım nasip ileride durum düzelirse gene güzel bir tyota alma niyetindeyim.Ama şimdilik kişisel zevklerim için ailemi magdur etmeye hakkım olmadıgını düşünerek bunu aldım .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2012, 12:15:24 »
'' BENIM IBRELER DUSTUMU CANIM SIKILIR''... :) gulumsetti ne yalan diyim bu cumle.. tanimak isterdim acikcasi bu amcayi.

araciniz hayirli olsun. anlattiginiza gore arac yeni gibi . boyle araclar zor bulunur piyasada. uzun seneler binmenizi tavsiye ederim, daha cok kara gecersiniz.

bu arada hayirli olsun, ailenizle kazasiz belasiz binin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2012, 13:30:51 »
yücel kardeşim hayırlı uğurlu olsun allah güle güle kullanmak nasip etsin yücel gerçekten 2.el temiz araba bulmak zor emin olun 3 ile 5 yaşında bile araba alacağım deyin 100 arabadan ancak 2 veya 3 tane temiz sınıfına giriyor hele hele 1993 ile 1998 atası corolla en genşi 14 yaşında bunlardan bulmak daha zor ben 2 sene önce 10 bin ile 15 bin arası bir araba alayım dedim huidai opel ford falan ne denh gelirse diye bakıyordum bir arkadaş dediki komşunda ilk elden 1997 model toyota corolla gli var dedi ben araba yaşlı biraz genç olsun dedim çok temiz ama diya gittim arabayı bir gördüm kasa ok gibi içi pırıl pırıl pırıl ilk elden her 5 binde bir yetkili servise girmiş toyota corolla bu kasaların dayanıklı ve sağlam olduğunu biliyordum ben aldığımda 136 bin orjinal km de idi servise göstermeye gittim bana servisdeki formen dediki buyur ne için gelmiştiniz dedi ben bu arabayı gösterecektim nasıl diye dedi formen dediki bende bu arabanın satılmasını bekliyordum ben alacaktım dedi neyse gözünüz arakada klamasın alın daha temizini bulamazsın dedi bende terettütsüz 14.500 e aldım arabayı gaz yoktu 1700 tl ye gaz taktırdım arabanın orjina boyası üzerinde idi vernik atmış ufak ufak çizikler verdı kaputta taş izleri falan vardı 800 tl de belden aşağı boya yaptırdım birde debriyajı bıraktınığınızda gıyk diye bir ses yapıyordu 150bin km de iken debriyaj baskı balata değişti daha ön düzende hiç birşeye anahtar değmemiş kendi orjinal amaotisöleri üzerinde idi patlak değildi ama çok sertleşmişti 4 adet amortisör değişti bu sefer ön helezonlar ölçtürdüm 1 cm neredeyse basık çıktı hadi kme marka 4 adet helezon değişti falan filan derken toplamda 5500 tl yakın masraf yaptım araba şimdi 10 numara bana maliyeti 20 bin tl civari arabanın ben şimdi bu arabayı satsam ne eder 15500 bilemedin en fazla 17000 eder beöyle temiz araba bulunabilirmi bulunur ama çok çok zor benim arabaya 20 bin tl verilirmi kimse vermez diyeceklerki 12binede gli var 13 ede var sen çok istiyorsun diyecekler bende o yüzden bir ara satıp yüksek model 2006 falan sol corolla alayım dedim sonradan vazgeçtim temiz araba bulmak bu yüzden işte çok zor ona kalırsan 10 tl ye bile nette 1997 model corollar var ama alırsın öyle bir arabayı bir 10 bin daha harcasan yine adam olmaz yine olmaz bende dedim kendi kendime ya sıfır alayım yada bu arabaya binmeye devam edeyim binmeye devam edeceğim en az daha 5 sene beni götürür biraz fazla uzadı yeri gelmişken yazayım dedim herkese iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2012, 13:53:13 »
Ohooo lokum üstüne lokum ne yalan söyliyim tescillettir sen bu satışı hem benzin hem lpg full ilk satıştır heralde bu ülkede :D

Ayrıca seçimde on numara bahsettiğin kasa çok hoş araç tertemiz... Bende toyota aşığıyım ama bu şartlarda yemişim toyotasını hayrını gör inşallah çoluk çocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2012, 14:22:03 »
ahmey bey üslubunuzdan yanlış birşeyler çıkardım açıklama yaparmısın en demek istiyorsun benim aracım satılık değil yanlış anladın sanırım ben bana maliyetini yazdım bunumu kasd etmeye çalışıyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2012, 14:25:36 »
Hakan bey abi tek bir cümle söyleyeceğim; Ben sizin mesajı görmemiştim bile. ::) ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2012, 14:25:59 »
ahmey bey üslubunuzdan yanlış birşeyler çıkardım açıklama yaparmısın en demek istiyorsun benim aracım satılık değil yanlış anladın sanırım ben bana maliyetini yazdım bunumu kasd etmeye çalışıyorsun
avukatlik yapmak gibi olmasin ama yazilanlarda yanlis anlasilacak bir durum yok bence.. iyi bir arac aldiginizi ve hem benzin hemde gaz inin full olmasini bir sekil kayit ettir anlaminda soylenmis.. bir depo full olsa anlarimda ikiside full olmasi takdirlik bir durum satici icin.

mesajlar karismis benim acimdan... neyse yazdik gitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2012, 14:32:52 »
yanlış anlamışım arkadaşlar eleştiri gibi geldide bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2012, 14:35:46 »
hayırlı olsun umarım güzel bir toyota'n olur..
At 'L' gitmez ; 1 kare gidip çapraza geçer HAYIRLI YOLCULUKLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 15, 2012, 19:29:06 »
Valla abi focus u satma sebebim araçta lpg yoktu.Baskı balata ve triger bakımları yapılması gerekiyordu.Hesapladım 3000 bin lira masrafı vardı .Aracı heraplı almıştım zaten masraf etmeden o haliyle karını koyup sattım .Sattıgım adama da bunları yaptıracan diye söyledim kabul etti Samsun dan geldi aldı gitti.Bu aracı da alma sebebim bütün herşeyini yapılı olması çok şükür aldım 300 lira bir para harcadım oda kensi kafam rahat etsin diye bakımları için biniyoruz çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.Hemde model yükseltmiş olduk .Bakalım nasip ileride durum düzelirse gene güzel bir tyota alma niyetindeyim.Ama şimdilik kişisel zevklerim için ailemi magdur etmeye hakkım olmadıgını düşünerek bunu aldım .
En mantıklısını yapmışsın. Hayırlı olsun. Kazasız belasız uzun yıllar kullanırsın inşallah.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(