Gönderen Konu: Dreksiyon sesinin kaynağını buldum!!!  (Okunma sayısı 1496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Dreksiyon sesinin kaynağını buldum!!!
« : Haziran 14, 2012, 14:42:19 »
Arkadaşlar forumda birçok toyota sahibinin olduğu gibi benim arabamdada olan dreksiyonu çevirince gelen sesin kaynağını buldum.aracımı ilk aldığım günden beri varolan bu sesi daha öncede paylaşmıştım sizlerle.Servis malesef bir çözüm bulamış beni allayıp pullayıp geri göndermişti. Bu ses artık canımı çok sıktı ve dreksiyon simidini altındaki plastikleri söktüm oradaki oynayan bütün parçaları yağladım ama nafile ses haala geliyordu üzgün bir halde tekrar topladım son çare olarak arabayı kirikoya kaldırıp altına bakacaktım o sırada lastiği çevirince o gıcık sesin kaynağını buldum.Amartisörün lastik dönüşlerinde lastikle berarer döndüğünü ve arabaya bağlandığı yerde yağsızlıkgtan kaynaklı bir gıcırtı çıkardığını gördüm bizse bunu dreksiyondan geldiğini zannediyorduk hemen koştum servise durumu anlattım onlarda durumu tastiklediler ama arabamın uzun süre kalması gerektiğinin yanında birsürü masallar anlatarak şimdi yapamayacaklarını söylediler bende soluğu sanaide aldım özetle amartisör bağlantı yerlerini yağladık hem alttan hemde üst kısımdan ve sonuç mükemmel ses gitti.İşte arkadaşlar bir yıldır bu aciz servis ustalarının çözemediği ve bir çok toyotacının yakındığı konu bu şekilde son buldu  taktir sizin

Toyota Club Türkiye

Dreksiyon sesinin kaynağını buldum!!!
« : Haziran 14, 2012, 14:42:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Dreksiyon sesinin kaynağını buldum!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2012, 15:05:59 »
Arkadaşlar forumda birçok toyota sahibinin olduğu gibi benim arabamdada olan dreksiyonu çevirince gelen sesin kaynağını buldum.aracımı ilk aldığım günden beri varolan bu sesi daha öncede paylaşmıştım sizlerle.Servis malesef bir çözüm bulamış beni allayıp pullayıp geri göndermişti. Bu ses artık canımı çok sıktı ve dreksiyon simidini altındaki plastikleri söktüm oradaki oynayan bütün parçaları yağladım ama nafile ses haala geliyordu üzgün bir halde tekrar topladım son çare olarak arabayı kirikoya kaldırıp altına bakacaktım o sırada lastiği çevirince o gıcık sesin kaynağını buldum.Amartisörün lastik dönüşlerinde lastikle berarer döndüğünü ve arabaya bağlandığı yerde yağsızlıkgtan kaynaklı bir gıcırtı çıkardığını gördüm bizse bunu dreksiyondan geldiğini zannediyorduk hemen koştum servise durumu anlattım onlarda durumu tastiklediler ama arabamın uzun süre kalması gerektiğinin yanında birsürü masallar anlatarak şimdi yapamayacaklarını söylediler bende soluğu sanaide aldım özetle amartisör bağlantı yerlerini yağladık hem alttan hemde üst kısımdan ve sonuç mükemmel ses gitti.İşte arkadaşlar bir yıldır bu aciz servis ustalarının çözemediği ve bir çok toyotacının yakındığı konu bu şekilde son buldu  taktir sizin
+1   :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2012, 15:46:16 »
Geçmiş olsun :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2012, 16:09:17 »
Teşekkürler bilgi için eski aracım olsaydı müdahale ederdim. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2012, 16:43:47 »
  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2012, 10:40:57 »
direksiyonu çevirince gelen tık sesinden mi bahsediyorsunuz ? bende de var aynı problem çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2012, 10:35:22 »
evet hasan bey o sesten bahsediyorum sol amartisor kule başlarını yağlayınca sorun çözüldü denemenizi öneririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2012, 10:48:50 »
bu ara ufaktan benim arabada da başladı bilgi için teşekkürler