Gönderen Konu: 2007 Model Corolla HB D-4D Fren Sorunu  (Okunma sayısı 1156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2007 Model Corolla HB D-4D Fren Sorunu
« : Haziran 14, 2012, 13:24:30 »
Aracım 2007 Model Corolla D-4D 1.4 Terra 84000 km'de Aracımda yaklaşık 1 seneden beri devam eden fren boşluğu için kendi ustama müracaat ettim ve frene bastığımda, fren altta tutmaya başladı ve frene basılı tutuldukça aşağı doğru inmeye başladı yani bir enjökterü doktor sıkar ya onun gibi :) oldu ustamda ana fren merkezinde hata olduğunu ve değiştirmemiz gerektiğini söylediler ve bu parçanın çabuk  bozulan bir parça olmadığını dile getirdiler. Bende serviste bu parçanın fiyatını sorduğumda 725 TL olduğunu ve indirimli olursa 650 TL olacağını dile getirdiler ve bana pahalı geldiğinden bende başka yerden almaya kalktım ve 150 TL ye bu parçayı buldum. Aldığım parçayı taktığımızda aynı sorun devam ettiğini farkettik ve balataları değiştirelim dediler biz de balataları değiştirdik fren azıcık normale döndü diyebilirim ve enjökter etkisi yani fren hala kaçırmaya devam ediyor. Bunu başka nereden yapabilir yada nerede sorun vardır ? Bunula ilgili cevap verirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşşekkür ederim.
Haritaci

Toyota Club Türkiye

2007 Model Corolla HB D-4D Fren Sorunu
« : Haziran 14, 2012, 13:24:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Model Corolla HB D-4D Fren Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2012, 13:35:21 »
westinhouse denilen parçadan sıkıntı yaratabilir.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2012, 13:36:50 »
fren merkezinin içne geçtiği kısım olmakla beraber içerisindeki körükte bi problem olabilir. birde ona baktırın.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2012, 13:38:34 »
murat bey çok teşşekür ederim paylaşımınız için.
Haritaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2012, 23:39:04 »
fren merkezinin içne geçtiği kısım olmakla beraber içerisindeki körükte bir problem olabilir. birde ona baktırın.

Sanmıyorum bu km'deki bir araç için bahsettiğiniz sıkıntıının olmasını ama haklılık payınızda var tabi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2012, 23:06:04 »
Aracım 2007 Model Corolla D-4D 1.4 Terra 84000 km'de Aracımda yaklaşık 1 seneden beri devam eden fren boşluğu için kendi ustama müracaat ettim ve frene bastığımda, fren altta tutmaya başladı ve frene basılı tutuldukça aşağı doğru inmeye başladı yani bir enjökterü doktor sıkar ya onun gibi :) oldu ustamda ana fren merkezinde hata olduğunu ve değiştirmemiz gerektiğini söylediler ve bu parçanın çabuk  bozulan bir parça olmadığını dile getirdiler. Bende serviste bu parçanın fiyatını sorduğumda 725 TL olduğunu ve indirimli olursa 650 TL olacağını dile getirdiler ve bana pahalı geldiğinden bende başka yerden almaya kalktım ve 150 TL ye bu parçayı buldum. Aldığım parçayı taktığımızda aynı sorun devam ettiğini farkettik ve balataları değiştirelim dediler biz de balataları değiştirdik fren azıcık normale döndü diyebilirim ve enjökter etkisi yani fren hala kaçırmaya devam ediyor. Bunu başka nereden yapabilir yada nerede sorun vardır ? Bunula ilgili cevap verirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşşekkür ederim.

kışın abimin arabasındada aynı sorun meydana gelmişti basit bi fren ayarıyla falan çözmüştü diye hatırlıyorum, ona bi sorayım yazarım cvb ama buyutulecek bır sorun degıl cozumu kolay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2012, 23:07:55 »
aynı dert son zamanlarda bende de vardı. sizi kandırmışlar. parçayı boşuna değiştirmişsiniz. fren hidroliğinin değişim zamanı gelmiş iyi bir frencide mobil dot4 ile değiştirin ve mutlaka ve mutlaka havasını aldırın göreceksiniz taş gibi olacak