Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 18, 2025, 06:38:13
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
Toyota Avensis 1.6-2005 için LPG Seçimi
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Toyota Avensis 1.6-2005 için LPG Seçimi (Okunma sayısı 2106 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: ---
Model Yılı: '11
«
:
Haziran 14, 2012, 12:26:20 »
Merhaba Arkadaşlar,
Aracıma BRC marka Lpg taktırmayı düşünüyordum.
Dün Atiker ve BRC'nin de yetkili servisi olan Esenyurt'taki Aslan LPG'ye gittim.Fehmi Usta var orada.
Kendisine BRC'nin fiyatını, ne kadar zamanda taktıklarını falan sordum.Bana fiyat ve özelliklerden kısaca bahsettikten sonra "neden daha fazla ödüyorsun, Atiker de taktırabilirsin" dedi.Performans olarak bir sıkıntı olmadığını, kendi Toyota RAV4 cipinde de Atiker takılı olduğunu söyledi.Fiyat olarak Atiker ve BRC arasında 600 lira fark var.
Öncesinde Opel aracımıza da aynı yerde Atiker taktırmış ve problem yaşamamıştık.
Siz ne dersiniz arkadaşlar, ATiker taktırsam sorun yaşarmıyım, eğer sorun yaşamayacaksam Daha uygun olduğu için Atiker taktırmak istiyorum aracıma.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar,
Toyota Club Türkiye
«
:
Haziran 14, 2012, 12:26:20 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Eski avensisçi ;)
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
1 kere teşekkür etti
27 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Avensis 1.6-2005 için LPG Seçimi
«
Yanıtla #1 :
Haziran 14, 2012, 12:29:41 »
Benim corolla da da 1.6 2011 atiker var herhangi bir sıkıntı yok şimdilik
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 82000
5 kere teşekkür etti
16 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Haziran 14, 2012, 13:33:49 »
ben brc den şaşma derim bende eski corsama atiker taktırmıştım alınan lpg istasyonuna göre arıza lambası yakıyordu şimdi 1.6 avensiste lovato var mükemmel sessiz ve arıza lambası yakmıyor kesinlikle. devamlı gittiğim lpg ustam toyotalarda italyanlardan şaşma diyor.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Eski avensisçi ;)
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
1 kere teşekkür etti
27 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Haziran 14, 2012, 13:37:22 »
atikerde yakmadı hiç arıza ıişığı gerçi ben aracı atiker bayiinden aldım sahibinin kendi aracı
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 82000
5 kere teşekkür etti
16 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Haziran 14, 2012, 14:52:25 »
olabiliyo benimde ilk 15000 km de hiç yanmadı sonrasında aygazdan aldığımda yanıyordu shellden aldığımda sönüyodu arıza tespitte ise oksijen sensörü hatası veriyodu. enteresan bi durumdu gerçekten. benim atikerde en sevmediğim nokta enjektörlerin sesi. özellikle soğuk havalarda sanki motorda bişey tıkırdıyo gibi oluyor.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: A+
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Haziran 14, 2012, 14:55:28 »
kardeş bak ben konyalıyım mehmet ali atikerin kendisinide tanırım.anne tarafından uzaktan akrabamda olur. ama atikeri tavsiye etmem biraz daha fazla ver brc vs italyan taktır. ben landirenzo kullanıyorum mükemmel bir sistem ama enjektör sesi yüzünden onuda tavsiye etmiyorum.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Haziran 15, 2012, 08:47:34 »
aracımda 1 yıla yakındır brc my11 kitini kullanıyorum. bu güne kadar çok şükür hiç bir sıkıntı ve arıza lambası yakması gibi bir durumla karşılaşmadım.tavsiye ederim.
2005 Toyota Avensis Elegant
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
7 kere teşekkür etti
46 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Haziran 15, 2012, 12:40:18 »
Bende tecrübemi paylaşayım. Arabamı satın aldığım hafta (tam 2 sene önce Haziran)Brc kit taktırdım. 45.000 km yol yaptım. Sadece ve sadece bakımdan bakıma gittim. Kesinlikle bozulan, garantiden değişen bir parça sorunum olmadı. Sadece arabanın dışında iken enjektorler biraz sesli çalışıyor ve tüm LPG kitleri gibi yokuşta performans düşüyor ,araba bayılıyor.
Memnunum ve geziyorum
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kilometre: 102000
Model Yılı: '08
33 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Haziran 16, 2012, 21:28:34 »
1 yıl önce Lavoto takdırdım 15.000 km yol yaptım ne enjektör sesi nede başka hiç bir sıkıntı yaşamadım gayet memnunum ama ustanın işçiliği cabası ustada kit kadar önemli.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
Kan Grubu: B+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Haziran 16, 2012, 22:41:13 »
Fatih Bey benim araçta 50 bin km dir BRC var ve şeytan kulağına kurşun küçücük olsun sorun yaşamadım. BRC , Lovato bu ikisinden birini taktır derim.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Haziran 18, 2012, 15:15:32 »
Merhaba Arkadaşlar,
Konu ile ilgili görüşleriniz için teşekkür ederim.Galiba BRC taktıracağım.Konuyla ilgili LPG üstadı Mehmey Bey'in de görüşleri ekteki gibi;
Ynt: LPG SIRALI GAZ HAKKINDA BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HER ŞEY...
« Yanıtla #1314 : Haziran 15, 2012, 21:50:23 »
Alıntı
Fatıh Bey Merhaba;
Suan pıyasada olan bır cok marka sorunsuz calısmakta ama burda onemlı olan bu sorunsuzlugun ne kadar surecegıdır.Lpg pıyasasında Prıns ve BRC dısındakı tum markalar selenoıd valflı lpg enjektorlerı kullanır , bu tıp enjektorlerın dezavantajı belırlı bır km sonra acma kapama surelerının degıserek yanma odasına dogru oranda gazı puskurtememelerıdır, boyle bır durumda gerek yakıt gerek performans gerekse motor omrunuz bundan olumsuz etkılenecektır.Ayrıca bu enjektorler yuksek devırlerde o hıza yetısemeyerek acık kalacak ve yıne dogru oranda gazı dozajlayamayacaktır , bu durumda yıne yukarda bahsettıgım sorunlar meydana gelecektır.
Istıkrarlı yakıt tasarrufu ve saglıklı bır motor ıcın ust sınıf urunlerı tercıh etmenızde fayda var , unutmayın bu bıs bır kere yapılıyor ; paranızı , zamanınızı , sabrınızı bosa harcamayın.Sımdıden Lpglı guzel gunler dılerım...
Moderatöre rapor et Kayıtlı
ÖZENÇLER OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Edeb Yâ Hû!
Model Yılı: '96
66 kere teşekkür etti
12 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Haziran 20, 2012, 13:40:46 »
Fatih Bey; bizim aracımızda da BRC markalı lpg sistemi mevcut. Hamdolsun hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çorum'da Özençler tarafından montaj yapıldı.
VVT-i sistemli motorların lpg ye en uyumlu ve sorunsuz çalışan motorlar olduğunu söylemişti Mehmet Bey. 10 bin bakımlarını ve kalibrasyonunu ihmal etmezseniz uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz inşallah.
Eğer Çorum'a yakınsanız ve BRC taktırmaya karar verirseniz Özençleri de ayrıca tavsiye edebilirim. Montaj işçiliği de oldukça iyi.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
2 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Haziran 20, 2012, 22:43:56 »
Ustaların dediğine göre toyotalarda gaz uyum problemi olmuyormuş, tüpün yanında ustalık da önemliymiş vs... ben de gidip aracıma Lovato marka tüp taktırdım, 9bin km yol yaptım, henüz hiç bir problemle karşılaşmadım....
"Yan yüreğim yan, yanmakta buldun derdine derman / Başaklar baş eğmiş, eşekler okuyor ferman"
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu: