Gönderen Konu: yeni kasa corolla ve fare  (Okunma sayısı 4682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
yeni kasa corolla ve fare
« : Haziran 13, 2012, 16:16:50 »
arkadaşlar bu gün açtığım 2. konu 4 gün önce klimamın eskisi gibi soğutmadığını fark ettim alt torpido gözünün arkasındaki polen filtresine bakiyim dedim açmaz olaydım polen filtresi ağzına kadar fare pisliği dolmuştu ve polen filtresinin hemen üstünde üç gözlü çadır  brandası gibi bir şeyle  kaplı küçük bir yer var bezi ve ordaki sert plastik kısmı kemirmiş bende konuyu sizinle paylaşmak istedim hafta sonu bakıma sokacam arabayı inşallah kabloları yememiştir ama şunu anladımki arabalar çağ ilerledikçe görsellik değilde sağlamlığını kaybediyor
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Toyota Club Türkiye

yeni kasa corolla ve fare
« : Haziran 13, 2012, 16:16:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni kasa corolla ve fare
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2012, 16:38:48 »
Mustafa bey merhaba

Arabanın sağlamlık ve kalitesiyle ilgili olarak fareyle nasıl bir bağlantı kurdunuz o kısmı anlayamadım. Fare orayı kemiremese belkide daha başka yerleri kemirecekti. Belkide daha hayati önem taşıyan bir bölgeye zarar verecekti. Bence bu kadarla kurtardığınıza dua edin :)

İyi forumlar
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2012, 16:43:25 »
çağ ilerledikçe farelerden uzaklaşmış olmamız da gerekiyordu. önce farelerden kurtulmayı deneyin, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2012, 16:48:25 »
kardeş bilemiyorum belki bende yanılmış olabilirim ama başka sorunlarda oldu bundan önceki arabam kedi gözdü araba taş gibiydi  5 yıl  bindim araba banamısın demedi bence arabanın iç malzemesi sağlam değil ama motorla ilgili bir prolem yaşamadım
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2012, 16:54:15 »
hakan bey arabanın bagajını temizledim ama orada her hangi  bir sorun yoktu araba dışarda allaha emanet yeni bir fare gelmez inşalah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2012, 17:04:40 »
Corollaya has bi özellik değil bu ..Daha önce babamın reno da beslemiştim bende stepne altında .. Konu ile ilgili daha önce bi konu açılmıştı .. Çözüm açısından birkaç şey paylaşılmıştı belki yardımı olur.. Bu arada ozonla temizlik şart olmuş :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2012, 19:06:55 »
bu kadar olur yaa
daha bugun bende fare pisligi gibi bisi gordum arabada yok canim degildir dedim
demek benim arabaya dadanmislar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2012, 19:29:11 »
bu kadar olur yaa
daha bugun bende fare pisligi gibi bisi gordum arabada yok canim degildir dedim
demek benim arabaya dadanmislar

Aman abi belirtisi varsa hemen zehir felam koy yoksa yuva yapıp ürüyor şerefsizler..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2012, 19:36:23 »
Mustafa abi, bende aynı konudan muzdaribim. Bizim aracın polen filtresini fare kemirmiş. Kontrole aldık, değiştirdiler, 50 tl masraf tuttuu. Allahdan diğer kablolara zarar vermemiş. Serviste bir kontrol ettirin, profil resminden görüldüğü kadarıyla aracınız 2009 modelden yüksek değil. Masraflar çok pahallıya patlamayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2012, 20:10:04 »
Arabanın etrafına peynirli fare kapanı koyun :) yada altına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2012, 21:04:59 »
Arabanın etrafına peynirli fare kapanı koyun :) yada altına
valla arda bey bu torpido gözünün arkasına bir bakarsanız olayın ne kadar büyük olduğunu anlarsınız binlerce kablo var ve hertaraf plastik onlara bir dalarsa bu hayvan arabayı kaldır at.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2012, 21:11:10 »
Corollaya has bir özellik değil bu ..Daha önce babamın reno da beslemiştim bende stepne altında .. Konu ile ilgili daha önce bir konu açılmıştı .. Çözüm açısından birkaç şey paylaşılmıştı belki yardımı olur.. Bu arada ozonla temizlik şart olmuş :)
kardeş konu çok eski olduğundan diğer arkadaşları bilgilendirmek için yeniden açtım çünkü ön taraftaki kabloları görünce konuyu çok önemli gördüm ve şuanda klima soğutmuyor başka sorun varımı bilmiyorum cumartesi gidecem servise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2012, 08:02:16 »
valla arda bey bu torpido gözünün arkasına bir bakarsanız olayın ne kadar büyük olduğunu anlarsınız binlerce kablo var ve hertaraf plastik onlara bir dalarsa bu hayvan arabayı kaldır at.

Biliyorum üstadım aracın elektronik devrelerinin %70i göğsün altında bulunuyor zaten :) fare oralara düşerse bolluk görmüş olcak sizide bir hayli zarara uğratacam Allah muhafaza bu farenin pahalı zevkleri var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2012, 08:14:26 »
Biliyorum üstadım aracın elektronik devrelerinin %70i göğsün altında bulunuyor zaten :) fare oralara düşerse bolluk görmüş olcak sizide bir hayli zarara uğratacam Allah muhafaza bu farenin pahalı zevkleri var :D
:lol: Aynen öyle, malum büyük şehirlerde ve şehir merkezlerinde yaşamıyoruz. Burda insanlar değil fareler elit kesimden :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2012, 08:27:46 »
Bir de şu açıdan bakalım...Bu fareler diğer araçlara girmiyor sanırım...Demek ki Toyota öyle bir araç yapmış ki...Bütün parçaları organik... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 14, 2012, 08:30:51 »
Geçmiş olsun Mustafa Bey. Fare gerçekten başa bela bir hayvan. Mesajınızı okuduktan sonra biraz araştırma yapayım dedim, otomobilleri farelerden korumak için ne gibi çözümler kullanılıyor diye... İngilizceniz yoksa bile aşağıdaki siteyi incelemenizi tavsiye ederim. Farelerden çok çeken bu arkadaş, akla gelebilecek her yöntemi denemiş ama işe yaramadığını farketmiş. En sonunda bulduğu çözüm arabanın etrafında farenin tırmanamayacağı kadar yükseklikte (fotoda 40 cm kadar görünüyor, alüminyum doğrama kullanmış ) fiziki bir bariyer kurmak olmuş.

http://www.hastingsreserve.org/mammals/MiceInCars.html
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 14, 2012, 09:47:27 »
Geçmiş olsun Mustafa Bey. Fare gerçekten başa bela bir hayvan. Mesajınızı okuduktan sonra biraz araştırma yapayım dedim, otomobilleri farelerden korumak için ne gibi çözümler kullanılıyor diye... İngilizceniz yoksa bile aşağıdaki siteyi incelemenizi tavsiye ederim. Farelerden çok çeken bu arkadaş, akla gelebilecek her yöntemi denemiş ama işe yaramadığını farketmiş. En sonunda bulduğu çözüm arabanın etrafında farenin tırmanamayacağı kadar yükseklikte (fotoda 40 cm kadar görünüyor, alüminyum doğrama kullanmış ) fiziki bir bariyer kurmak olmuş.

http://www.hastingsreserve.org/mammals/MiceInCars.html

Hakkı abi ne gerek var böyle atraksiyonlara :D koy fare kapanını yada bi kilo peyniri fare onu yedimmi zaten sızar kalır yada şaraba bandırın peyniri :) hem öldürün :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2012, 09:50:52 »
bu fareler toyotaları ayrı bir seviyor sanki...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2012, 12:05:12 »
eski evim bahceliydi agactan dusen meyveler ve tohumlardan dolayi karincalar basardi arabami
simdi cadde ustunde bi yere tasindim sokaga birakiyorum arabayi bu sefer fareler dadandi
zehirle olacak bisi degil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2012, 16:14:16 »
arkadaşlar biraz saçma gelebilir size ama kesinlikle arabaya ilaç felan koymayın ön taraflarda hava akımı, bagajda kapalı olduğu için arabanın içine koku dolabilir hem arabaya çoluk çocuk biniyor havayı solumasınlar özellikle ön taraflara yani bu polen filtrelerin olduğu yere her hangi bir ilaç felan koymayın dönen aksamlarda var ne olur ne olmaz.