Gönderen Konu: Maduriyeti Kullanma-Özürlü Plaka  (Okunma sayısı 1735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
Maduriyeti Kullanma-Özürlü Plaka
« : Haziran 13, 2012, 07:10:47 »
Evet arkadaşlar, duygularımda açık olmak istiyorum..
İnsanlar bir yakınının üzerine onun özürlü durumunu kullanarak vergi indirimi yaptırıp son model araca vicdanı hiç sızlamadan nasıl biniyor :(
(Sözüm ailesinde özürlü olan kimselere değil, tabi ki en güzelini alsınlar; onlardan çok ben mutlu olurum bu duruma...)
Söylemek istediğim veya kastettiğim bi akrabasının belgeleri ile bu durumu yapmaya kalkışanlar |-\ |-\

Yani siz plazalara gidip 50-60 bin tl bayılırken adamlar bunun resmen yarısına full aksesuar seçebiliyorlar. Siz dümdüz bir araç alıyorsunuz(vites, direksiyon, tekerlek, yakıt deposu, silecek vs....) ve cebinizden çıkan tutara bakın, karşı taraf cebini bile zorlamadan lüks olaylara dalıyor....

Amacım onlar lüksü haketmiyor demek değil, ödemesi gereken meblağ ne ise onu ödesin (eğer cebine güveniyorsa), daha güzeline binsin, biz de şöyle yanımızdan geçerken iç çekerek bakalım :wacko:

Açıkcası o tarz bir araba gördüğümde çok kızıyorum >:(
Kendimi aptal yerine konmuş hissediyorum.... Çünkü bunu yapan insan benden (+) olarak hiç bir faydası dokunmuyor vergi sistemine, ama vermesi gerekeni de vermeyi reddediyor :(
Bu durum bana göre hiç bir ahlak kuralına, etik değerlerimize yakışmayacak bir davranış biçimi...
Sonuç: Hüsran :( :(

Not: Sadece çoktandır yazmak istediğim ve rahatsız olduğum bir durumu dile getirmek istedim !!

Yorumlarınız :huh: :huh:??
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Toyota Club Türkiye

Maduriyeti Kullanma-Özürlü Plaka
« : Haziran 13, 2012, 07:10:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Maduriyeti Kullanma-Özürlü Plaka
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2012, 07:48:12 »
İlk defa söylediklerinin altına imzamı atıyorum Furkan, arkandayım. Etik mi kaldı ülkede, dönüp bakıyorum 60 lı 70 li yıllara
ne kadar medeni, bilgili bir toplum olma yolunda ilerliyormuşuz ( buna köylerde dahil) ki 80 den sorna yobaz kitlede, eğitim sistemi ve
politikalarla birlikte inanılmaz bir artış oldu ve artarak devam ediyor. Şunu da belirteyim medeni ve bilgili olmak demek twitter facebook vs vs
teknoloji kullanmakla olmuyor. İnsanlara beyin nakli yapsan bu kadar çabuk dönüştüremessin!!  (bkz.80 den sonraki durum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2012, 08:01:15 »
Furkan bey bizim araç engelli plaka babamın üzerine aldık dediğinize bende sonuna kadar katılıyorum .

Diğer taraftan bazı insanlar araca vereceği fazla paranın yarısını engelli olan vatandaşa verip hem ona katkıda bulunuyor hemde aracı ortalama %20 daha ucuza alıyor ayriyetten yıllık vergilerini ödemiyor bu etik mi buda etik değil .Diğer yandan devletin bir araçtan %100 vergi almasıda etik değil yani nerden tutarsanız tutun elinizde kalır .

Bizzat şahit olduğum bir olay aracı aldığımız sıralarda ford focusa bakarken yanlış hatırlamıyorsam urfalı 2 kişi elinde 5-6 tane ayrı kişilere ait rapor satıcıyla pazarlık yapıyordu anlaşamadı gitti gittikten sonra satış temsilcisinin adam için dediği tek şey Allah bildiği gibi yapsın oldu nedenini sorduğumda bunlar akraba evliliğinden doğan sakat çocuklar üzerine araç alıp tanıdıklarına satıyorlar dedi şaştım kaldım . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2012, 08:11:41 »
hemde hiç etik değil.. ama ülkemizde bu konuda herhangi bir kısıtlama yok. yurt içinde %90 oranında bir rapora sahip olan kişi üzerine alınan aracı herhangi biri kullanabilir. kan yada kayın hısımlığı olmasına gerek yok. buda bu yoldan alım yapılmasına neden oluyor
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2012, 11:40:09 »
"Bu ülkede 17 yaşında bir çocuk ölen dedesinin maaşını kullanamayacağı için öfkelenerek bir doktor öldürdü"......

Bu ülkede herşey baştan aşağı fırsatçılıkla dolu.....

O yüzden birilerine yardım oluyorsa bırakın yapsınlar.....

Özürlü Raporuyla araç nasıl alınıyor? bu konuyu paylaşalım bence..... Örneğin araç hasta vatandaş üzerine alınıyor ama kimler kullanabiliyor? acaba bu konuda bir düzenleme yapılabilinir mi?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2012, 11:46:49 »
reklam olur mu bilmiyorum ama reklam olmuyorsa bu linkte herşey mevcut

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2012, 11:50:16 »
"Bu ülkede 17 yaşında bir çocuk ölen dedesinin maaşını kullanamayacağı için öfkelenerek bir doktor öldürdü"......

Özürlü Raporuyla araç nasıl alınıyor? bu konuyu paylaşalım bence..... Örneğin araç hasta vatandaş üzerine alınıyor ama kimler kullanabiliyor? acaba bu konuda bir düzenleme yapılabilinir mi?

Hande hanım biz aracı almadan önce çok araştırdık 1-1.5 sene önce kanun değişti.

Biz aracı aldığımız sıralarda .

%90 Raporu olanların aracını 3. dereceye kadar yakınları kullanabiliyordu %90 ve altı ise sadece ruhsat sahibi kullanabiliyordu .
Plakada engelli ibaresi bulunması zorunlu idi .

Şimdi ise .
Bildiğim kadarıyla.

Özür oranı ne olursa olsun aracı herkes kullanabiliyor (bundan emin değilim fakat öyle duydum).
Plaka üzerindeki engelli ibaresi kalktı .

Engellilere özel park yerlerinin kullanımı bu kanunla birlikte değişti engelli bir araç engellilere özel parka aracını kattığı zaman kendisine verilen kartı ön cama katmak zorunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2012, 12:25:33 »
Yakınlarının kullanmasını anlarım ama herkes kullanabiliyorsa adaletli olmaz diye düşündüm.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2012, 12:31:37 »
İlk defa söylediklerinin altına imzamı atıyorum Furkan, arkandayım. Etik mi kaldı ülkede, dönüp bakıyorum 60 lı 70 li yıllara
ne kadar medeni, bilgili bir toplum olma yolunda ilerliyormuşuz ( buna köylerde dahil) ki 80 den sorna yobaz kitlede, eğitim sistemi ve
politikalarla birlikte inanılmaz bir artış oldu ve artarak devam ediyor. Şunu da belirteyim medeni ve bilgili olmak demek twitter facebook vs vs
teknoloji kullanmakla olmuyor. İnsanlara beyin nakli yapsan bu kadar çabuk dönüştüremessin!!  (bkz.80 den sonraki durum)

:alkis:
Devamını bekliyorum Sayın Şahin ;)

Hande Hanım aynı şeyden bahsediyoruz ...:blink: :blink:
Konu zaten o amaçla açılmıştır... Bilginize ;)

Amaç forum üyelerinin bu rahatsız edici durum karşısında düşüncelerini okumak (olumlu veya olumsuz- yani katılan da olur bu duruma veya bunun doğru olduğunu düşünen de olur)

Düzenleme konusuna gelince; elbette hepimiz bu gevşek durumun biraz daha sıkıya alınmasını isteriz fakat onu burda tartışsak bile elimize birşey geçmez :( Onun tartışılacağı platform burası değil sanki ;)

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2012, 12:44:03 »
Yakınlarının kullanmasını anlarım ama herkes kullanabiliyorsa adaletli olmaz diye düşündüm.....

Daha önce %90 raporu olanların sadece 3. dereceye kadar yakınları kullanıyordu %90 ve altının ise sadece kendisi bu %90 ve altı raporu olanlar için kötüydü çünkü uzun yolculuklarda aracı hep tek kişi kullanmak zorunda kalıyordu . Ama şu vardı bir kişiyi şöför olarak yanında çalışıyor gösterip ona verebiliyordu ama ozamanda şöför olarak gösterdiği kişiye sigorta yatırma mecburiyeti vardı .

Şimdiki kanunda ise size katılıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2012, 19:56:26 »

Hande Hanım aynı şeyden bahsediyoruz ...:blink: :blink:
Konu zaten o amaçla açılmıştır... Bilginize ;)

Amaç forum üyelerinin bu rahatsız edici durum karşısında düşüncelerini okumak (olumlu veya olumsuz- yani katılan da olur bu duruma veya bunun doğru olduğunu düşünen de olur)

Düzenleme konusuna gelince; elbette hepimiz bu gevşek durumun biraz daha sıkıya alınmasını isteriz fakat onu burda tartışsak bile elimize birşey geçmez :( Onun tartışılacağı platform burası değil sanki ;)

Saygılar...

eh be evladım neyi tartışalım o vakit? :)

peki tersini düşünelim diyelim ki ben engelli bir bireyim ve tek başıma yaşıyorum acaba bu durumda aracımı başkasının kullanmasını ister miydim? belki de isterdim böyle de düşünmek lazım değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2012, 20:54:00 »
eh be evladım neyi tartışalım o vakit? :)

peki tersini düşünelim diyelim ki ben engelli bir bireyim ve tek başıma yaşıyorum acaba bu durumda aracımı başkasının kullanmasını ister miydim? belki de isterdim böyle de düşünmek lazım değil mi?

Benim anlatmak istediğim veya rahatsız olduğum şey; aracı özürlü arkadaşımızı taşımak amaçlı değil kendileri binmek amaçlı alıyorlar, tüm kızgınlığım buna... Yani belgeleri kullanılan madur kişi aracı görmüyor ve binmiyor bile içine...

Diğer söylediğinize gelince; siz madursunuz ve aracı tek yaşadığınız için kullanacak kişi veya kişilerden bahsediyorsunuz... Bu tartışılmaz bile... Kim ne diyebilir ki :blink: :blink: İsterseniz özel şoför tutun

Özet: Aracı kimin kullandığı veya kullanacağını tartışmıyoruz, hangi amaç veya amaçlar için alındığını ve kullanıldığını tartışıyoruz!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2012, 21:52:34 »
Benim anlatmak istediğim veya rahatsız olduğum şey; aracı özürlü arkadaşımızı taşımak amaçlı değil kendileri binmek amaçlı alıyorlar, tüm kızgınlığım buna... Yani belgeleri kullanılan madur kişi aracı görmüyor ve binmiyor bile içine...

Diğer söylediğinize gelince; siz madursunuz ve aracı tek yaşadığınız için kullanacak kişi veya kişilerden bahsediyorsunuz... Bu tartışılmaz bile... Kim ne diyebilir ki :blink: :blink: İsterseniz özel şoför tutun

Özet: Aracı kimin kullandığı veya kullanacağını tartışmıyoruz, hangi amaç veya amaçlar için alındığını ve kullanıldığını tartışıyoruz!!!

Furkan bey bunu yapan şahıs engelli vatandaşın izni olmadan zaten yapamaz ve kimse kendi hakkını başkasına karşılıksız kullandırmaz .

Hani derler ya alan memnun satan memnun o hesap .

Bunu yapanlar engellilerin hakkını yemiş gibi oluyorlar fakat bunu yapanlar aracı kimin üstüne aldı ise ona belli bir miktar ödeyip öyle alıyor 2 tarafında burada çıkarı oluyor .

Örnek olarak engelli bir bireyin araç ihtiyacı yoktur veya araç alacak maddi durumu yoktur . Dayısı , amcası , arkadaşı ,kuzeni vs . gelir kendisine teklif eder ben araç alacam senin üzerine alırsam 20000 tl karım oluyor ben bu 20000 nin 10000 nini sana ödeyim her 6 ayda birde mtv nin yarı tutarını sana ödeyim aracı senin üstüne alak der. Tabi burada güvende önemli .

Bunu yapmak etik mi değil mi bilemem herşey kanuna uygun yapılıyor ondan kanunen bir yaptırımı yok  . Devlet engelli vatandaşlara 5 yılda bir ötv muafiyeti tanımış kişi bu hakkını ister kendi kullanır isterse başkasına karşılıklı veya karşılıksız kullandırır bu kendi bileceği iş .