Gönderen Konu: otomatik vites şanzıman yağı değişimi  (Okunma sayısı 8692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
otomatik vites şanzıman yağı değişimi
« : Haziran 18, 2008, 18:06:49 »
arkadaşlar merhaba 2003 1.6 sol otm vites arabamın şanzıman yaği kaç km debir değişir ve maliyet olarak ne kadar tutar .bilenler varsa lütfen yardımcı olun .

Toyota Club Türkiye

otomatik vites şanzıman yağı değişimi
« : Haziran 18, 2008, 18:06:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites şanzıman yağı değişimi
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2008, 19:52:21 »
60binde bir değişir Atf yağ konulluyormuş en fazla 40-50ytl tutuyor 4 lt alıyor...bende yeni değiştim 96 corolla otomatik..yalnız sizinkiler benim yağdan farklı bildiğim kadarıyla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2008, 22:22:45 »
arbam şu an 78000 de yeni aldım benden önceki değiştirmişmidir nasıl anlayabiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2008, 10:48:31 »
anlayamazsın ama bi ustaya  sorarsan sadece tahmını söyler.cünkü motor yagı gibi eskime ya da renk değişmesi yapmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2008, 03:35:32 »
Murat Bey, aslinda otomatik sanzuman yagindaki kullanima bagli degisiklikleri anlamak motor yagina gore daha da kolay. Yeni yagin rengi kirmizi, yag ne kadar eskiyse o kadar koyu renkte olur. Eger kahverengi, kirmizimsi siyaha yakin ise eskidir o yag. Ureticiler kirmizi rengi o yuzden eklemisler, nasil LPG tuplere, dogalgaza guvenlik icin koku ekleniyorsa atf'ye de kirmizi renk veriliyor. Yag degisimi zamaninin gelip gelmedigini anlamak icin yeni yagin rengiyle ile eskisinin rengini karsilastirabiliriz.

93-02 Corolla'lar 48,000 km.de ya da 2 yilda bir (hangisi once geliyorsa) degistirilmesi gerekiyormus. Zaten her degisimde yagin tamami degil de yuzde yirmibesi/otuzu degisiyor.

Birkac gun once ben de arabamin sanzuman yagini degistirttim. Yag degisiminde yeni filtre ve conta da takiliyor. 70 dolara mal oldu. Degisimden sonra yagin rengine baktim, yeni yag gibi tam kirmizi olmasa da rengi kirmizimsi koyu renkten kirmiziya dogru acildi.
Fe... :-)