Gönderen Konu: klima+benzin yakma  (Okunma sayısı 3492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
klima+benzin yakma
« : Haziran 06, 2012, 13:48:40 »
selam  yolda anlık benzin tuketimini acıp baktıgımda klima aıckken benzin kullanımında artış göstermiyor.klima acıkken benzin yakma olayı yoksa sehir efsanesimi ? ::)

Toyota Club Türkiye

klima+benzin yakma
« : Haziran 06, 2012, 13:48:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: klima+benzin yakma
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2012, 13:51:31 »
hayır şehir efsanesi değil klima açıkken motorun gücünü perdelediği için araç daha fazla yakar. çünkü şehir içinde motorun gücünü perdelediği için ve bilhassa 1-2-3 viteslerde çok fazla dur kalk yapacağımız için en az 1 litre etkiler. ama şehirdışı düz yolda sabit hızla seyir halindeyken etkilemez etkilesede hissedilecek kadar değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2012, 13:57:45 »
valla bunu discovery channel da mhytbusters denemişti ve tamamen şehir efsanesi olduğu ortaya çıktı tabiki bu duran araçlar için değilde camı açık olan bir araç ile kliması açık olan araç ile karşılaştırma yaptılar.

geçen hafta bende şunu denedim araç durur halde rolantide iken anlık yakıt tüketimini açtım  ve ekranda 0.2LT yakıt tüketimi gösteriyordu.  daha sonra klimayı açtım ve bu değer 0.3 bazende 0.4 oldu  yani hissedilir fark çok fazla değil ancak bu araçtan araca değişir bence benim denediğim araç Ford Focus 1.6TDCI  idi torqu yüksek bir araç. benzinli araçlarda torq değeri az olduğu için anlık tüketim biraz daha fazla olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2012, 16:28:01 »
valla bunu discovery channel da mhytbusters denemişti ve tamamen şehir efsanesi olduğu ortaya çıktı tabiki bu duran araçlar için değilde camı açık olan bir araç ile kliması açık olan araç ile karşılaştırma yaptılar.

geçen hafta bende şunu denedim araç durur halde rolantide iken anlık yakıt tüketimini açtım  ve ekranda 0.2LT yakıt tüketimi gösteriyordu.  daha sonra klimayı açtım ve bu değer 0.3 bazende 0.4 oldu  yani hissedilir fark çok fazla değil ancak bu araçtan araca değişir bence benim denediğim araç Ford Focus 1.6TDCI  idi torqu yüksek bir araç. benzinli araçlarda torq değeri az olduğu için anlık tüketim biraz daha fazla olur bence.

Sevgili Adaşım, dizel araçlarda daha mı az olur yani tork yüksek olduğundan klmanın yakıt tüketimine etkisi ? bu konuyu biraz açıklayabilir misin
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolumuz açık olsun Toyota'cılar!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 244500
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2012, 18:13:00 »
Arac 90-100 km/h hızda giderken klimayı açtığımda hızımın düştüğünü aynı hıza ulaşmak için devir saatinin  3 binden 4 bine çıkarmak zorunda kaldığımı tespit ettim. Performans düştüğü için sürekli olarak klima açık olarak gitmeye cesaret edemedim. Ama bir gün klima ile yakıt ölçümü yapmak istiyorum. Çıkan değerleri de sizinle paylaşacağım inşaallah
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ... (Hz. Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2012, 18:28:32 »
Ya bukadar düşünmeyin arkadaşlar ne yakacak zaten yakıtı yakmaya yakyorsunuz varsın 1 lt daha yaksın rahat yolculuk yapın farz edin devlet baba %10 daha zam yaptı olmayan şey mi ?

Şaka bir yana benim aracın kliması yaz kış açık yazın 22 derecede auto konumunda kışın 24 derece auto konumunda kullanıyorum .

Ortalama yakıtım kışın 6 lt civarı yazın 5.5 lt civarı oluyor . (Sürekli şehir içi sarfiyat )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2012, 18:38:23 »
Arac 90-100 km/h hızda giderken klimayı açtığımda hızımın düştüğünü aynı hıza ulaşmak için devir saatinin  3 binden 4 bine çıkarmak zorunda kaldığımı tespit ettim. Performans düştüğü için sürekli olarak klima açık olarak gitmeye cesaret edemedim. Ama bir gün klima ile yakıt ölçümü yapmak istiyorum. Çıkan değerleri de sizinle paylaşacağım inşaallah

seyir hâlinde iken bu kadar fark etmemesi gerekiyor. bence aracınızla ilgili bir sıkıntı mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2012, 18:45:00 »

Devir\Hız orani her viteste sabittir bunun klima ile pek bir alakası yoktur...Aracınızda herhangibi bir sorun olmadığına eminmisiniz abim? Örneğin baskı balata sorunu gibi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2012, 18:54:32 »
Klima rölantide bile 0,2litre fark ettiriyorsa şehir içi dur kalk da en az yarım litre fark ettirir sanırım :) uzun yolda bu değer 0,5 ile 0,2 arasında değişir büyük ihtimal...

Bilgi; Klima gücünü kompresörden alır kompresör de tahriki kayış yardımı ile motordan alır buda motora ek yük demektir...Bazı yeni model araçlarda klima kompresörü gücünü elektrikli motordan alıyor buda eski sisteme göre daha ekonomik bir sistem...Ayrıca camlar açık gitmektense klima açık vaziyette gitmek hem daha ekonomiktir hemde daha konforludur ve akla gelmese de daha güvenlidir.