0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
96 corolla gli aracım var. klima sıcak üflüyorbaslıca sebepleri ne olabilir?
- Kompresör arızalı olabilir,- Klima kayışı münferit ise kopmuş olabilir,- Sigortası atmış olabilir,Uğur bey'in dediği gibi kaçaktan dolayı klima gazı boşalmış olabilir.
Tekin abi klima kompresörü gücünü şarj dinamosuna bağlı kayıştan alıyor değilmi? o kayışta alttan en son krank miline bağlı olması gerek , klima devreye girdiğinde kompresörün motora yük bindirmesi olayı burdan meydana geliyor. Triger kayışı ile diğer kayış farklı şeyler dimi yanlış bilmiyorum..
klima filtresi dediğiniz polen filtresi ise benimde başıma geldi. geçtiğimiz kış aylarında filtreyi değişttirdikten 2 ay sonra torpidonun oradan uğultu sesi gelmeye başladı poleni söktüm bir baktım simsiyah olmuş. kışın soba dumanı ve kirli havanın etkisiyle o hale gelmiş. nisan başında yeni filtre taktım şu an tertemiz
uğur bey otojene mi gidiyorsunuz?
Klima kokusu zamanla ve yalnış kullanım sonucu oluşur. Önüne geçmek için klima kapatılacağı zaman önce A/C kapatılır ve fan yaklaşık 2-3 dk. açık bırakılır. Böylelikle evaporator de oluşan nem kurutulmuş olur. Bu sayede evaporatorde bakteri oluşumu minimum düzeyde olur. Unutulmamalıdır ki nemli bir ortamda bakteri ve dolayısıyla koku kaçınılmaz olacaktır. Ben varacagim yere ulaşmadan klimayı kapatıp fanı çalıştırmaya devam ediyorum. Nemli bir hava geliyor önce sonra nem bitiyor, iştebu evaporatorun kurulduğunu gösteriyor. Tavsiye ederim...
başlıca sebebi klima gazı olabilir