0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abilerim dün corolla versonun kitapçığını incelerken lastik hava basınıcının 1-4 yolcu için 160 km/s tin altı hızlarda önlere 35 psi arkalara ise 32 psi hava vurulması öneriliyor.ben normalde önlerede arkalarada 33 vuruyorum.sizce 35-32 mi vurmalıyım ?
Okan kardesim merhaba ,aracı yeni aldığım zamanlar benimde kafama takılan sorulardan biriydi kitapciktaki lastik basıncı önerileri ,fakat servisteki arkadaşların ve lastikcimin tavsiyesi üzerine 32-32 yada 33-32 yapıyorum.aslinda basıncı belirleyen lastiğin yapısı bence ,yumuşak hamurlu lastikleri düşük basınçlarda kullanmak hem tüketimi arttıracak hemde aracın performansını etkileyecek vede lastiğin Zaman'ından önce eksilmesine sebeb olacaktir diye dusunuyorum.
Kitapçıkta 35 psi çok değilmi ya ? Lastikte ufak bir zedelenmede gümlerse valla ne kaş kalır ne göz.. Ben lastikleri değiştirdiğimde 33 psi yapmamı söyledi takan elemanlar hala ön -arka aynı hava basınçlarında devam..
bende tereddüt ettim kerem abi sizlere soruyum dedim ama kitapçıkta yazan değer arabanın kendi lastiği için en ideal değerdir heralde.İnşallah bir sorun olmaz
Lastiklerin 2 yılı geçtiyse 33 iyidir kanatindeyim ..Şahsi görüşüm uyup uymamak sana kalmış..
Lastik basıncının sürüşe etkisini aşağıdaki resim çok iyi açıklıyor. Verso kitapçığındaki bilgileri de ekliyorum. Yol tutuşun az olması basit bir manevrada büyük bir kazaya neden olabilir. Lastikler (160km ve altı hızlarda 205/55R16 91V ) 1-4 yolcu ön: 35psi arka:32psi 5-7 yolcu ön: 35psi arka:33psi(160km üstü hızlarda 205/55R16 91V ) 1-4 yolcu AYNI ön: 35psi arka:32psi 5-7 yolcu ön: 37psi arka:41psi