Gönderen Konu: aracım yağ ikaz uyarısı yaktı !!!  (Okunma sayısı 3760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
aracım yağ ikaz uyarısı yaktı !!!
« : Mayıs 30, 2012, 21:15:16 »
arkadaşlar merhaba dün akşam işten eve geldimki low fuel oil ikazı verdi araç 2 saniye yandı söndü sadece onuda anlamadım !!!neyse sabah çalıştırmadan önce hemen yağ çubuğuna baktımki yağ yooooook şaşırdım kaldım :O 1 litre yağım vardı onu ekledim hemen gidip 4 lt daha aldım 1 litrede ondan ekledim sonra işe gittim mecburen bugün 70 km daha yol yaptım hiçbir sorun olmadı ancak bu bu durum çok canımı sıktı servisi aradım şu km de aracımda böyle bir sıkıntı oluştu bende bu işlemleri yaptım diye haber verdim ancak ''biz toyota dışında yapılan müdahalelere karışamayız'' gibi laflar etti bana bende müdahale için değil aracımda böyle bir sorun oluştu bunu size bildirmek için aradım dedim...yağ eklemeden arabayı direk onlara götürmem gerekiyormuş meğersem ben servise uzağım belki ne biliyosun dimi arkadaş???? tabikide hemen yağ ekledim sorun tekrarlarsa aynen serviste alacağım soluğu. 25500 km de bu sorunla karşılaştım şuanda 25600 kmde araç 20.000de bakımdan çıktım bakımda 4,3litre yağ konmuştu mobil1 5w30 ancak 5500 km de bu kadar yağ nasıl eksilir anlamıyorum çok canım sıkıldı arkadaşlar.ne yapmalıyım??????????? aracım 1.4 dizel mmt
toyoooo toyota :)

Toyota Club Türkiye

aracım yağ ikaz uyarısı yaktı !!!
« : Mayıs 30, 2012, 21:15:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: aracım yağ ikaz uyarısı yaktı !!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2012, 21:44:18 »
kullanma kılavuzunda azami 1000 kmde 1 lt yağ eksilmesi normal diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2012, 21:52:46 »
bu uyarı hiç yağ kalmayınca mı yanıyo ya  :wacko:
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2012, 21:55:42 »
mantıken alt çizgiye indiğinde yanar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2012, 23:01:20 »
Aracı çok sıkıştırdıysanız bir miktar yağ eksiltmesini çoğu firma normal karşılıyor.Şimdi şöyle bir öneri ortaya atayım.Aracınızın yağ seviyesi düştüğünde bence yapılacak en güzel şey direk yetkili servise çekip durumu anlatmak.Yağ çubuğunu çektiğinizde seviye tam ortada olmalı.Aracın konumu önemli.Keşke yağ eklediğinizi hiç söylemeseymişsiniz.Yetkili servisler aracın lastiğini bile değiştirdiğinizde garanti dışı bırakmak istiyorlar.Aracı yağ değişimine götürdüğünüzde kaç litre yağ çıktığına bakarsanız bu çok iyi olur.İyi akşamlar iyi forumlar.
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2012, 15:56:58 »
bu kaçıncı, hiç normal falan değil bu durum  üstü kapatılıyor ama Toyota resmen  1.4 dizellerde çuvalladı.  Aracınızın muhtemelen garantiden turbosu değişecek. Üzülmeyin bu sorunu son 2 yıldır pek çok dizel toyota kullanıcısı yaşadı.

1000 km de 1 lt eksilme nedir?
Benim aracım benzinli ama dizel de olsa bu kadar yağ eksiltme benim 92 model uno ' da bile yoktu. Toyota en ufak sorun için araçlarını servise çağırıyor ama bu dizellerde yağ eksiltme sorununu halen görmezden geliyor Toyota Türkiye.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2012, 16:34:06 »
Erman Bey, maalesef bazı model dizel Corolla ve Aurisler'de yağ eksiltme problemi mevcut.Bu konuyla ilgili forumda bir çok başlık bulabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2012, 16:43:07 »
cok sacma sapan bi cevap vermis servis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2012, 16:46:48 »
hakkaten nasıl cevap bu , yağ eklemeden yol yapıyımda motoru yakıncamı ulaşıyım servise ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2012, 18:12:12 »
Ama 25.000 km ye kadar boyle bir sorun çıkartmadı arabam bu problem cogu kullanıcının yaşadığı kronik yag eksiltme problemimi bendekide  acaba ? Turboyumu degistircem canım çok şıkkın severek bindiğim arabamı satarım soğudum resmen
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2012, 19:03:17 »
2010'a kadar olan dizel araçlarda niye bu problem yok, daha geçen yılın sonunda işyerine kiralanan 2010 corolla da aynı şekilde arıza verdi turbosu değişti, demek ki toyoda motorunu yenilediğinde teknik hata yaptı ve motorları yağ eksiltiyor, böyle birşey münferit bir olay değil birçok mağdur var, diğer ülkelerde nasıl araçlarını geri çağırıp problemli parçaları yeniliyorlarsa bunu Türkiye'de de yapmalılar, ciddi bir imaj problemi olduğunu düşünüyorum ben şahsen marka açısından. :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2012, 19:07:24 »
toplu sikayet etmelisiniz bence
surekli forumda birileri  bu problemi dile getiriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2012, 19:13:24 »
Bence şikayet edilmesi gereken Toyota Türkiye'dir  toyota bu kadar bariz bir kronik sorunu görmezden gelecek bir marka değil. Topluca Toyota-Global'e falan ulaşmakta fayda var.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2012, 19:17:03 »
durmaniz hata bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "Dünyayı güzellik kurtaracak"
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 14, 2012, 23:03:30 »
TUrbo sorunu olduğu kesin gibi bence garanti süresince yağa müdehale etmeden yağı takip edin derim bu tür sorunlarda takip sonrası turboyu değiştiriyorlar diye biliyorum 5w30 yağ mobilde full sentetik en kaliteli yağlardan birtanesidir dünyada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 14, 2012, 23:18:10 »
Servisin bahanesi çok sinir bozucu olmuştur tahminim..Ayıp be.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2012, 00:13:00 »
aracınızın garanti süresi bitmemiştir muhtemelen,toyota yol yardımından faydalanabilirdiniz.şöyle bir durumda var tabi yağı suyu eksilen bir arabaya kulanıcının kendisi yağ vb işlemeleri yapabilir diyor kitapçıkta.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2012, 02:19:44 »
İlk 9600 km de yag lambasi yandi servisi arayip bilgi verdim ,yagi tamamlayip en yakin zamanda servise gelmemi soylediler. 10000 km de servise bakimicin gittim sikayetimi soyledim ,ilk bakima bu kadar yagin eksilmesinin normal oldugunu soylediler. Pek tatmin olmadim ama ikinci bakimi beklemeye basladim.
15600 km de yine ayni sorun ortaya cikinca solugu hemen serviste aldim hemen is emri actirip sorunun cozulmesini istedim araci servise aldilar ve hic itiraz etmeden garantiden vakum pompasini degistirdiler, turbonun ise guncel versiyon oldugunu degismesine gerek olmadigini soylediler.
Simdi arac 24000 km de ve ben hala olayin cozuldugune supheliyim bekleyip gorecegiz.

Simdi de arka balata sorunu cikti o moral bozuyor, bakalim ne bahane bulacaklar. Acikcasi toyota bu basit problemlerle dayaniklilik konusunda cok prestij kaybediyor. Bir daha alirmiyim acikcasi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2012, 03:01:43 »
İnanın bu sorunlar bir iki senedir var, böyle sinek gibi ama mide bulandıran tarzda.. Kimisi de hiç sorun yaşamıyor ama genelde duyuyorum bu yeni Corolla ve Auris modelleri için. İnşallah daha büyük sorunlarla karşılaşmazsınız..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2012, 03:12:17 »
Servisin verdiği yanıt komik, çeşitli yasal haklar incelenerek bir çeşit eylem gerçekleştirilebilir. Benim başıma gelse ben durumu araştırır, Aracı özellikle yağsız kullanır, tabiri caizse motor içini doğrardım, hatta onlara öyle güzel bir masraf çıkarırdımki, aracımı yenilemek zorunda kalırlardı. Siz ve bir çok kişi bundan şikayetçiyse, şu an sizin aracınızın hiç satılmaması lazım, burdan da almayı düşünen arkadaşları uyarmak lazım. Yaklaşık 60bin tl ödenen bir araçta, bagajda sürekli yağ bidonuyla gezeceksek, almanın bir mantığı yok, kapımın önünde 2005 model toyota , bir tanede 2000 model volvo var, 10bin km de bir yağ koyuluyor bu araçlara, gram eksiltme yok. Sizede açıkcası ne önereceğimi tam bilemiyorum. Benim başıma gelse yukarıda bahsettiğim senaryoyu uygulardım. Çözüm yolu olarakta, yağ markası veya özelliği değiştirilebilir. Tabi aracınıza uygun olarak, Bugün en çok yağ yakan araba, 5w 50, 10w 60 tipi yağ koyulduğunda nerdeyse eksiltmiyor ama dizel yağlarına çok haiz değilim bende, toplamam gerekirse, allah sabır versin, aracımı elimden çıkardıktan sonra en azından dizel bir araç için uğramayacağım demekki toyota ya.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio