Gönderen Konu: Ak sigorta ikame araç vermedi  (Okunma sayısı 6649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ak sigorta ikame araç vermedi
« : Mayıs 30, 2012, 10:23:43 »
Selamlar, Önceki gün toyotamla kaza yaptım.aracım sol arka çamurluktan hasar aldı.Nataş a götürdüm bu hafta serviste kalacak.kaskodan giriş yapılacağı için kiralık araç istedim.Ancak toyota kaskonun dandik uygulamasını öğrendim ki ikame araç alabilmek için aracın kaza yerinden çekici ile servise götürülmesi gerekiyormuş. Telefondaki yetkiliye aracımdan mahrum kaldığımı aracın servise ne şekilde gittiğinin manasız olduğunu anlatmaya çalışsam da değişen bir şey olmadı.Poliçede "aracın yetkili servise çekici ile götürülmesi önkoşulu" nun olduğunu söyleyerek işi bitirdi. Ben poliçeyi alırken ikame araç klozuna bakmıştım ama o önkoşulu nasıl olduysa görememişim.Geçen sene poliçem axa daydı.Hiçbir problem olmadan arac temin etmişlerdi. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyormuş bunu öğrendim.

Toyota Club Türkiye

Ak sigorta ikame araç vermedi
« : Mayıs 30, 2012, 10:23:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Ak sigorta ikame araç vermedi
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2012, 13:35:36 »
Selamlar, Önceki gün toyotamla kaza yaptım.aracım sol arka çamurluktan hasar aldı.Nataş a götürdüm bu hafta serviste kalacak.kaskodan giriş yapılacağı için kiralık araç istedim.Ancak toyota kaskonun dandik uygulamasını öğrendim ki ikame araç alabilmek için aracın kaza yerinden çekici ile servise götürülmesi gerekiyormuş. Telefondaki yetkiliye aracımdan mahrum kaldığımı aracın servise ne şekilde gittiğinin manasız olduğunu anlatmaya çalışsam da değişen bir şey olmadı.Poliçede "aracın yetkili servise çekici ile götürülmesi önkoşulu" nun olduğunu söyleyerek işi bitirdi. Ben poliçeyi alırken ikame araç klozuna bakmıştım ama o önkoşulu nasıl olduysa görememişim.Geçen sene poliçem axa daydı.Hiçbir problem olmadan arac temin etmişlerdi. Demek ki daha dikkatli olmak gerekiyormuş bunu öğrendim.

Öncelikle geçmiş olsun Ebubekir bey. Ne kadar saçma bir şey. Onlara ne aracın servise nasıl gittiğinden. Üstelik çekici çağırmayıp aracı kendiniz götürüp sigorta şirketini çekici masrafından kurtarmanın karışılığında teşekkür etmeleri gerekirken bu neyin cezası ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2012, 13:50:47 »
Geçmiş olsun, evet kazanın derecesiyle alakalı bir durum açıkcası, aracınız ağır hasar aldı ise 6 gün araç temin ediyorlar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2012, 15:16:08 »
Tamam da poliçede yazılı olup da sizin de dikkat etmeden imza attığınız bir şeye kızmak garip değil mi? Zorla imzalatmadılar sonuçta..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2012, 15:26:03 »
öncelikle geçmiş olsun.. ebubekir bey eğer poliçenizde bu ibare varsa sigorta şirketinin yapacak birşeyi yok.. ama toyota kasko toyota için  ideal bir kasko ;) birde şöyle bir unsur var.. servisiniz istese bu ayarlamayı yapabilirdi... aracı servise götürdüğünüzde zaten ikame araç isteyip istemediğinizi soruyorlar yetkililer böylede bir yaptırım söz konusu ise aracı servise çekici ile getirebilirlerdi. zira kasko şirketi direk toyotoyla ilişkili.. bence servisinizle görüşün

toyota altın kasko mevcut bende çekici ile araç getirilecektir gibi bir ibarede yok  :huh:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2012, 15:34:22 »
Öncelikle geçmiş olsun .

2009 da benimde başıma geldi poliçede yazmasına rağmen elimizde araç yok deyip vermediler bende üstelemedim .

Bir arkadaşımın başına geldi böyle bir olay aracını servise bıraktı dolmuşla dönmeyi düşünürken kendi istemeden araç vermişler üstelik aracı serviste 3 gün kaldı tam hatırlamıyorum ama 48 veya 24 saatten fazla süren onarımlara araç tahsis ediyorlarmış sigortasını anadolu sigortadan yaptırıyor bende bu sene sırf bu yüzden anadolu sigortaya geçeceğim  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2012, 15:46:01 »
Geçmiş olsun
Benim de kasko toyota kasko (aksigorta) ben de bir inceleme yapayım.
Geçen yıl da başınıza gelmiş daha dikkatli ve güvenli sürüşler dilerim.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2012, 16:53:53 »
öncelikle geçmiş olsun bende 2 yıldır anadolu sigortadayım birkez bende tampon hasarı olmuştu hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bir arkadaşın aracındada sol arka stopun altında ufak tefek çizikler meydana gelmişti sürtme sonucu. adana opel servisine götürdü. 3-4 gün ikame araçla gezdi. bence daha ucuz diye sigorta şirketi seçmemek gerek.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2012, 20:26:01 »
geçmiş olsun.... aslında çok saçma bir uygulama,aracın yürüyeninde sıkıntı olmadığı müddetce aracı hemen niye servise götüreyim ki diye sorarlar adama...  büyük sigorta olmak bu gibi küçük durumlarda müşterisini mağdur etmemeyle olunur...bu uygulama çekici parası vermeden masrafı en aza indirmekiçin oynanan bir oyun olarak görüyorum... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2012, 20:46:16 »
Araç yürür durumda olsa dahi eğer prim farkı ödemezseniz( 50 TL) kendiniz aracı götürdüğünüzde ikame araç alamazsınız. Başka sigortalarda da benzer uygulamalar var. Sigortacınızın sizi uyarması gerekirdi ilk poliçe yapılırken. Sonuçta kasko poliçesi de bir sözleşme . Kloz/ detaylara bakmakta fayda var.

Geçmiş olsun
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2012, 20:55:50 »
Şimdi kaskomu kontrol ettim. Bende de Gülsüm gibi Toyota Altın Kasko var. Yani Aksigörtanın kaskosu. Siizin bahsettiğiniz klozda kaza anında 24 saatten fazla süren onarımlarda kiralık araç verilir diyor. Çekilerek getirilmesi konusu ise aracın arıza yapması ve hareket edememesi halinde çekilmesi şartını koyuyor. Dolayısı ile siz poliçenizi bir kez daha inceleyin. Kaza anında size araç vermek zorundalar. Israr ederseniz alırsınız gibi geliyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2012, 23:30:07 »
geçmiş olsuın..bendede toyota kasko var(ak sigorta) her nekadar şu an kiralık araç şartını hatırlamasamda bahsettiğiniz gibi bir durum yada şart hatırıma gelmedi....seyit bey yok diyor sanıyorum benimde aynı durum söz konusudur yani çekici şartı iye bişey olduğunu sanmıyorum..poiçenizi inceleyin ve sigorta şirketinden neden araç verilmediğine dai bir yazı isteyin,şayet poliçenizde çekici şartı yoksa elinizde yazı ile tüketici hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim...geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2012, 17:00:03 »
Merhaba Ebubekir bey,

Öncelikle geçmiş olsun.İkame araç talep edilebilmesi için genel şartlara göre ve poliçe teminatınızdada yazar bu madde aracın kaza anında ilgili sigorta şirketinin çekicisi ile servise çekilmesi ,yürümez durumda olması ve serviste 24 saati geçtikten sonra talep edebiliyorsunuz.Ama bu örneğin farklı bir sigorta şirketinde bu şarrtlar var ama eksper kanaatine göre verir.yani bu şartlar oluşmadan da şirket aracı temin edebilir.

Bilgilerinize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2012, 20:51:45 »
Zaten verdikleri araba palio.Olmasada olur boşver.Geçmişolsun >:( >:( >:(
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2012, 21:12:25 »
Değerli yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aracımın tamiri tamamlandı ve teslim aldım. İkame araç konusunda; poliçe alırken ilgili klozu  daha dikkatli okumam gerekecek. Ancak "aracın servise çekici ile götürülmesi önkoşulu" yürür  durumdaki araç için saçmalıktan başka bir şey ifade etmiyor benim için.