Gönderen Konu: avensis alınırmı?  (Okunma sayısı 30313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: avensis alınırmı?
« Yanıtla #40 : Haziran 21, 2012, 20:47:37 »
satılık 2005 model 1,6 comfort lpg li

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 21, 2012, 20:47:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
avensis alınırmı?
« Yanıtla #41 : Haziran 23, 2012, 11:54:14 »
satılık 2005 model 1,6 comfort lpg li

:))
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 21, 2012, 00:48:17 »
arkadaşlar 2006 model 1,6 linea avensis hakkında bilgisi olan varmı diğer 1.6 avensislerden ne farkı vardır motor farkı varmı? araçta lpg yok 25000 tl istiyor. tavsiye edermisiniz
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 21, 2012, 01:16:48 »
arkadaşlar 2006 model 1,6 linea avensis hakkında bilgisi olan varmı diğer 1.6 avensislerden ne farkı vardır motor farkı varmı? araçta lpg yok 25000 tl istiyor. tavsiye edermisiniz

Ben ilk gördüğümde şaşırmıştım. Linea Avensis olarak pek görmemiştim çünkü. Fotoğraflardan incelediğim kadarıyla ve yanlış görmediysem kliması analogtu. Detaylarını bilmiyorum fakat pek içime sinmemişti. Bu arada 2006 ya kadar olan modellerinde hız sabitleyicisi yok diye biliyorum. Ki benim 2004 Comfort'ta da hız sabitleyicisi yok. Bence siz 1.6 Elegant bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 21, 2012, 09:32:50 »

hocam linea avensısın en boş donanımıdır.  comforttun da bir altıdır.  piyasada pek yoktur. 2.0 excuvite ye gelince vergisi problem değilse senin için al. 1.6 motorlara göre en fazla 1 lt fazla yakar. uzun yolda ise pek farklrı yoktur 1.6 ile.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 21, 2012, 09:36:08 »
Ben ilk gördüğümde şaşırmıştım. Linea Avensis olarak pek görmemiştim çünkü. Fotoğraflardan incelediğim kadarıyla ve yanlış görmediysem kliması analogtu. Detaylarını bilmiyorum fakat pek içime sinmemişti. Bu arada 2006 ya kadar olan modellerinde hız sabitleyicisi yok diye biliyorum. Ki benim 2004 Comfort'ta da hız sabitleyicisi yok. Bence siz 1.6 Elegant bakın.

hocam 2007 elegant ta bile yok hız sabitleyici. :D  herhalde 2.0 excuvite lerede var. 
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Eylül 21, 2012, 09:46:46 »
vergi sorun deilde şehir içi yakıt üzer beni biraz onun için 1.6 düşünüyorum aslında donanım pekte önemli değil bi yandan konfor olsun yeter şuan 97 gli kullanıyorum ailece biraz dar geliyor bize avensis biraz daha geniştir diye düşünüyorum üsteli digital klimayı babam kullanamaz linea modelinin dikkatimi çekme sebebi babam açısından kullanım rahatlığıdır. çok arayacağım özellik elektronik katlanır aynadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 21, 2012, 09:54:05 »
vergi sorun deilde şehir içi yakıt üzer beni biraz onun için 1.6 düşünüyorum aslında donanım pekte önemli değil bir yandan konfor olsun yeter şuan 97 gli kullanıyorum ailece biraz dar geliyor bize avensis biraz daha geniştir diye düşünüyorum üsteli digital klimayı babam kullanamaz linea modelinin dikkatimi çekme sebebi babam açısından kullanım rahatlığıdır. çok arayacağım özellik elektronik katlanır aynadır.

Bir hafta önce 2005 1.6 avensis elegant aldım. Vapur gibi araba. Şehir içi yakıt tüketimi 3 kişi ve klima açık olarak 7.3 litreyi yakaladım. 2.0 motor tercih etmeyin derim. Çünkü teknoloji geliştikçe motor hacimleri düşüyor. Şu an piyasaya 1.0 motorlu focuslar mondeolar girmeye başladı. Üç seneye kalmaz etrafımız 1.0 motorlu arabalarla dolacak. Piyasa o hale geldiğinde elinizdeki 2.0 motorlu bir aracı satmak sizi zorlayabilir. 1.6 olursa elden çıkarmak daha hızlı olacaktır.

Avensis alacaksanız elegant alın. Çünkü herşey bir kenara, elegantlarda VSC mevcut. Hayat kurtarır o VSC hayat... (VSC nedir derseniz: Vehicle Stability Control (VSC) - Toyota New Zealand )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 21, 2012, 10:22:20 »
Bir hafta önce 2005 1.6 avensis elegant aldım. Vapur gibi araba. Şehir içi yakıt tüketimi 3 kişi ve klima açık olarak 7.3 litreyi yakaladım. 2.0 motor tercih etmeyin derim. Çünkü teknoloji geliştikçe motor hacimleri düşüyor. Şu an piyasaya 1.0 motorlu focuslar mondeolar girmeye başladı. Üç seneye kalmaz etrafımız 1.0 motorlu arabalarla dolacak. Piyasa o hale geldiğinde elinizdeki 2.0 motorlu bir aracı satmak sizi zorlayabilir. 1.6 olursa elden çıkarmak daha hızlı olacaktır.

Avensis alacaksanız elegant alın. Çünkü herşey bir kenara, elegantlarda VSC mevcut. Hayat kurtarır o VSC hayat... (VSC nedir derseniz: Vehicle Stability Control (VSC) - Toyota New Zealand )
ben şuanki arabamda 9-10 lt yakıyorum şehiriçi üstelik tek başıma üstelik klima yok eğer söylediğğin değer şehir içiyse doğruysa kahrı çekilir ve elegant mantıklı geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 21, 2012, 10:56:01 »
ben şuanki arabamda 9-10 lt yakıyorum şehiriçi üstelik tek başıma üstelik klima yok eğer söylediğğin değer şehir içiyse doğruysa kahrı çekilir ve elegant mantıklı geldi.

Buyrun efendim geçen gece çektim bu fotoğrafı. Biraz kötü ama olsun.

Lanet olası fotoğrafı koymayı beceremedim şu linkten bakabilirsiniz. http://postimage.org/image/y49f51w9h/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 21, 2012, 11:02:09 »
Buyrun efendim geçen gece çektim bu fotoğrafı. Biraz kötü ama olsun.

Lanet olası fotoğrafı koymayı beceremedim şu linkten bakabilirsiniz. http://postimage.org/image/y49f51w9h/
dosya bozuk galiba resim görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 21, 2012, 11:05:01 »
momentary ve average ne oluyor bunların yol bilgisayarı hakkında hiçbir bilgim yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 21, 2012, 11:05:27 »
dosya bozuk galiba resim görünmüyor.

Efendim 40 yıldır forumlarda yaşıyorum fotoğraf koyuyorum ama şu an resmen olmuyor. Şurdan bakabilirsiniz: http://postimage.org/image/y49f51w9h/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 21, 2012, 11:06:25 »
momentary ve average ne oluyor bunların yol bilgisayarı hakkında hiçbir bilgim yok

Momentary anlık yakıt tüketimi. Yani o an yaktığı yakıtı gösteriyor. Average'de 100 km'de yaktığı ortalama yakıt tüketimi. Yani 7.3 litre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 21, 2012, 12:56:17 »
herkese iyi sürüşler arkadaşlar ben arabamın modelini yükseltmek istiyorum 97 model corolla gli var benzinli ve 110000 km de öneri ve tavsiyelerinizi değerlendirip aracımı satıp 2003-2006 arası t 25 kasa diye tabir edilen avensis almayı düşünüyorum aracı benzinli kullanıcağım için 1.6 düşünüyorum 2.0 çok yakar diye. sormak ve öğrenmek istediğim avensislerde de diğer modellerde olduğu gibi kronik sorunları varmı mekanik olarak motor yürüyen vb. örnek olarak 2011 d4-d(dizel) motorlu corollalarda çok büyük bir sıkıntı var motor yağ eksiltme gibi alanlar pişman oluyor mesela avensistede böyle sorunlar warmı sürekli arıza çıkarırmı şuanki arabamdan o konuda çok memnunum 10 000 de bir yağı suyu filtresi değişir gram yağ eksiltmez şehirlerarası 4.8 lt benzin yakıyo. avensistende aynı şekilde memnun kalırmıyım öneilerinizi bekliyorum. saygılar.

2.0 Exe. Elegantlarda D4 motor olduğu için 1.6 larla aynı yakıyor. Hatta 2.0 uzun yolda daha az yakıyor. 2.0 Exe. Elegantın 1.6 Elegant tan farkı vergisi ve performansı. :) Özellikleride paha biçilmez Isıtmalı koltuklar, elektrikli ayarlanabilir koltuklar ve bastım mı giden bir araba. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 21, 2012, 13:01:17 »
Alıntı
hocam linea avensısın en boş donanımıdır.  comforttun da bir altıdır.  piyasada pek yoktur. 2.0 excuvite ye gelince vergisi problem değilse senin için al. 1.6 motorlara göre en fazla 1 lt fazla yakar. uzun yolda ise pek farklrı yoktur 1.6 ile.
Uzun yolda 2.0 daha az yakar. Avensisin kasası ağır geldiği için 1.6 motor zor kaldırıyor. Bu yüzden yokuşlarda yakıt artıyor. Eğer 2.0 bakmak istemezseniz 1.8 de bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 21, 2012, 13:33:41 »
Ben 1.6 kullanıyorum. Almadan önce aklımda sadece 1.6 almak vardı. Fakat şimdi alacak olsam 2.0 Elegant Exe alırdım. Belki vergisi biraz fazla ama donanım ve performans farkı var. Ve arkadaşların söylediği gibi aman aman yakıt farkı olacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 21, 2012, 14:40:43 »
Ben 1.6 kullanıyorum. Almadan önce aklımda sadece 1.6 almak vardı. Fakat şimdi alacak olsam 2.0 Elegant Exe alırdım. Belki vergisi biraz fazla ama donanım ve performans farkı var. Ve arkadaşların söylediği gibi aman aman yakıt farkı olacağını sanmıyorum.

Yakıt farkı için 0.5, 1 ve 2 litre gibi oranlar insana bişey değilmiş gibi görünüyor. Ufak bir hesap yapacak olursak eğer

4.5 lira benzin fiyatına göre bir aracın 1 litre fazla harcaması

100 km'de      4.5 TL
1000 km'de    45 TL
10.000 km'de 450 TL

fazla para harcaması demektir. 450 TL türkiye şartlarında çok güzel paradır. 1 yıla böldüğünüzde her ay için +37,5 TL ekstra gider demektir. Lütfen bunları göz önünde bulundurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Eylül 21, 2012, 16:12:31 »
beyler aklım karıştı iyce en iyisi test sürüşü yaparak karar vermek. bugün bi 1.6 kullanacağım ilerleyen günlerdede 1.8 ve 2.0 motorları test edicem. bilgileriniz ve yardımlarınız için çok saolun. bu arada şimdiki arabamada kıyamıyorum biraz geniş olsa yalıtım fln biraz daha iyi olsa hiç bozmıyacağım keyfimi ama yapçak bişey yok avensis çekiyor kendine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Eylül 21, 2012, 16:24:51 »
beyler aklım karıştı iyce en iyisi test sürüşü yaparak karar vermek. bugün bir 1.6 kullanacağım ilerleyen günlerdede 1.8 ve 2.0 motorları test edicem. bilgileriniz ve yardımlarınız için çok saolun. bu arada şimdiki arabamada kıyamıyorum biraz geniş olsa yalıtım fln biraz daha iyi olsa hiç bozmıyacağım keyfimi ama yapçak bişey yok avensis çekiyor kendine.

Elegant olsunda ne olursa olsun. Elegantlarda VSC olduğunu unutmayın. Başka marka alsanız bile ESP özelliği (bazı markalarda VSA, TCS, VSC diye geçer.) mutlaka olsun.