Gönderen Konu: memleket manzaraları:)  (Okunma sayısı 3926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: memleket manzaraları:)
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2012, 09:44:25 »
Trakya Şivesi

Erkes iyi ürensin.sonra afallamayasınız be yaaa....

(i): isim (e): eylem

Kızan (i): Çocuk, genç manasında...
Talika (i): Tamamen ahşaptan yapılma at arabası...

taliga diye biliyodum ben hangisi doğru acaba ? bu arada "pangallık" da favorilerimden biridir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2012, 09:44:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #21 : Mayıs 31, 2012, 11:12:00 »
Bizim burada da gulle derler :D Böyle memleket sevilmez mi ya :)

Utuzdun mu derler ya da utuldun mu?
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 31, 2012, 14:27:52 »
 Allah iyiliğinizi versin nerden açtınız bu konuyu baştan aşağı hiç sıkılmadan gülme krizlerine girerek okudum :D
 Bizim Adana'lılar DEĞİL demezler DEEL derler...
 Ve kelimelerin sonu biraz trakya'ya kayabiliyor..
 ''Yok o öyle deel, böyle'' 
 Bide Kilis şivesi var sözlümün yeğeninden bi kaç kilis şivesi yazayım...
 ''Yaauw Ogguzz abii geloruk gidoruk sizi evde bulamoruk yauw'' YAvrum  NApıyorsun dicekleri zaman ''Yorumm naporsun'' derler ve burada yazılamicak kadar gırtlaktan giderler.. Hele bi hayvanoğlu hayvan diye bağırmaları var birbirlerine gülme krizine girmemek elde değil :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 31, 2012, 14:30:27 »
 Denizli de kullanılan farklı isimlerin neredeyse yarı yarıya bizde de var çimmek cıncık cülük falan bizde öyle deriz... NAylon muhabbeti de iyidir ama çiftçilikle de uğraştığımız için amcalardan çok duyarım oğuz şu naylonu takta şuraya çek falan bir çok bildiğim şeyi unuttum yahu heyecan bastı burda nedense :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 31, 2012, 15:08:01 »
Bu bahsettiğiniz yerlerde ara sıra Türkçe de  konuşuluyormu  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 31, 2012, 15:43:52 »
 KEmal amca ben İZmir'de de yaşadım ha bizi de çağırırlardı gelçen mi gitçen mi bişe daha vardı ama unuttum :) ESprisi bi yana güzel şiveniz var bi kız arkadaşım vardı da o konuşurdu ben dinlerdim ırmak gibi maşallah :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 31, 2012, 15:46:14 »
izmir şivesi diye bir şey yok
o bahsettiğin ege köylerinin şivesi muğla milas falan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 31, 2012, 21:03:04 »
izmir şivesi diye bir şey yok
o bahsettiğin ege köylerinin şivesi muğla milas falan :D
O zaman siz bornova'ya falan köy diyorsunuz Kemal amca karşı yaka falan. Tam tersine İzmir'in sosyetik artistleri böyle konuşuyor gelcem gitcem falan :) Ha bide şöyle bişe duydum çoğun da yapcaanız alcaanız gibi kelimeler de duyuyordum buda size özgü bizim buralar da öyle konuşan yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 31, 2012, 22:31:06 »
ben bu ülkeyi çoook seviyorum :):):):)):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 31, 2012, 22:33:20 »
taliga diye biliyodum ben hangisi doğru acaba ? bu arada "pangallık" da favorilerimden biridir.
ünsüz yumuşaması olmuş orda sanırsam :P
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #30 : Haziran 06, 2012, 14:07:01 »

Bilmez miyim Furkan :) Ama benim en çok sevdiğim kelime naylondur. Bildiğin traktör römorkuna naylon denir bizim buralarda :D

Denizli de kullanılan farklı isimlerin neredeyse yarı yarıya bizde de var çimmek cıncık cülük falan bizde öyle deriz... NAylon muhabbeti de iyidir ama çiftçilikle de uğraştığımız için amcalardan çok duyarım oğuz şu naylonu takta şuraya çek falan bir çok bildiğim şeyi unuttum yahu heyecan bastı burda nedense :)

Çocuğun birini bizim çukurova yöresinden oraya akraba ziyaretine giden bir aile acile götürüyo;
Doktor:  Noldu??
Babası: Araba anarya giderken çocuğun ayağına cıncık battı  :P
Doktor: Ney ney noldu?? :wacko: :wacko: 

:rofl: :rofl:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 06, 2012, 14:22:38 »
O zaman siz bornova'ya falan köy diyorsunuz Kemal amca karşı yaka falan. Tam tersine İzmir'in sosyetik artistleri böyle konuşuyor gelcem gitcem falan :) Ha bide şöyle birşe duydum çoğun da yapcaanız alcaanız gibi kelimeler de duyuyordum buda size özgü bizim buralar da öyle konuşan yok :)

Tabiki oralarda civardan gelenlerde yaşıyor, özellikle bornova üniversitelilerin mekanı olduğu için her yerden gelen var oralarda
bu bahsettiğin gelcem gitcem sözcükleri pek çok yerde hatta  istanbulda da aynı, sadece yazı dilinde "geleceğim, gideceğim" kullanılıyor ki bana o bile zor geliyor, çoğu zaman kaçamak yapıp yazı dilindede gelcem,gitçem vs kullanıyorum, konuşma dilinde tuhaf olur zaten
mesela haber spikerlerinin konuşmalarına dikkat et, hiçbiri bir bir yazı dili kullamaz, kullansalar zaten tuhaf olur
sadece basit bir kaç kelime yakalayıp buna şive demek doğru olmaz; Ege şivesi var tabiki , ama izmir şivesi diye bir şive yok
simit'e gevrek demek te şive değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 06, 2012, 22:15:17 »
Tabiki oralarda civardan gelenlerde yaşıyor, özellikle bornova üniversitelilerin mekanı olduğu için her yerden gelen var oralarda
bu bahsettiğin gelcem gitcem sözcükleri pek çok yerde hatta  istanbulda da aynı, sadece yazı dilinde "geleceğim, gideceğim" kullanılıyor ki bana o bile zor geliyor, çoğu zaman kaçamak yapıp yazı dilindede gelcem,gitçem vs kullanıyorum, konuşma dilinde tuhaf olur zaten
mesela haber spikerlerinin konuşmalarına dikkat et, hiçbiri bir bir yazı dili kullamaz, kullansalar zaten tuhaf olur
sadece basit bir kaç kelime yakalayıp buna şive demek doğru olmaz; Ege şivesi var tabiki , ama izmir şivesi diye bir şive yok
simit'e gevrek demek te şive değil
O konu da haklısın şive denilmez ama her yöreye göre bi konuşma tarzı vardır ki izmir'lilerin de böyle konuşması çok hoşuma gider. Simit gevrek muhabbetine girecek olsak ooo yandı çukurova :)

Arkadaşlar size amcam ile ilgili bişe anlatmak istiyorum hatta fıkra gibi bi olay lakin olayın için de az argo kelimeler var mazur görün ve özür dileyerek yazacam ama gerçekten komik...
 Benim amcam sınıf öğretmeni sene 90'lı yıllar 92 ve 93... Amcam 1. sınıfları okutuyor ve öğrencilere 1'den 10'a kadar saymayı öğretiyor. Daha sonra ise 10'dan geriye doğru saymayı öğretiyor... Ama bunu çocuklara geri geri sayın diye öğretmiyor.
 Bir gün müfettiş geliyor ve çocuklara kaça kadar saymayı bildiklerini soruyor ve 10'a kadar saydırıyor... Daha sonra 10'dan geriye doğru sayın çocuklar diyor ama çocuklar da tık yok afal afal müfettişin gözüne bakıyorlar...
 Amcam direk atlıyor oradan durun müfettişim onlar anlamadı sizi bide ben söyleyeyim diyor ve öğrencilere
 'Haydi çocuklar hocanıza 10'dan aşağı g.tün g.tün sayın bakalım der ve çocuklar sular seller gibi 10-9-8-7.... saymaya başlarlar ve müfettiş dona kalır ve 8 yıl boyunca amcamın görev yaptığı okula uğramaz...   :)
   Bizim buraların kırsal bölgelerin de geri geri ya da arkaya doğru gibi terimleri az önce ki yazdığım kelime ile dile getirirler ve amcam şu an emekli olmasına rağmen babam hala kendisine der ki seni kim öğretmen yaptı siz onu bulun bana der ve gülerler birbirlerine bomba çok ama yazmakla bitmez :D
        Surç-i Lisan eylediysem affola....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 06, 2012, 22:27:19 »
O konu da haklısın şive denilmez ama her yöreye göre bir konuşma tarzı vardır ki izmir'lilerin de böyle konuşması çok hoşuma gider. Simit gevrek muhabbetine girecek olsak ooo yandı çukurova :)

Arkadaşlar size amcam ile ilgili birşe anlatmak istiyorum hatta fıkra gibi bir olay lakin olayın için de az argo kelimeler var mazur görün ve özür dileyerek yazacam ama gerçekten komik...
 Benim amcam sınıf öğretmeni sene 90'lı yıllar 92 ve 93... Amcam 1. sınıfları okutuyor ve öğrencilere 1'den 10'a kadar saymayı öğretiyor. Daha sonra ise 10'dan geriye doğru saymayı öğretiyor... Ama bunu çocuklara geri geri sayın diye öğretmiyor.
 Bir gün müfettiş geliyor ve çocuklara kaça kadar saymayı bildiklerini soruyor ve 10'a kadar saydırıyor... Daha sonra 10'dan geriye doğru sayın çocuklar diyor ama çocuklar da tık yok afal afal müfettişin gözüne bakıyorlar...
 Amcam direk atlıyor oradan durun müfettişim onlar anlamadı sizi bide ben söyleyeyim diyor ve öğrencilere
 'Haydi çocuklar hocanıza 10'dan aşağı g.tün g.tün sayın bakalım der ve çocuklar sular seller gibi 10-9-8-7.... saymaya başlarlar ve müfettiş dona kalır ve 8 yıl boyunca amcamın görev yaptığı okula uğramaz...   :)
   Bizim buraların kırsal bölgelerin de geri geri ya da arkaya doğru gibi terimleri az önce ki yazdığım kelime ile dile getirirler ve amcam şu an emekli olmasına rağmen babam hala kendisine der ki seni kim öğretmen yaptı siz onu bulun bana der ve gülerler birbirlerine bomba çok ama yazmakla bitmez :D
        Surç-i Lisan eylediysem affola....

:))))) alemsin yaa akşma vakti güldürdün beni:)) rabimde sizleri güldürsü dostlar:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 08, 2012, 11:10:10 »

:))))) alemsin yaa akşma vakti güldürdün beni:)) rabimde sizleri güldürsü dostlar:)
Amin abicim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 08, 2012, 20:56:44 »
elbistanda da naylon diyorlar abi trtaktör romorkuna
2011 d4d Corolla