Gönderen Konu: 2006 Toyota Corolla Alarm ve Cruise Control  (Okunma sayısı 4302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2006 Toyota Corolla Alarm ve Cruise Control
« : Mayıs 29, 2012, 19:20:52 »
Merhaba,
2006 Toyota Corolla Alarmı istemeden servis konumuna aldım ve tekrar nasil alarmı aktif hale getirebilirim?
Ayrıca bu araçta cruise control düğmesi nerede? Otomatik vites kutusunun Park konumu yazisinin ustunde kucuk bir dikgortgen dugme var o mudur?

Toyota Club Türkiye

2006 Toyota Corolla Alarm ve Cruise Control
« : Mayıs 29, 2012, 19:20:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Toyota Corolla Alarm ve Cruise Control
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2012, 19:32:50 »
Merhaba,
2006 Toyota Corolla Alarmı istemeden servis konumuna aldım ve tekrar nasil alarmı aktif hale getirebilirim?
Ayrıca bu araçta cruise control düğmesi nerede? Otomatik vites kutusunun Park konumu yazisinin ustunde kucuk bir dikgortgen dugme var o mudur?

Alarm kitapcigi İstanbul'da oldugu icin yardimci olamiyorum.

Hiz sabitleyici direksiyona monte edilmis vaziyette bir koldur, sizinde kullandiginiz E12 kasanin cogunda yoktur. İmzamdaki linke tikladiginizda aracimin fotograflarini goreceksiniz, direksiyonun oldugu fotograf mevcut, orada gorebilirsin hiz sabitleyici kontrolunu.

Vitesin yaninda bahsettiginiz tus Shift Lock tusu, denemedim fakat aracin vitesini sabitlemeye yariyor benim anladigim kadariyla, yani 2. Viteste basarsaniz 2. Viteste kalir araba, gibi olmasi lazim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2012, 19:43:19 »
Demek Cruise control yok bizim aracta tüh! Var saniyordum neyse saglik olsun. Uzerindeki alarm sanirim Cenmax imis yarin sabah arayip ogrenirim. Bir tusa motor acik konumda 5 kez bsamam gerekiyormus hangi tus onu bir ogreneyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2012, 14:01:52 »
ufuk abi aracın direksiyon sol altında bir çekmece var ya işte oçekmeceyi aç yukarı doğru çek ve çıkar yerinden ondan sonra iç tarafına bak üste sigortalar altta mavi bir kutu var iştenin onun üstünde bir buton (düğme) var arabayı çalıştırıp o düğmeye 4-5kez basarsanız araç bi uyarı sinyali çalcak alarm açılmış oluyor.
Cam önündeki led alarm kapalı iken hiç yanıp sönmez alarm açıkken yanıp söner

Shift lock (vitesin üstündeki dediğin düğme) otomatik viteslerde  normalde arabayı çalıştırdıktan sonra frene basıp "P"den diğer viteslere atıyorsun ya işte frene basmadan bu düğmeye basılı tutarakda yapabilirsin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2012, 06:42:31 »
ufuk abi aracın direksiyon sol altında bir çekmece var ya işte oçekmeceyi aç yukarı doğru çek ve çıkar yerinden ondan sonra iç tarafına bak üste sigortalar altta mavi bir kutu var iştenin onun üstünde bir buton (düğme) var arabayı çalıştırıp o düğmeye 4-5kez basarsanız araç bir uyarı sinyali çalcak alarm açılmış oluyor.

Shift lock (vitesin üstündeki dediğin düğme) otomatik viteslerde  normalde arabayı çalıştırdıktan sonra frene basıp "P"den diğer viteslere atıyorsun ya işte frene basmadan bu düğmeye basılı tutarakda yapabilirsin.

Canımsın İlkecim, yaptım.  :islik:

Anlamadığım bu bilgiyi Cenmax'ı arayınca yada yetkili servisine gidince atla deveymiş bir bakmak lazım 20-30dk sürer demeleri. Bunu telefonda söyleseler 1dk da olacak bir işlem için bir ton yol yapımıyacağım artı vakit ve para kaybından başka birşey değil!

Shift lock bilgisi için ayrıca teşekkür ederim daha önceki aracımda 2 - L ve bu shift lock tusu yoktu bunları da öğrendik. bu arada aracın kitapçığı sende varmı duruyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2012, 19:08:40 »
Canımsın İlkecim, yaptım.  :islik:

Anlamadığım bu bilgiyi Cenmax'ı arayınca yada yetkili servisine gidince atla deveymiş bir bakmak lazım 20-30dk sürer demeleri. Bunu telefonda söyleseler 1dk da olacak bir işlem için bir ton yol yapımıyacağım artı vakit ve para kaybından başka birşey değil!

Shift lock bilgisi için ayrıca teşekkür ederim daha önceki aracımda 2 - L ve bu shift lock tusu yoktu bunları da öğrendik. bu arada aracın kitapçığı sende varmı duruyor mu?

Evet duruyor ufuk abi bu arada shift lock hakkında şunu söylemeyi unuttum shift locksu sadece fren bastığında vites geçmediğinde kullan ondan sonra doğru servise yani o sistem arıza durumunda kullanılmak için yapılmıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2012, 19:17:10 »
Eğer sende yoksa burdan indirebilrsin ufuk abi 30mb sadece  https://rapidshare.com/#!download|69p9|364893818|COROLLA_USER-05.pdf|29574|R~86A38166BB1AA10AF5ADA97B009E485E|0|0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2012, 06:33:07 »
Eğer sende yoksa burdan indirebilrsin ufuk abi 30mb sadece  https://rapidshare.com/#!download|69p9|364893818|COROLLA_USER-05.pdf|29574|R~86A38166BB1AA10AF5ADA97B009E485E|0|0

Evet bende yoktu 2.el aldığım için kitapçıkları üzerinde değildi. İnternette aramıştım ancak bulamamıştım, bu çok işimi görecek. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2012, 07:59:31 »
ufuk abi aracın direksiyon sol altında bir çekmece var ya işte oçekmeceyi aç yukarı doğru çek ve çıkar yerinden ondan sonra iç tarafına bak üste sigortalar altta mavi bir kutu var iştenin onun üstünde bir buton (düğme) var arabayı çalıştırıp o düğmeye 4-5kez basarsanız araç bir uyarı sinyali çalcak alarm açılmış oluyor.
Benim aracımda herhalde aynı bu dediğiniz yere baktım butonu bulamadım ,oraya kadar geldim.Benim araçta merkezi kilit var ama alarm yok herhalde bilgi verebilirmisiniz.2006 Sedan Coralla Terra Dizel Manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2012, 08:55:45 »
Benim aracımda herhalde aynı bu dediğiniz yere baktım butonu bulamadım ,oraya kadar geldim.Benim araçta merkezi kilit var ama alarm yok herhalde bilgi verebilirmisiniz.2006 Sedan Coralla Terra Dizel Manuel vites.
Aracınızda camın dibinde alarm ışığı yoksa alarm yoktur. Merkezi kilit vardır.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2012, 19:58:26 »
araç terra yani en boşu demek bu yüzden standart değil alarm sol yani en fulü bunlarda genellikle standart ama bazı üç kağıtçı bayiler opsiyonel yapar aracın ön camının sol altında led yoksa merkezi kilit. alarmda yok demişsiniz zaten alarm olsaydı o buton olurdu.