Gönderen Konu: Yaris 2006 1.3 terra V kayış sesi  (Okunma sayısı 2172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Yaris 2006 1.3 terra V kayış sesi
« : Mayıs 29, 2012, 18:13:12 »
Her bakım zamanı  v kayışından gelen cikcik sesinide düzeltin dememe, son 20000 km de 5 kere (2000-3000 km sonra tekrar başlayan)sesin artması nedeniyle servise gitmeme, devirdaim pompamın 1kere v kayışımın ise 3 defa garantiden değişmesine rağmen servisin halledemediği  sesi sonunda hallettim arkadaşlar nasılmı??

1 adet ayakkabı silme süngeri ve sprey silikon-yağlama ile. Farkettimki aracın motor kısmı kullandığım yol şartlarından çok toz oluyor ve bu toz gayet açık olan v kayışınada girip dönerken ses yapmasına neden oluyor. Bu kanıya varmamın sebebide öten kayışın üstüne çok az su damlatınca sesin kesilmesiydi.

Gelelim uygulamaya, 2-3 fıs yaptığımız süngerle motor soğukken kayışın iç kısmını siliyorum aynı zamanda üstteki çarkın kenarlarınıda buşekilde siliyorum, motoru çalıştırıp stop ederek kayışın pozisyonunu değiştirerek 2-3 kez kayışta ulaşılan iç kısımları silin ses mes kalmıyor.

Huzura erdim yemin ederim, tek sorun aşırı toprak yollarda gezmekmiş meğer, bu sorunu yaşayan arkadaşlar olduğunu biliyordum paylaşmak istedim.

Toyota Club Türkiye

Yaris 2006 1.3 terra V kayış sesi
« : Mayıs 29, 2012, 18:13:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 2006 1.3 terra V kayış sesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2012, 20:13:47 »
yaşadığınız bu olayı anlattığınız için teşekkürler.bunlar usta olsalar zaten serviste durmazlar duranı ben görmedim. eğer bir servis uzun yıllar aynı usta ile çalışıyorsa,usta işi henüz öğrenememiş demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2012, 07:06:14 »
Paylaşım için teşekkürler Koray Bey. Toz, makinelerin en büyük düşmanı gerçekten.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2012, 07:42:15 »
Her bakım zamanı  v kayışından gelen cikcik sesinide düzeltin dememe, son 20000 km de 5 kere (2000-3000 km sonra tekrar başlayan)sesin artması nedeniyle servise gitmeme, devirdaim pompamın 1kere v kayışımın ise 3 defa garantiden değişmesine rağmen servisin halledemediği  sesi sonunda hallettim arkadaşlar nasılmı??

1 adet ayakkabı silme süngeri ve sprey silikon-yağlama ile. Farkettimki aracın motor kısmı kullandığım yol şartlarından çok toz oluyor ve bu toz gayet açık olan v kayışınada girip dönerken ses yapmasına neden oluyor. Bu kanıya varmamın sebebide öten kayışın üstüne çok az su damlatınca sesin kesilmesiydi.

Gelelim uygulamaya, 2-3 fıs yaptığımız süngerle motor soğukken kayışın iç kısmını siliyorum aynı zamanda üstteki çarkın kenarlarınıda buşekilde siliyorum, motoru çalıştırıp stop ederek kayışın pozisyonunu değiştirerek 2-3 kez kayışta ulaşılan iç kısımları silin ses mes kalmıyor.

Huzura erdim yemin ederim, tek sorun aşırı toprak yollarda gezmekmiş meğer, bu sorunu yaşayan arkadaşlar olduğunu biliyordum paylaşmak istedim.

:alkis: uygulama süper
basınçlı hava ile temizlenip birazda slikon sprey uygulayarak da bu ses kesilebilyor
AKTİF SERVİS - ÇORUM   TOYOTA   özel servisi