Her bakım zamanı v kayışından gelen cikcik sesinide düzeltin dememe, son 20000 km de 5 kere (2000-3000 km sonra tekrar başlayan)sesin artması nedeniyle servise gitmeme, devirdaim pompamın 1kere v kayışımın ise 3 defa garantiden değişmesine rağmen servisin halledemediği sesi sonunda hallettim arkadaşlar nasılmı??
1 adet ayakkabı silme süngeri ve sprey silikon-yağlama ile. Farkettimki aracın motor kısmı kullandığım yol şartlarından çok toz oluyor ve bu toz gayet açık olan v kayışınada girip dönerken ses yapmasına neden oluyor. Bu kanıya varmamın sebebide öten kayışın üstüne çok az su damlatınca sesin kesilmesiydi.
Gelelim uygulamaya, 2-3 fıs yaptığımız süngerle motor soğukken kayışın iç kısmını siliyorum aynı zamanda üstteki çarkın kenarlarınıda buşekilde siliyorum, motoru çalıştırıp stop ederek kayışın pozisyonunu değiştirerek 2-3 kez kayışta ulaşılan iç kısımları silin ses mes kalmıyor.
Huzura erdim yemin ederim, tek sorun aşırı toprak yollarda gezmekmiş meğer, bu sorunu yaşayan arkadaşlar olduğunu biliyordum paylaşmak istedim.