Gönderen Konu: Avensis 90000 km bakımı  (Okunma sayısı 5442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
Avensis 90000 km bakımı
« : Mayıs 29, 2012, 15:15:48 »
Merhaba Değerli Forum Üyeleri,

Aracımın dün 90000 km bakımını yaptırdım.Sizlerle bakıma ilişkin bazı bilgileri paylaşmak istiyorum;

1 hafta öncesinde aracımın kulak aynasına bir broşür iliştirilmişti.Toyota grubu araçlar için bakımın (motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, işçilik ve ckeck up'ı içeren) 150 TL olarak kampanya edildiğinden bahsediyordu.Firma da Haramidere Oto Sanayi'de Aliağa Otomotiv.Bende firmayı biraz araştırdım, pek olumsuz bir yorum göremedim, gerçi 2-3 yorumdan da fazla bir yorum da yoktu nette, 28 yıllık tecrübeli firma diyerek gittim.Toyota 280 lira fiyat vermişti yaklaşık bu pakete.

Öncelikle servis sakindi dün epey.Beni hoş geldiniz, aracı biz alırız siz buyurun diye içeri aldılar.Pek öyle yetkili servislere alışkın olmadığım için hemen ustanın yanına gittim sonrasında.Usta Erzincan'lı İbrahim Usta, bahsettiğine göre 25-30 yıllık ustaymış.Aracın öncelikle yağını değiştirdi Castrol yağla ve tabi ki de filtresini.Sonrasında nereden çıktığını anlayamadığım hızlı bir delikanlı gelip orjinal Toyota Polen filtresini çıkartıp abi bunun değişmesi lazım dedi, bak sana yenisini göstereyim dedi, yenisi beyaz eskisi de biraz griydi.Sağlık sorunları bile yaşayabilirsin dedi.Ne kadar dedim filtre, 36 lira dedi.Pahalı değil mi dedim, abi olur mu kampanyalı fiyat bu dedi, sonra netten araştırdım biraz ortalama 12 lira civarında, Valeo olursa 16 lira en fazla.Tabi ben madem değişmesi gerekiyor değiştirelim bari dedim.Hemen akabinde tecrübeli İbrahim Usta bunun şanzıman yağı da su gibi olmuş, özelliğini kaybetmiş yağ dedi.Dedim ne olacak, değişmesi lazım dedi.Ben dedim benden önceki sahibi aracı 80000 km ağır bakıma sokmuş, değiştirmiştir bunu, İbrahim Usta; hayır değiştirmemişler dedi.E peki ne kadar dedim bu şanzıman yağı, dedi ki 80 lira, ama kampanyalı fiyat dedi.Sonradan araştırdım ki meğerse 35 liraya 3 lt castrol marka şanzıman yağı alınabiliyormuş, üstelik evdeki 80000 km bakım faturasına gelince baktım, şanzıman yağı da değişmiş!!!

Bunlar hızlarını alamadılar, fren balatalarının da bittiğini, diskleri yiyebileceğimi, daha önce değiştirmeyen bir müşterinin 3 gün sonra kaza yaptığını falan anlattılar.Ne kadar peki balata dedim, 112 lira ön çift dediler!!! Ben dedim kalsın, adamlar beni yiyecekler nasıl olur niye değiştirmezsin falan gibi.Dedim değitirmiyorum şimdilik, 1 ay sonra değiştiririm.Adamlar kredi kartı ıvır zıvır söyleyebilecekleri ne varsa hepsini saydılar ama geri adım atmadım.Kapıları yağladılar, hava filtresini değiştirdiler, bujileri kontrol ettiler, Allah'tan bujilere değişmesi gerekiyor demediler.

Hesabı kapatırken muhasebede anlattım pahalı fiyat bu parçalar için, adamlar bana halen kampanyalı fiyat olduğundan bahsediyorlardı.Yazıklar olsun bu yaptığınızı insanlara anlatacağım dedim, çıktım.

Benim gücüme giden 150 liralık bakımın 266 liraya gelmiş olması değil , bu karaktersizlerin insanları enayi yerine koymaya çalışarak kandırmak istemeleri.1 lira dahi olsa kandırılmak beni nefret ettiriyor.Ben bu yaşıma geldim %100 güvenebileceğim dürüst bir usta/servis bulamadım.Aman gitmeden her şeyi araştırın, sürprizlere açılmayın!!!

Böyle firmalar da gitmeyin kardeşim.

Toyota Club Türkiye

Avensis 90000 km bakımı
« : Mayıs 29, 2012, 15:15:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 90000 km bakımı
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2012, 15:20:26 »
2003 model 2.0 avensis için polen filtresi 40 lira serviste. diğer işlemler için birşey söyleyemiyorum
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2012, 17:44:37 »
polen filtresinin 40 lira civarı olduğunu biliyorum nettede 20 euro civarı valeolar diğer kısımlar için diyecek lafım yok
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2012, 18:39:21 »
polen filtresinin 40 lira civarı olduğunu biliyorum nettede 20 euro civarı valeolar diğer kısımlar için diyecek lafım yok

murat bey ara sıra gelırımö denizliye görüşmek isterim...

Ben sırf bu tarz olaylarla karşılaşmamak için yetkili servis diyorum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 82000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2012, 19:00:48 »
size katılıyorum kerem bey ama yetkili servis kadar iyi bi servis buldum sanırım. Özkan toyoser çok iyi işçilik ücretleri yetkili servisten düşük ve tamamen orjinal parça kullanıyorlar denizlideki arkadaşlara şiddetle tavsiye olunur.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2012, 20:55:07 »
fatih bey ne diyelim geçmiş olsun mu? yoksa allah belalarını versin mi? gerçekten insanların sahtekarlıkla birşeyler kazanmaya çalışmaları ve bu sahtekarlığa bizzat insanın kendisinin maruz kalması can sıkıcı. oto sanayiler de işini hakkıyla ve helaliyle yapanlar kadar maalesef bu tip sahtekar ve dolandırıcılar da mevcut. bu gibi durumlara düşmemek adına; ya gerçekten sağlam bir yetkili servise gitmek yada eş-dost-akraba aracılığı ile tanıdık bildik kişileri mesken tutmak en doğrusu...ben yaklaşık 3 yıldır iş yerinde birlikte çalıştığım arkadaşımın kardeşine götürüyorum aracı, çocuk daihatsu da çalışıyordu şimdi kendi yerini açtı, geçenlerde de debriyaj-baskı balatasını değiştirdik. yağına, suyuna bakmış, şimdilik idare eder diye değişmemişki en son da kendisi değişmişti, daha 10 bin de olmadı zaten...hatta benim klima kompresörüm arızalanmıştı 2 buçuk yıl evvel, servis orjinaline 2500 tl demişti yine bu arkadaşa götürdüm kendisi aracı klimacıya götürüp bizzat tamirettirmişti ve 200 tl ile kurtarmıştık. tanımadık yerler senin parayı nerde nasıl kazandığına değil, kendileri senden nasıl para kazanacaklarına bakarlar...bu yüzden kendinize tanıdık-bildik bir mekan belirleyip hep oraya gidin. orası eğer kendi halledemiyecekleri bir durumla karşılaşırlarsa sanayilerde tanıdık ve sorunu halledebilecek yerlere sevk ederler sizi....böylece çarpılmaktan kurtulursunuz....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2012, 21:08:16 »
Maalesef esnaf dediğimiz bu insanların bir çoğu kazıkçı ancak içlerinde işini hakkıyla yapanlarda var. Bence de en güzeli tanıdık bir servis yoksa yetkili servisten şaşmamak. Geçenlerde forumda bir arkadaşın Toyota Yetkili servis faturasını gördüm, bakıma giderken yağlarını kendisi götürmüş yetkili servis geri kalan işlemler için 150 TL fatura çıkarmış. Bence böylesi daha güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2012, 00:46:26 »
şimdi bu konularda bilgili olmak lazım nasılmı derseniz. aracınnızın hangi kmde ne parçası değişecek kullanım kılavuzunda yazıyor ben kmleri geldiğinde konyadaki özel servisleri ve yetkili servisi telefondan arıyorum bana şu malzemeler lazım kaç para dediğim anda hepsi en ucuz fiyatı vermek için çabalıyorlar , çünkü telefondan aradığım için biliyorlarki ben fiyat araştırması yapıyorum. en uygun fiyatı verene ustamla gidiyorum ve ustam bu parça olur dediklerini alıyorum ustada beraber oturup kalktığım çocukluk arkadaşım olduğu için sıkıntı yok bazen ufak bakımlara ücret bile almıyor
valeo baskı balata 120 tl şanzıman yağı ve volant kontrol ve işçilik 50 tl, 170 tlye baskıyı değiştirdim düşünün yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2012, 18:17:12 »
şimdi bu konularda bilgili olmak lazım nasılmı derseniz. aracınnızın hangi kmde ne parçası değişecek kullanım kılavuzunda yazıyor ben kmleri geldiğinde konyadaki özel servisleri ve yetkili servisi telefondan arıyorum bana şu malzemeler lazım kaç para dediğim anda hepsi en ucuz fiyatı vermek için çabalıyorlar , çünkü telefondan aradığım için biliyorlarki ben fiyat araştırması yapıyorum. en uygun fiyatı verene ustamla gidiyorum ve ustam bu parça olur dediklerini alıyorum ustada beraber oturup kalktığım çocukluk arkadaşım olduğu için sıkıntı yok bazen ufak bakımlara ücret bile almıyor
valeo baskı balata 120 tl şanzıman yağı ve volant kontrol ve işçilik 50 tl, 170 tlye baskıyı değiştirdim düşünün yani

uğur bey 170 tl baskı balata değişimi süper, ben tanıdığa götürdüm sadece işçilik 150 aldı, aisin marka da baskı balata seti takılmış. 250 de aisine verdik artı şanzıman yağı ve birşey daha vardı vs. 445 tl tuttu...bizide mi öptüler ;))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2012, 20:59:19 »
uğur bey 170 tl baskı balata değişimi süper, ben tanıdığa götürdüm sadece işçilik 150 aldı, aisin marka da baskı balata seti takılmış. 250 de aisine verdik artı şanzıman yağı ve birşey daha vardı vs. 445 tl tuttu...bizide mi öptüler ;))

bende aisin için 230 tl fiyat aldım. ama arkadaşım aisin ile valeo nun aynı olduğunu boşuna o kadar fark vermeye gerek olmadığını söyleyince valeo aldım . ortalama şanzıman indirmek için işçilik 100-200 tl alıyorlar benim kendi arkadaşım olduğu için 50 tl aldı benden onuda zorla verdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2012, 21:20:48 »
bende aisin için 230 tl fiyat aldım. ama arkadaşım aisin ile valeo nun aynı olduğunu boşuna o kadar fark vermeye gerek olmadığını söyleyince valeo aldım . ortalama şanzıman indirmek için işçilik 100-200 tl alıyorlar benim kendi arkadaşım olduğu için 50 tl aldı benden onuda zorla verdim
bizimkisinin işçiliği biraz fazla sizden o zaman....bana da arkadaş aisin takalım daha iyidir dediğinden aisin taktırdık..şimdilik problem yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2012, 18:00:45 »
Merhaba Arkadaşlar,

Bilin bakalım bu Cumartesi ne oldu ???

Aracın kliması az üflüyordu, soğutmuyordu...Ben de kampanyalı klima gazı dolumu için (59 TL) bastım gittim Oto Pratik'e.
Arkadaş (Ayhan Usta-Oto Pratik Bahçeşehir) ölçüm yaptı ve dedi ki, gazın iyi değiştirmeye gerek yok, radyatörleri bir yıkayalım açılır".
Dedim, tamam.Sonrasında da araca check up yaptı.Aliağa Servis'İn değiştirmezsen 3 gün içinde kaza yaparsın dediği balataların
8-10000 km daha gideceğini söyledi.Bu işlemler için ücret de almadı.Ben yine bir siftah yaptım.Sonra eve geldim piyasadan kendim
aldığım Valeo marka ön balataları amcama (teknik işlerden anlar) değiştirmek için verdim, baktı ön balatalara bunlar daha epey
gider israf etme dedi.Ben bir kere daha Aliağa'ya rahmet okudum tabi.

Tam lastiği yerine takarken amcam araban yağ kaçırıyor dedi, nasıl dedim 25 gün önce bakımda çıktım.Baktı muhtemelen filtreden kaçırıyor dedi.
AMca bırak aracı, ben gidiyorum bunlara dedim.Bastım gittim Aliağa'ya, baktılar araca hak,katen filtreden kaçırıyormuş.Bunlar fabrika çıkışlı geliyor, binde bir olabiliyor böyle dediler.1 litreye yakın yağ da eklediler.

Firmadaki yetkililere, niçin böyle ufak hesaplar peşinde koştuklarını sordum, sormaz olaydım.Yok işte şanzıman yağını değiştirmeseler de ben kaza yapsaymışım, o zaman sorumluluk kimde olacakmış falan filan.....

Benim 280 lira yetkili servis bakım parasından kaçmam, 150 aliağa servis+80 lira gereksiz yere şanzıman yağı+36 lira polen filtresi+85 lira gereksiz yere balata olmak üzere toplamda 351 liraya gelmiş oldu.Moral bozukluğu, sinir harbi de ekstrası tabi.

Yazıklar olsun diyorum insanları aldatarak var olmaya çalışanlara, evine ekmek götürmeye çalışanlara....

Bundan sonra inşallah yetkili servise götüreceğim aracımı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2013, 12:15:16 »
Biraz geç olmuş ama ben de tesadüfen rastlayınca bir kaç ekleme yapmak istedim. Aracıma lpg taktırdıktan sonra periyodik bakımlarını yaptırdığım Yenibosna Toyota Sonkar' ın servisine gidemez olmuştum. Çünkü servis alanı yer altı seviyesinin altında olduğu için aracımı servise kabul edemiyorlardı. Bir süre bakımları sanayide vs yaptırdım. Birgün sefaköy ışıklarda beklerken Ali Ağa otomotivin servis bakım broşürlerini aracımın camından içeri attılar. Fiyatlar çok makul görünüyordu. Ben de güvenilir! ve uygun fiyatlı! bir servis buldum sevinciyle bulunduğum ilçeye epeyi ters olsa da 120.000 bakımı için aracımı Haramidere' deki Ali Ağa Otomotive götürdüm. Adını hatırlayamadığım ama bir gözü sanırım görmeyen bir ustaları vardı. Başta güvenilir gelmişti konuşmaları ama şimdi düşünüyorum da orası tam bir soygun yeriymiş. 150 TL diye gittiğim bakım 1000 TL ye yaklaştı. Yok V kayışın çok hırpalanmış yolda kalırsın yok fren balataların bitmiş yakında diskleri yemeye başlar gibi korkutucu diyaloglara maruz kaldım. V kayışına ve frenlere ikna oldum ve değiştirdiler. Sonradan öğrendim ki 200.000 km imiş değişim periyodu. Sanzıman yağını da değiştirdiler tabi ki. Ön takımların değişmeli, boşluklar ve iş yapmayan parçalar var dediler. Ne kadar tutar dedim, belli olmaz söktükçe anlaşılır dediler. O zaman içine çekilmeye çalışıldığım tuzağın farkına varıp daha fazla kurcalattırmadım aracımı. Halbuki her baktıkları parçada "Yetkili serviste bu şu kadar bizde bu kadar vs" göz boyuyorlardı. Daha sonraki bakımlarda tam anlamıyla kazıklandığımı, üstüne üstlük motor yağını yarı yarıya eksik koyacak kadar alçak olduklarını öğrendim. 130.000 km bakımı için sanayide bir yere gittim ve hiç kontrol etmediğim yağ seviyesinin yarıya düşmüş olduğunu gördük. Bakan usta "bu imkansız, bir araba bir anda bu kadar yağ eksiltmeye başlamaz mutlaka eksik konulmuş buna yağ" dedi. Aracım şu an 170.000 km de ve hala yağ eksiltmiyor. Periyodik bakımları Zeytinburnu Derindere' de yaptırıyorum ve bana hala her bakımda aracımda orijinal olmayan parçaların bilgisini veriyorlar "V kayışı" dahil. Amortisörlerde ise hiç bir sorun yada boşluk yokmuş yetkili servisin dediğine göre. Siz siz olun Ali Ağa Otomotiv gibi At Hırsızı Dolandırıcı  servislerden uzak durun ve denk gelmişseniz de sakın teslim olmayın hakkınızı sonuna kadar arayın. Saygılar.
2005 Toyota Avensis Elegant