0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aman 90 ps 190 tork ise hiç karıstırma.2010 a kadar çıkan 5 ileri d4d ler de hiçbirsorun yok.2010 dan sonra 6 ileri 90 ps 205 tork olanlarda ise turbosunu vakum pompasını pistonlarını segmanlarını heryerini değiştiriyorlar.Genede adam edemıyorlar.
O-100 verilerine göre İnsignia 8.9 sn Passat 9.8 sn. Kalkışta Opelin benzinli olma avantajı var. Torkuda aslında rampalar ve tam yük için iyi ancak 180 hp turbo bir araç için 230 n/m tork şaka gibi bence komik. Tam dolulukta ve rampada kesinlikle senin passata yanaşamaz bile. Ve canını sıkma keyfini sür 320 n/m torkun tadını ve ivmelenmesini kesinlikle insignia 1.6 turbo veremez yakıt tasarrufunu söylemiyorum bile.
Ben başka bir soru sorayım size 2011 1.4 d4d corollamı 1.6 avensis mi? Hangisi alır? Corollanin tork farkı ve ağırlığı ile avensisi kıyaslayın?
Kardesim bana 1.33 corollanin 1.4 d4d corollayı geçmesi mümkün gelmiyor. 1.6 evet kesin gecer ama 2 side yokuş ve tam dolulukta dizelin yanına yanaşamaz bence. Avensisle kapışmadım ama kullandım 133 hp 160 nm tork tu araç. Bana çok hantal geldi benim 2000 devirde aldığım ivmeyi 5000 devirde yakalayamadigini söyleyebilirim. Tabiki benzinle bir aracı yüksek devirde sürekli kullanabilme avantajı var düzelse sürekli 4500 devir civarı çevirmek motoru çok yorar ama turbo farkı sehir icinde çok hissediliyor. Avensisin gideride 2.0
Araçta keyif veren sollama esnasında Yada sehir icinde kaçış manevralarında çabuk hizlanmadirki D4d toyotalar 1800-3800 devir aralığında max olan 205 torku uretebiliyor.kullanisli ve güzel yani bu. Benzinli motorlarda 1.6 vvti in max torku 156 ve bunun için en az 4500 devir ister o sebeble ivmelenmesi yavaş kalıyor Buda gerek yokuşta gerek tam dolulukta gerekse ani hızlanma gerektiren manevralarda arabanın yüksek devire çıkması için çok vakit istiyor. Max hız ve sabit bir tork eğrisi olmasına rağmen Benzinli motor saydığım durumlarda dez avantaj. Dizelin dezavantajları da yok değil hemde çok mesela kalkışlar çok ağırdır, sabit olmayan tork eğrisi vardır 1800 devirden önce ve 3800 devirden sonra atmosferik çalıştığında n hanatallasir. Sonuc olarak tercihim yeni nesil turbo dizel motorlar varsın 0-100 10 sn değil 11.9 sn olsun
Oğuz tam anlamıyla hemfikiriz. Benzinin fazla pahalı olması ve tsi in performans tan ötürü yakit tüketimini çok azaltamamasi tsi in yeterince ekonomik olamamasina sebep oluyordu. Ancak son gelişme yeni golfle geldi.AKTİF SİLİNDİR YÖNETİMİ. bu teknoloji motorun performansa ihtiyac duymadığı anlarda 4 silindirden 2 sinı kapatması prensibine dayanıyor. Gucmu lazım gaza biraz dikununca kapatılan 2 silindir sen farketmeden açılıyor ve turbo sarjli 4 silindir emrine amade oluyor. Sanırım suan optimum motor bu sehir ici 4 litre civarı tüketimi var alanlara hayırlı olsun benim araba yeni olmasa direk alacağım araba golf 1.4 tsi olurdu, bu teknolojiyle sanırım golf kendi klasmanimdaki arabaları ezip geçecek
Bu devirde dizelden başka arabaya binilmez .Ben şu an corolla d-4d kullanıyorum chip te taktım benim diyen 1.6 atmosferik benzinli motorlar yanıma yaklaşamıyor . 1.33 neymiş . En son 1.6 cruze ile kapıştık 124 hp olanlarla adam arkamdan nal topladı . Tek dez avantajı arkadan birazcık duman atıyor oda iyi oluyor arkamdakini dumana boğuyorum . Yakıtım da basmassam eskiye göre daha düşük basarsam haliyle yakıyor . Eskiden 42-44 lt ile 700-750 km giderdim şu an 750 nin altına düşmüyor 775 olduğu oluyor 750 olduğu oluyor rekorum 785 km . Şu an tek sıkıntım aracım da yağ eksiltme sorunu var onuda bayramdan sonra çözeceklerini söylediler yarın chipi çıkarıp salı servisi arıcam bakalım ne olacak .
Telefondan yazıyorum Mahmut yaşı 23 değil 29 olarak gördüm ha abi ha kardeş farketmez ama Chip olayını bende bir düşüneceğim bakalım herkes senin gibi söylüyor.