Gönderen Konu: ilk 5000 km de yağ değişimi gerekir mi? (yardım)  (Okunma sayısı 14790 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ilk 5000 km de yağ değişimi gerekir mi? (yardım)
« Yanıtla #40 : Haziran 09, 2012, 21:20:36 »
Opellerde zaten bakımda mobil 1 esp 5w30 koyuyorlar. Bence yağ fiyatını sorun ona göre dışarıdan alın. Belki aynı fiyatadır diyeceğim ama acaba hayal mi kuruyorum :D

Opel Mobil kullanmaz yahu. GM kullanır, onu da PO'ya ürettirir. Mobil kullansa daha ne.  :)
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 09, 2012, 21:20:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 09, 2012, 21:23:36 »
Yahu benim passat'a 9000 km önce periyodik bakım yapılmıştı. Geçen hafta da yağ az uyarısı verdi benim bir özel servisim var (adamlar yetkili servisten çıkma) içinde ki yağın üzerine 1 lt. eklettirdim 10 40 koydu... Ve bana dedi ki bu tür yağ eksiltmelerin de üzerini 10 40 la tamamlıyoruz, periyodik bakıma geldiğin de ise içindekini boşaltıp 5-30 koyuyoruz dedi. Tamamlamalar da 10-40 koyuyormuş yani. Bide 9000 bin de yağ azaltması normalmiş passat için öyle dedi 2.0 dizel...

Viskozitesi farklı yağların karıştırılması uygun muymuş?
Ben uygun olmadığını işitmiştim ama kafam karıştı şimdi.  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 09, 2012, 22:20:53 »
Opel Mobil kullanmaz yahu. GM kullanır, onu da PO'ya ürettirir. Mobil kullansa daha ne.  :)

Mustafa abi servisten servise değişiyor kullanılan yağın markası.. örneğin burada benim arabayı aldığım mar oto yetkili servis mobil yağ kullanıyor bakıma gelen araçlara.. zaten VW, opel, ford, toyota her markanın yetkili servislerinde kullanılan yağlarda belirli bir marka yok, kullandıkları yağ markasında değişenlik olabiliyor.. selamlar abi :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 09, 2012, 23:20:48 »
Mustafa abi servisten servise değişiyor kullanılan yağın markası.. örneğin burada benim arabayı aldığım mar oto yetkili servis mobil yağ kullanıyor bakıma gelen araçlara.. zaten VW, opel, ford, toyota her markanın yetkili servislerinde kullanılan yağlarda belirli bir marka yok, kullandıkları yağ markasında değişenlik olabiliyor.. selamlar abi :)

Olabilir. Bende bir de corsa var, Konya Özkaymak GM kullanıyor. Ondan öyle demiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 10, 2012, 12:12:07 »
zaten bakımlarda her halükarda ben kendi yağımı dışardan alıp götürmek taraftarıyım.. ki bir çok kişi bu şekilde yapıyor.. servisler de bu duruma karşı çıkmıyorlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..