0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sercan hocam peki bu ilk dolum yağı olan 0w20 numara yağ daha mı iyi özellikli oluyor motoru koruma açısındanbu arada 10000 bakımı hediyesi güzelmiş valla tuttum
10 40 daha iyi bence ama çok da karşılaştırmasak iyi olur o yağ mı daha iyii falan diyerekten. Ama bana sorarsanız 5 30 tam sentetik kullanın tadından yenmez, ama fabrika yağı iyidir.
teşekkürler Sercan hocam
bugün gittim arabamı aldığım bayinin servisine, anlattım durumu, hiç gerek yok dedi servistekiler.. yazık paranıza deyip motor yağını da kontrol ettiler gerek olmadığını belirttiler, motorunuza konulan yağ tam sentetik yağ zaten, siz 15000 km tamamlayıp öyle gelin dediler.. ancak motor yağınızı belli aralıklarla kontrol etmenizde fayda var, bir miktar eksilme olursa gelin kontrol ederiz dediler. sıfır araçlarla ilgili üstüne basa basa söyledi ordaki görevli kişi rodaj denilen konu parçaların birbirine alışmasıdır, yeni nesil araçlarda motor açılması falan diye birşey yok dedi.. araçlar ve motorları fabrikadan çıkmadan önce her türlü testten zaten geçiyor dedi.. sadece arabanız dizel olduğu için aldığınız yakıtın temiz olmasına dikkat edin dedi.. neyse en azından kafamdaki soru işaretini gidermiş oldum.. herkese selamlar
Rodaj dönemi yoktur artık Milenniumdan sonra hiç bir araçta yok diye hatırlıyorum hatta, Motor yağıda bir sonraki değişimde 5 30 kullanmanı tavsiye ederim abi, yağı sen dışarıdan alırsan daha ucuza gelir bilgin ola.
Opellerde zaten bakımda mobil 1 esp 5w30 koyuyorlar. Bence yağ fiyatını sorun ona göre dışarıdan alın. Belki aynı fiyatadır diyeceğim ama acaba hayal mi kuruyorum
Yahu benim passat'a 9000 km önce periyodik bakım yapılmıştı. Geçen hafta da yağ az uyarısı verdi benim bir özel servisim var (adamlar yetkili servisten çıkma) içinde ki yağın üzerine 1 lt. eklettirdim 10 40 koydu... Ve bana dedi ki bu tür yağ eksiltmelerin de üzerini 10 40 la tamamlıyoruz, periyodik bakıma geldiğin de ise içindekini boşaltıp 5-30 koyuyoruz dedi. Tamamlamalar da 10-40 koyuyormuş yani. Bide 9000 bin de yağ azaltması normalmiş passat için öyle dedi 2.0 dizel...
Oğuz her 9000 kmde 1 litre yağ eksiltmesi normal miymiş.. bence sen başka bir ustaya da sor kardeşim.. bu arada senin passat kaç model ve kaç km de ?
Bir arkadaşın Opel Corsa 1.4 benzinli aracını yıllık bakıma götürdük servise. Adamlar yağ olarak mobil 1 esp 5w30 koymuş. Bizimkilerde hala 10w40 koymaya devam etsinler. Gerçi parasıda ona göreydi. 500 lira bakım ücreti ödedi. araç daha 7000 km de. 1 yıl geçtiği için mecbur gitti bakıma.
4 LT Mobil 1 esp tam sentetik 5w30 yağ 80 TL civarında.Opel de periyodik bakıma 500 tl mi alıyorlar?Eee hadi yağ 100 TL diyelim geriye kalan 400 TL yağ filtresi,conta,hava filtresi,işçilik mi?Opel çok ekonomik araba canım Maaşallah... 500 TL Bakım Niye ? - Tam sentetik yağ koyduk
Ergün bey Mobil Esp1 5w30 yağ nerede 80 TL'ye satılıyor merak ettim doğrusu?
Özcan bey siz ne kadara alıyosunuz? Çok merak ettim bende?http://ozenticaret.com.tr/asp/product/588/Mobil-Super-3000-5w30-Motor-Yag-4-http://ozenticaret.com.tr/asp/product/588/Mobil-Super-3000-5w30-Motor-Yag-4-LtESP en son kış aylarında 80 tl idi ama ben o zamanlar serviste çalışıyordum bana 80 Tl idi http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/894/Mobil-1-ESP-5W-30Siz biliyomusunuz ki servise hava filtresi,polen filtresi,yağ filtresi kaça geliyor,ben işin içindeydim de konusuyorum..Bir bilseniz yetkili servisin önünden geçmezsiniz..Heleki OPEL, VW nin servis fiyatlarına yuh oha dersiniz...