çok teşşekkür ederim yorumunuz için hakkı bey.
Bugün yurt dışına eğitim için aracılık yapan birkaç kurumla görüştüm. Onların yorumuda Polonya,Macaristan,Rusya bu ülkelerde yaşam hem ucuz ve verdikleri eğitim kaliteli avrupa birliği ülkeleri oldukları için verdikleri diplomanın da tüm dünyada geçerliliği var ayrıca türkiyede kalmam durumunda YÖK tarafından denklik veriliyor.
Bugün araştırmalarım sonucunda polonyada varsova teknik üniversitesi uzay ve havacılık bölümü kafama iyiden iyi ye yattı yarında rusyala çalışan başka bir aracı kurumla görüşücem onun sonucaunda fikrimi iyiden iyiye netleştirmeyi düşünüyorum.
Bugün edindiğim bilgileride paylaşayım belki birilerinin işine yarar..
Ucuz ve kaliteli eğitim için bu aralar en çok tercih edilen ve gidenlerin %99nun memnun kalındıgını söylenen ülkeler polonya macaristan. rusya ve ukranya gibi ülkeler daha sonrasında geliyor. tabikide listenin zirvesinde amerika ingiltere ve kanada var. Polonya için konuşuyorum; okul harçları yıllık ortalama 3.000-4.500euro arasında bölüme göre farklılık göstermekte türkiyedeki üniversitelerin bölümlerin hepsi ve daha fazlası mevcut. polonya ufak bi ülke olmasına rağmen ortalama 500tane üniversite varmış müthiş bir rakam. hayat çok ucuz ortalama bir ev kirası 200euro civarında yemek içmek ulaşım sağlık gibi hizmetler çok uygun. Kendi bölümüm için söyleyim teknik okul olarak varsova teknik üniversitesi dünya sıralamasında yeri olan bir okul ve polonyadaki çogu üniversiteden mezun olduktan sonra tüm dünyada gecerli olan bir diploma alıyorsun. istediğinb avrupa ülkesinde cok rahat staj veya yüksek lisans için başvuru yapabilir ve kabul edilme olasılıgnız cok yüksek.
Benim için şehir dışında okumak gibi olucak.şu anda vakıf üniveristesinde oldugum için yıllık sadece okula 15bin TL veriyorum bunun yanında harcamalarım... ama polonya için yıllık okul parası barınma yeme içme sağlık gibi masrafların tamamı dahil ortalama 20bin TL... yurt dışında eğitim almak bu noktada daha mantıklı geliyor hem ileri seviyede ingilizce ve polanya oldugu taktirde lehçe dillerine çok hakim olucagımı düşünüyorum...
Her türlü yoruma açığım teşekkürler...