Gönderen Konu: Düşük bir ses sistemi...  (Okunma sayısı 4864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Düşük bir ses sistemi...
« : Mayıs 26, 2012, 17:09:05 »
Arkadaşlar merhaba.Şu anda elimizdeki aracı satmayı düşünüyoruz.Bir adet ucuz yollu araç bulduk.Dizel ve çok çok orjinal bir alet.Benim sizlere sormak istediğim bir şey var.Ben orta yollu bir sistem istiyorum.Hatta sistem bile denemez...
1 adet cd çalar...
2 adet 6x9 oval hoparlör...
2 adet tiz...Arkadaşlar bu ürünleri pioneer yada sony marka düşünüyorum.Model bilgisi verebilirseniz sevinirim.Bir de bu tweeter ve oval hoparlörleri amfi olmadan destekleyebilir değil mi?Bu ürünler için yeni bir kablo döşeteceğim.Tamamen 0 bir tesisatımız olacak...Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Son bir soru daha ekleyeyim.Piyasadaki efsane tweeterlardan pioneer ts-s20 almak istiyorum.Ancak hiç ve hiç bilgim yok.Crossover ile geliyormuş.Bunları teybin çıkışına direk bağladığımda çalar mı? Crossover ne işe yarar tam olarak?
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"

Toyota Club Türkiye

Düşük bir ses sistemi...
« : Mayıs 26, 2012, 17:09:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Düşük bir ses sistemi...
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2012, 16:31:47 »
Butceden bahsederseniz daha iyi yardimci olabilirim. Aracin orjinal hoparlor ebatlarini da bilirsek orjinale sadik kalarak ortalama bir ses sistemi cikarilabilir.

Crossover hoparlorler/tizlere giden sesleri duzenler, kaliteli sesi almakta onemli bir noktadir. Radyo-CD calardan direkt baglanabilir fakat verim ne kadar alinir mechul.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2012, 17:46:01 »
Hocam bütçeyi 400-500 lira ile limitlendirdim.İstediğim malzemeler ise şöyle.
Pioneer cd çalar.(Usb,cd,radyo çalanlardan.Çok üst model değil giriş seviyesi olsa yeter.)Sanırım sonu 50 ile bitenler kaçakmış.Spot diyorlar.
Pioneer oval hoparlör.(Aracın arkasındaki pandizota 6x9 oluyor hoparlörler.Güzel bir takım oval de 110 lira civarı...
Önlerde hoparlör yeri yok.Sadece cam kenarına tweeter atacağım.Tiz dinlemeyi severim abartmadan...
Pioneer ın efsane tiz takımı ts-s20 düşünüyorum.Kendi crossoverları varmış kutusunda.Amfi olmadan çalışıyor mu bir bilgim yok ama arıyorum.
Yardım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2012, 19:22:32 »
İmzamdaki urunleri Pioneer DEH-2100UB ile kullandim, gayet basariliydi. 50 ile bitenlerin spot oldugunu ben de duydum, magazalar 50'li satmiyor pek zaten.

Pioneer istiyorsunuz anladigim kadariyla genel olarak.

Pioneer MVH-1400UB giris seviyesinde tatmin edebilir. 2 RCA cikisi mevcut, istenildiginde 2 adet amfi baglanabilir. "Made for iPod/iPhone" oldugundan USB baglantisi ile iPod/iPhone sarj edilebilir ve muzigi Radyo-CD calar uzerinden kontrol edilebilir.

http://www.pioneer.eu/tr/products/22/121/61/MVH-1400UB/index.html

Pahali alternatifi DEH-1400UB olabilir. Farkli olarak CD surucusu vardir, tek RCA cikislidir.

http://www.pioneer.eu/tr/products/22/121/61/DEH-1400UB/index.html

Ovallerde TS-A6904i 4 yollu isinizi gayet iyi gorecektir. Sesi genel olarak ovallerden alacaginiz icin ovallerinizin ortalamanin ustunde olmasini tavsiye ederim.

http://www.pioneer.eu/tr/products/archive/TS-A6904i/index.html

Ucuz alternatifi, piyasada pek kalmamasina ragmen TS-A6903i'dir. Farki 3 yollu olmasidir.

http://www.pioneer.eu/tr/products/archive/TS-A6903i/index.html

Tweeter konusunda zaten karariniz belli. TS-S20'de sahtecilik vakalari yasanabildiginden TS-S15 tercih edilebilir alternatif olarak. Amfisiz calisir bildigim kadariyla (emin degilim), fakat ne derece verimli olabilir onu kestirmek guc. Tweeter'lar genel olarak Crossover mekanizmasina sahip olarak gelir.

Bu sistem ince elenip sik dokunursa bahsettiginiz butceye tamamlanabilir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2012, 11:28:07 »
Hocam ilginiz için çok sağ olun.Yarın kısmetse arabayı almaya gidiyoruz.Şu anda Doblo'muzun üstünde bulunan teybi alacağım.Kral bir pioneer modelidir.
Geriye kalacak parçalar çok fazla tutmayacağı için daha kalitelilerini almayı düşünüyorum.İşçiliğini beğendiğim bir abime yaptıracağım.Gönderdiğiniz örnektekileri çok beğendim.Hoparlör işi kolay olacak ancak size ezbere değil de bilgi edinmek adına bir kaç sorum olacak.Teybimin çıkışı 4x50 watt...Bunun anlamı 4 çıkışlı ve her çıkıştan 50 watt demek sanırım...
Alacağım hoparlörler ise 400 watt olsun.Ben bu hoparlörün 50 watt olan kısmını mı kullanabilirim maksimum?Ne kadar karışık iştir anlamadım. :-[ Teyp işini hallettik hocam.Modeli şu anda aklımda değil.Modelini birazdan bulurum.Bulduğumda güzel bir hoparlör ve tiz seçersek çok sevinirim.
Eveeet teybimi de buldum.Arkadaşlar teybim bunun aynısı.Şu anda yanımda olmadığı için bilemiyordum modelini kusura bakmayın.4150 ub serisi sanırım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2012, 12:01:30 »
Hocam ilginiz için çok sağ olun.Yarın kısmetse arabayı almaya gidiyoruz.Şu anda Doblo'muzun üstünde bulunan teybi alacağım.Kral bir pioneer modelidir.
Geriye kalacak parçalar çok fazla tutmayacağı için daha kalitelilerini almayı düşünüyorum.İşçiliğini beğendiğim bir abime yaptıracağım.Gönderdiğiniz örnektekileri çok beğendim.Hoparlör işi kolay olacak ancak size ezbere değil de bilgi edinmek adına bir kaç sorum olacak.Teybimin çıkışı 4x50 watt...Bunun anlamı 4 çıkışlı ve her çıkıştan 50 watt demek sanırım...
Alacağım hoparlörler ise 400 watt olsun.Ben bu hoparlörün 50 watt olan kısmını mı kullanabilirim maksimum?Ne kadar karışık iştir anlamadım. :-[ Teyp işini hallettik hocam.Modeli şu anda aklımda değil.Modelini birazdan bulurum.Bulduğumda güzel bir hoparlör ve tiz seçersek çok sevinirim.

Teknik konularda malesef cok iyi degilim, 4x50W cikisla arkadasim VW Bora Variant'ta orjinal hoparlorlerle gayet guzel ses aliyor, sadece yuksek seste bozulma oluyor. Kaliteli hoparlorlerle kesinlikle tatminkar ses alacaginiz bir gercek. Minimal sistemlerde Wattaj, ohmaj, empedans gibi degerler buyuk farklar yaratmaz.

400 Watt degeri anlik bir degerdir ve 14.4V ile olculur, aracta 12V ile beslenecegi icin ulasabileceginiz bir deger degildir zaten. 400W cikisi zaten alamazsiniz, benim kullandigim amfi kopru ile 14.4V'ta 2x150W cikis veriyordu. 4ohm'luk hoparlorlere cikisi 4x50W oluyordu, 2ohm'da 4x75W. Alacaginiz ovaller 4 ohm olacagi icin teybinizden 4x30W civari guc alacagini tahmin ediyorum, bu deger gayet yeterli gelecektir, zaten ornek verdigim hoparlorun nominal gucu 80W, yani 14.4V ile surekli olan gucu budur. 12V ile 50-60W arasi olsa size beklediginizi verebilir diye dusunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2012, 13:22:37 »
Hocam iyiki teknik bilgide zayıfım demişsiniz. :D İlginiz için çok teşekkür ederim.Kullandığım teybi babam almıştı.Kaliteli bir şey olduğunu biliyordum ama 350-400 lira fiyatı varmış internette bu teybin.Şu anda crossover ile amfi olmadan çalışabilecek tweeter arıyorum.Sizin çalıştığından emin olduğunuz bir model var mı peki? Bu ara biraz fazla soruyorum ama. :D
Bir de ben bu tesisatı yaptırırken kablolamayı sıfırdan yaptırmak istesem maliyet çok artar mı? Aküden yeni kablo çekilecek ve hoparlöre,tweetera da sıfır kablo döşenecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2012, 14:18:58 »
Hocam iyiki teknik bilgide zayıfım demişsiniz. :D İlginiz için çok teşekkür ederim.Kullandığım teybi babam almıştı.Kaliteli bir şey olduğunu biliyordum ama 350-400 lira fiyatı varmış internette bu teybin.Şu anda crossover ile amfi olmadan çalışabilecek tweeter arıyorum.Sizin çalıştığından emin olduğunuz bir model var mı peki? Bu ara biraz fazla soruyorum ama. :D
Bir de ben bu tesisatı yaptırırken kablolamayı sıfırdan yaptırmak istesem maliyet çok artar mı? Aküden yeni kablo çekilecek ve hoparlöre,tweetera da sıfır kablo döşenecek.

Crossover amfisiz calisir diye dusunuyorum ama malesef emin degilim bu konuda. Musait zamanda internet uzerinden bir arastirma yapabilirim aceleniz yoksa, malum final haftasindayim yogunum biraz.

Ben normalin cok ustunde olmayan kalitede bir kablo takimiyla amfi, sub, mid takimi ve component baglattim Corsa'ya, 80TL tutmustu kablo gecen sene.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2012, 14:38:40 »
Hiç acelem yok hocam. ;)Ben de final haftasına girdim.Bu aralar internet,pc vs. pek ilgilenmeyi düşünmüyorum. :Dİlginiz için çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2012, 14:52:26 »
Hiç acelem yok hocam. ;)Ben de final haftasına girdim.Bu aralar internet,pc vs. pek ilgilenmeyi düşünmüyorum. :Dİlginiz için çok teşekkürler.

Finallerde basarilar. Bilgi paylastikca cogalir  ;)