Gönderen Konu: bu LPG den gına geldi valla  (Okunma sayısı 1809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
bu LPG den gına geldi valla
« : Mayıs 25, 2012, 22:54:49 »
                       Bu konuyu açmadan önce toyotanın neden hep eksik taraflarını konuşuyoruz diye bir başlık vardı bende bu konunun altına bir sorun yazacam biraz abes olacak ama idare edin artık daha geçen açdıgım konuda çok sagolsunlar arkadaşların verdikleri yanıtları uygulayamazken maddi kaynaklardan ötürü bide bu çıkdı valla yazacagım kusur da toyotanın kusuru degil zaten  :D
                       Şimdi en başdan alayım LPG sorununu belki daha aydınlatıcı olur 93 lada samaranın ardından sonra 9-10 ay önce toyotamızı aldık 93 gl 197.000 de aynı fiyata 98 spesial veriyorlardı ama tahmin edersiniz aracın halini bizde üst model eski bir şey alacagımıza alt model temiz bir şey alalım dedik araç gerçekdende önceki konularda bahsettigim gibi tertemiz her duyan 11750 çok deyip aracı gördükden sonra iyidir demişdir yani neyse konuyu dagıtmayayım şimdi neyse aracı aldık eve gidiyoruz tabi ladanın alışkanlıgı ile arabanın altının düşük oldugunun farkında olmadan bir çukura vurduk daha dakika 1 gol bir aracın lpg si normal düz lpg arac lpg de almamaya başladı neyse atikere gittik çukura vurdunmu dedi bende (heeee) dedim kanala aldı hortumları ezilmiş neyse degişdirdi komple ezilebilecek yerlerede çelik hortum attı günahımız 100 tl imiş Allah razı olsun 90 aldı dedim çok sagolasın usta ben bu 10 tl ile bir ay geçinirim artık neyse işde daha dikkatli kullandım Allah var o zamandan sonra tek çukura vurmadım desem yeridir
                         Bundan 3 ay önce özelikle LPG doldurduktan sonra araç çalışmıyor lpg de benzine alıyorum çalışıyor sonra yolda ortaya alıp benzin bittikten sonra lpg ye alıyorum düzeliyor bu sorunu forumu yazdım arkadaşların dediklerini yapdım gittim usta atikerde elektirik sorunu var dedi akünün + kutbundan lpg çıkışına mı ne bir kablo çeksin dedi elektirikci bizim bir tanıdık elektirikci var gittim bakdı adam var bunun takviye kablosu dedi biraz ugraşdı işde böyle kullan düzelir dedi nitekim 2 hafta kadar hiç bir arıza çıkarmadı şimdi ise ne yapdımsa gazda almıyor acaba yine altımı degdi dedim bakdım kablolar hortumlar da saglam kafayı yiyecem artık bu lpg den patlamayacagını bilsem çekiçle dalacam valla  :D sizce ben şimdi ne yapıyım buradaki atikerci tanıdık ama bir şeyden anladıgı yok başka bir yere mi gitsem fazla ucret mucret isterlermi acaba?

Toyota Club Türkiye

bu LPG den gına geldi valla
« : Mayıs 25, 2012, 22:54:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: bu LPG den gına geldi valla
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2012, 22:58:14 »
kemal abi konuyu okusun o seni aydınlatır. :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2012, 23:13:01 »
              Kemal Aksüyek abiyi mi diyosun eger onu diyosan konuyu görse satma vakdi gelmiş aracın diyecek haklı olarak ama kemal abi napalım yap bi dayılık bi omuz at satıp şöyle 2004 felan bi toyota alalım bende derim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2012, 22:45:27 »
Aracınız karbüratörlü olduğu için fazla masraf gitmez (tahminen 250-300 TL) Bu nedenle benim önerim tank ve şamandra hariç motordaki bütün LPG aksamını değiştirin. Zira aracınız 19 yaşında en az 10 yıldır LPG ile kullanılıyorsa tank değişmiş olsa bile diğer aksamlar kablolar haliyle deforme olmuştur. Daha önce 93 model 1.6 XL aracım vardı ve aldığım adam LPG sistemini komple yeni değiştirmişti bu nedenle hiç problem yaşamadım. Aracınızın motoru piyasada lpg ile en güzel uyum sağlayan motordur. Bu nedenle komple yenileme ile bir daha başınız ağrımaz.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2012, 23:07:20 »
kemal abi konuyu okusun o seni aydınlatır. :) :)

Bende aynı düşüncedeyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2012, 19:38:32 »
toyotaların altı yere yakında olsa koruyucu bariyer vardır önceki 94 model toyota aracımda vardı hatırladığım kadarıyla sizin araçtada olması lazım kısaca altını vurduğunuzda kolay kolay bir şey olmaz siz ezik yerleri gördünüzmü.sorun lpgden kaynaklı olabilir.umarım düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2012, 19:50:15 »
Sat diyesim geliyor ama bunu kimsede almazki yani
93 model 197.000 de araç, 19 yaşında artık toyota bile olsa
ki mazisinide bilemezsin..sornun biri bitse diğeri başlayacak
genede kurtulmaya bak derim, yoksa sürekli masraf çıkaracak
bütçe mi dayanır buna
Gavurun bir ata sözü var "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" der :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2012, 21:42:23 »
                   arkadaşlar konuyla ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim bu utanma ikonu nerde onu bulamadım yoksa yorum yerine onu koyacakdım aracın hiç bi şeyi yokmuş lpg komple atiker atikerde kronik bi sorun varmış elektirik tesisatında adam yeni bir role attı akünün + kutbundan lpg ye bi kalın kablo götürdü şimdi saat gibi maşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2012, 21:45:56 »
toyotaların altı yere yakında olsa koruyucu bariyer vardır önceki 94 model toyota aracımda vardı hatırladığım kadarıyla sizin araçtada olması lazım kısaca altını vurduğunuzda kolay kolay bir şey olmaz siz ezik yerleri gördünüzmü.sorun lpgden kaynaklı olabilir.umarım düzelir.

ersin bey evet dediginiz gibi altı gerçekdende saglam şimdi bu lpg hortumu tam ezilecek nokdadan geçiyo o yüzden dedim eee tabi adamlar lpg hortumunuda hesap edecek deiller ya altınıda kontrol ettirdim ezilen lpg hortumu yok dedigim gibi elektirik az geliyormuş aynı dertten 3 kişi daha gelmişdi bence adamlar haklı elektirik azlıgı atikerde kronik sorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2012, 22:02:33 »
Sat diyesim geliyor ama bunu kimsede almazki yani
93 model 197.000 de araç, 19 yaşında artık toyota bile olsa
ki mazisinide bilemezsin..sornun biri bitse diğeri başlayacak
genede kurtulmaya bak derim, yoksa sürekli masraf çıkaracak
bütçe mi dayanır buna
Gavurun bir ata sözü var "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" der :)
          Valla kemal abi yerden göğe kadar haklısın ama abi napalım para yok valla param olsa bide bankanın borçları yeni bitiyor daha parada çekmek istemiyoruz şimdi öyle bir durumki hani bize göre 14 bin tl çok büyük bi rakam annem 26 yıldır saglık memuru bir doktorun görevini yapmadıgı kaldı mahallelere aşıya bile çıkıyordu görevi olmamasına ragmen şimdi emekli olacak alacagı para taş patlasa 27-28 bin tl bazen ciddi ciddi düşünüyorum arabayla kaza yapsam bana bi şey olsun arabaya olmasın diye oda nasıl olacaksa :)) şimdi gerçekdende biz bu aracı hani öyle keyfe keder derlerya öyle almadık bunu kolayca satıp başka üst bir model alalım diye bunu aldık ama aldıgımızada memnun olduk yani bunu almasaydık kuş serisi alacakdık piyasası olan ama emin ol müşterisi hazır bende anlamadım ama şimdiye kadar heralde bi 10 kişi satarsan haberim olsun dedi başkaları derdide inanmazdım bu lafı hatta bi tanıdık biri 14 bin tl 2 ay sonraya çek verdi kabul etmedik bunu satarsak üzerine en fazla 2-3 bin tl koyarız onada 2008 peguot partner alabiliriz rahat rahat piyasası olan burda kolayca elimizden çıkarabilecegimiz bi araç birde az yakıyormuş dediklerine göre sen olsan napardın abi 2008 peguotmu bu toyota iyi devam et biraz dahamı derdin ????