Gönderen Konu: Spor yay..  (Okunma sayısı 3778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Spor yay..
« : Mayıs 23, 2012, 19:28:16 »
Hepinize ıyı aksamlar 98 model ae101 corollamın ön yayları presletmeyı dusunuyordum. Cogu kısıden olumsuz dusuncelerı duyunca vazgecer gıbı oldum. Ogrencıyım kendı bırıktırdıgım artırdıgım harclıklarımla aracıma spor yay almayı dusunuyorum . Pıyasada temız 2. el yada sıfır 3 cm yay fıyatları nedır bılen varmı . Bızım burlarda tunıngle ugrasan dukkanlar olmadıgı ıcın arastırrmam zor oluyo ınternette de fıyatlar 350-400 arası..
Yardımcı olursanız sevınırim...
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

Spor yay..
« : Mayıs 23, 2012, 19:28:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Spor yay..
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2012, 20:54:37 »
Hocam elimden geldiğince açıklayayım.Nedeni ile ve sonucu ile.Yayları ısıtarak preslemek çok tehlikeli ve mantıksız bir uygulama.Aracın yürüyen aksamındaki her türlü parçanın üzerinde çeşitli gerilmeler oluşur.Sen arabanın frenine bastığında önlerdeki yük artar.Sağa ya da sola hamle yaptığında araçtaki yük sağa yada sola yatar.Yayları kesmek,ısıtarak preslemek çok tehlikelidir.Sanayiye gidersen %80 duyacağın lafları tek tek yazayım.
-Merhabalar.Aracıma spor yay istiyorum.Bilader hiç para verme.Yapcem sana cuk oturcek.Pıstırcez arabayı.Süper olcek vs...
Hayatın değerli ise kardeşim böyle bir uygulama yapma.Şimdi gelelim yaparsan ne olur.Aracın eskisinden daha kötü bir yol tutuşa sahip olur,bu yaylar kırılabilir.Ya da saçmalayıp araban tabiri caizse kendini atacak yer arar.
Sana tavsiyem acele etme...Daha yaz sezonu yeni geliyor.İnternette bir kaç tane yay buldum.Hr,eibach,voglant,apex,koni...Bunlar bildiğim ve kalitesi yeterli olan markalar.Boyut olarak ise 3-3.5 mm üzerine çıkmamanı öneririm.Yoksa amortisörleri çok yoruyor ve ömrünü kısaltıyor.Hem de ae101 zaten alçak bir araç.Ülkemiz de malum.Güzel bir yay,jant,lastik 3'lüsü ile güzel ve kaliteli bir takımın olur.Hayırlı geceler. ;)
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2012, 23:17:11 »
Fatıh abıcım cevap verıp benı bılgılendırdıgın ıcın coook cok tesekkur ederım sana.. Senın yazdıklarını okudukdan sonra yay presletme ısınden tamamen vazgectım artık. Az once haber geldı 99 model corolladan cıkma temız bı yay varmıs eıbach marka 3,5 cm . Fıyatı on oluru 250 liraymıs . Ama 99 model bızım arabnın bı ust kasası oldugu ıcın uyum konusunda bıaz suphelerım var. Taklayada gelmek ıstemıyorum bu benım ılk deneyımım olucak bu konuda.  Olursa bu yayları almayı dusunuyorum. Ve sadece on yayları taktırcam cunku arkalar zaten tadımlık tüp set flan var . Arka camurlukla teker arası 2 parmak, ön camurluk ıle on tekerlek arasıda 5 cm . Ben bu aradakı farkı kapatmak ıstedıgım ıcın on yayları kestırmeyı dusunuyorum zaten. Fazlada basık olmasına hıc gerek yok:)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2012, 06:23:45 »
Yaylar hangi ilde.?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2012, 08:28:12 »
Fatıh abıcım cevap verıp benı bılgılendırdıgın ıcın coook cok tesekkur ederım sana.. Senın yazdıklarını okudukdan sonra yay presletme ısınden tamamen vazgectım artık. Az once haber geldı 99 model corolladan cıkma temız bı yay varmıs eıbach marka 3,5 cm . Fıyatı on oluru 250 liraymıs . Ama 99 model bızım arabnın bı ust kasası oldugu ıcın uyum konusunda bıaz suphelerım var. Taklayada gelmek ıstemıyorum bu benım ılk deneyımım olucak bu konuda.  Olursa bu yayları almayı dusunuyorum. Ve sadece on yayları taktırcam cunku arkalar zaten tadımlık tüp set flan var . Arka camurlukla teker arası 2 parmak, ön camurluk ıle on tekerlek arasıda 5 cm . Ben bu aradakı farkı kapatmak ıstedıgım ıcın on yayları kestırmeyı dusunuyorum zaten. Fazlada basık olmasına hıc gerek yok:)
Bence takım olarak taktır hocam.Hem daha güvenli hem de daha rahat olacaktır.99 corollanın yayları belki olabilir.Bir bilene sormak lazım onu.İnternette bulduğum ilanlar 300 liraydı.İstersen bir bak.Sa.ibinden adresinde idi.Ayrıca cevap için teşekküre hiç gerek yok hocam. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2012, 18:17:16 »
Yaylar hangi ilde.?
Abi yaylar ankarada.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2012, 18:18:34 »
Bence takım olarak taktır hocam.Hem daha güvenli hem de daha rahat olacaktır.99 corollanın yayları belki olabilir.Bir bilene sormak lazım onu.İnternette bulduğum ilanlar 300 liraydı.İstersen bir bak.Sa.ibinden adresinde idi.Ayrıca cevap için teşekküre hiç gerek yok hocam. ;)
Abi 99 model yaylar efsane kasalara uyum saglıyormus. Bı sıkıntı yok dıyor ama yınede ıyıce bı arastırmak lazım. Acele etmek ıstemıyorum.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2012, 18:24:00 »
Elemana sordum yayların modeli eıbach sportline mavi renkmiş. Eleman da ikinci el olarak almıs fıyatı 250 den asaya dusmuyor. Sizce napayım alayımmı? Yayın fotografı da
 url.http://img829.imageshack.us/img829/734/22012012337.jpg
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2012, 19:50:15 »
Rengi önemli değil hocam.Zaten 3 gün sonra toz olur. :DAlmak istersen ve aracın için yapılmışsa al tabi.Ama uydurma bir iş olacaksa hiç uğraşma derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2012, 22:07:29 »
Rengi önemli değil hocam.Zaten 3 gün sonra toz olur. :DAlmak istersen ve aracın için yapılmışsa al tabi.Ama uydurma bir iş olacaksa hiç uğraşma derim.
Fatih abi bu arac dusurme konusunda yeni bi fikir öneren oldu. Bu üst amortisör tablasını 2 cm kadar asaya ındırıyolarmıs. Bu ıslemı bırkac kısıye sordum yaptıranlarıda gordum memnun olduklarını soyledıler. Benım kafama yattı sadece onlere yaptırmayı dusnuyorum
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2012, 22:13:13 »
Bizim Sinan yine yanlış yola girmiş. :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 25, 2012, 22:13:51 »
Zaten presletmekle yay parası aynı yay almak daha mantıklı yani :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2012, 23:25:20 »
:islik: Hocam doğru söylüyor.Şimdi şöyle sorayım.Adamlar yay almak için 300-500 lira veriyor.Coil içinse 1000-1500 lira gözden çıkaranlar oluyor.Hocam ne kadar para o kadar köfte bu işler.Kulaktan dolma bilgiler ve koca karı ilaçları ile olmaz.Her işin bir ölçüsü kitabı var.O kadar mühendis,o kadar insan kafa patlatıyor.Spor yay almak yerine presletmek,tablayı aşağıya çekmek çok akıllıca bir iş değil.Yine de karar senin.Araba senin para senin. ;) Ayrıca abi demene gerek yok ya. :) O kadar yaşlı değilim ben. 8-) Acele etme bu işleri yaparken.Hele bir tek ustanın arkasına yapışıp sakın gitme!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2012, 23:44:35 »
Yine derken egsoz konusundan mı bahsedıyosun abi :D :D
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2012, 23:45:02 »
Zaten presletmekle yay parası aynı yay almak daha mantıklı yani :)
Yani o yüzden presletmekden vazgectim :D
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2012, 23:47:10 »
:islik: Hocam doğru söylüyor.Şimdi şöyle sorayım.Adamlar yay almak için 300-500 lira veriyor.Coil içinse 1000-1500 lira gözden çıkaranlar oluyor.Hocam ne kadar para o kadar köfte bu işler.Kulaktan dolma bilgiler ve koca karı ilaçları ile olmaz.Her işin bir ölçüsü kitabı var.O kadar mühendis,o kadar insan kafa patlatıyor.Spor yay almak yerine presletmek,tablayı aşağıya çekmek çok akıllıca bir iş değil.Yine de karar senin.Araba senin para senin. ;) Ayrıca abi demene gerek yok ya. :) O kadar yaşlı değilim ben. 8-) Acele etme bu işleri yaparken.Hele bir tek ustanın arkasına yapışıp sakın gitme!
Abi cok haklısın ya senle konusurken fıkırlerım degısıyo bı baska kısıyle konustugum zaman da yıne gerı donuyorum :D Ben bu sefer dusundum karar verdım de en ıyısı 1 sene sonra okulum bıttıgımde eibach prokit bi yay alıyım aracıma sımdılık kucuk butcelı ıslerle ugrasayım 500 lıra kadar bırıkmıs param var zaten :) ayrıca abi dememın yaslılıkla bı alakası yok saygımızdan abi :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 26, 2012, 06:38:20 »
Yine derken egsoz konusundan mı bahsedıyosun abi :D :D

Evet :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2012, 08:52:55 »
Abi cok haklısın ya senle konusurken fıkırlerım degısıyo bı baska kısıyle konustugum zaman da yıne gerı donuyorum :D Ben bu sefer dusundum karar verdım de en ıyısı 1 sene sonra okulum bıttıgımde eibach prokit bir yay alıyım aracıma sımdılık kucuk butcelı ıslerle ugrasayım 500 lıra kadar bırıkmıs param var zaten :) ayrıca abi dememın yaslılıkla bı alakası yok saygımızdan abi :)
Kardeşim kimlerle konuşuyorsun bilmiyorum ama ustaların gizli bir özelliği var.Sana sanki dünyanın en güzel amortisör sistemini yapacakmış gibi konuşurlar.Ben çok çektim bu uydurma parçaların acısını benden sana söylemesi.10 yaşımdan beri otomobillerle uğraşıyorum.İnan bana o kadar bilgisiz insan var ki anlatamam.Sen bunlardan olma.Oku,kafanı çalıştır,mantık kur.Bak 1-2 hikaye anlatayım.
2008 yılında aldım ehliyetimi.Tam 18 yaşındaydım.Bir heves,heyecan.Golf mk1 aldık.Ailemizde kullanmak ve ben öğreneyim diye.Benzinli otomatik...Neyse arabayı aldık.3-5 tane aksesuar beğendim.Bir kaç tane de ufak iş vardı.4 tane amortisör almaya gittik.Adama söylüyorum işte arabanın modelini vs...Bunu bulamazsın uydurmak lazım diyor.Başka yere gidiyorum.Bu araba çok havada yayları bir bakla kestir diyor.Arabaya plaka lambası aldım kırıldığı için.Adam bunlar olmaz dedi.Kendim monte ettim.Araba bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu.Adam  marş motoru dedi,öteki tuttu kontak dedi...Sonuç ne çıktı biliyor musun.Akünün kutup başları oksitlenmiş. :lol: Her söylenene inanma kardeşim.Forumlarda çok bilgili,yetenekli insanlar var.Bunları kullan.Amortisör tablasını aşağıya çekerek olmaz o iş.Rüzgar direnci,darbeleri absorbe edebilme,yol tutuş,frenaj...Bir sürü etkisi var bunun.Bir gün ailenle giderken araba saçma sapan hareketler yapmaya başladığında uyanırsın belki.Ama çok geç olur. ;) Dediğin gibi yap.Bekle.Eğer gerçekten istersen de 300-350 lira ver.Al 3.5 cm yay.Gayet de güzel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 26, 2012, 15:29:27 »
Evet :D
Abi üzdün beni bak :( :P Hazıranın 7 sınde sınavlarım bıtıyor 8 inde memleketıme gıttıgım gun taktırcam ins egsozumu ozaman bi gör sen fikirin degıscek emınım :D
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2012, 15:33:13 »
Kardeşim kimlerle konuşuyorsun bilmiyorum ama ustaların gizli bir özelliği var.Sana sanki dünyanın en güzel amortisör sistemini yapacakmış gibi konuşurlar.Ben çok çektim bu uydurma parçaların acısını benden sana söylemesi.10 yaşımdan beri otomobillerle uğraşıyorum.İnan bana o kadar bilgisiz insan var ki anlatamam.Sen bunlardan olma.Oku,kafanı çalıştır,mantık kur.Bak 1-2 hikaye anlatayım.
2008 yılında aldım ehliyetimi.Tam 18 yaşındaydım.Bir heves,heyecan.Golf mk1 aldık.Ailemizde kullanmak ve ben öğreneyim diye.Benzinli otomatik...Neyse arabayı aldık.3-5 tane aksesuar beğendim.Bir kaç tane de ufak iş vardı.4 tane amortisör almaya gittik.Adama söylüyorum işte arabanın modelini vs...Bunu bulamazsın uydurmak lazım diyor.Başka yere gidiyorum.Bu araba çok havada yayları bir bakla kestir diyor.Arabaya plaka lambası aldım kırıldığı için.Adam bunlar olmaz dedi.Kendim monte ettim.Araba bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu.Adam  marş motoru dedi,öteki tuttu kontak dedi...Sonuç ne çıktı biliyor musun.Akünün kutup başları oksitlenmiş. :lol: Her söylenene inanma kardeşim.Forumlarda çok bilgili,yetenekli insanlar var.Bunları kullan.Amortisör tablasını aşağıya çekerek olmaz o iş.Rüzgar direnci,darbeleri absorbe edebilme,yol tutuş,frenaj...Bir sürü etkisi var bunun.Bir gün ailenle giderken araba saçma sapan hareketler yapmaya başladığında uyanırsın belki.Ama çok geç olur. ;) Dediğin gibi yap.Bekle.Eğer gerçekten istersen de 300-350 lira ver.Al 3.5 cm yay.Gayet de güzel olur.
Yok yok ben artık kafama yerlestırdım bu işi . Onca muhendıs onca saat ugrasıyorsa vardır bı bıldıklerı. Seneye okulum bıtınce sıfır eıbach prokit cakıcam artık baska cıkarı yok sımdılık leylek bınelım:)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp