0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatıh abıcım cevap verıp benı bılgılendırdıgın ıcın coook cok tesekkur ederım sana.. Senın yazdıklarını okudukdan sonra yay presletme ısınden tamamen vazgectım artık. Az once haber geldı 99 model corolladan cıkma temız bı yay varmıs eıbach marka 3,5 cm . Fıyatı on oluru 250 liraymıs . Ama 99 model bızım arabnın bı ust kasası oldugu ıcın uyum konusunda bıaz suphelerım var. Taklayada gelmek ıstemıyorum bu benım ılk deneyımım olucak bu konuda. Olursa bu yayları almayı dusunuyorum. Ve sadece on yayları taktırcam cunku arkalar zaten tadımlık tüp set flan var . Arka camurlukla teker arası 2 parmak, ön camurluk ıle on tekerlek arasıda 5 cm . Ben bu aradakı farkı kapatmak ıstedıgım ıcın on yayları kestırmeyı dusunuyorum zaten. Fazlada basık olmasına hıc gerek yok:)
Yaylar hangi ilde.?
Bence takım olarak taktır hocam.Hem daha güvenli hem de daha rahat olacaktır.99 corollanın yayları belki olabilir.Bir bilene sormak lazım onu.İnternette bulduğum ilanlar 300 liraydı.İstersen bir bak.Sa.ibinden adresinde idi.Ayrıca cevap için teşekküre hiç gerek yok hocam.
Rengi önemli değil hocam.Zaten 3 gün sonra toz olur. :DAlmak istersen ve aracın için yapılmışsa al tabi.Ama uydurma bir iş olacaksa hiç uğraşma derim.
Bizim Sinan yine yanlış yola girmiş.
Zaten presletmekle yay parası aynı yay almak daha mantıklı yani
Hocam doğru söylüyor.Şimdi şöyle sorayım.Adamlar yay almak için 300-500 lira veriyor.Coil içinse 1000-1500 lira gözden çıkaranlar oluyor.Hocam ne kadar para o kadar köfte bu işler.Kulaktan dolma bilgiler ve koca karı ilaçları ile olmaz.Her işin bir ölçüsü kitabı var.O kadar mühendis,o kadar insan kafa patlatıyor.Spor yay almak yerine presletmek,tablayı aşağıya çekmek çok akıllıca bir iş değil.Yine de karar senin.Araba senin para senin. Ayrıca abi demene gerek yok ya. O kadar yaşlı değilim ben. Acele etme bu işleri yaparken.Hele bir tek ustanın arkasına yapışıp sakın gitme!
Yine derken egsoz konusundan mı bahsedıyosun abi
Abi cok haklısın ya senle konusurken fıkırlerım degısıyo bı baska kısıyle konustugum zaman da yıne gerı donuyorum Ben bu sefer dusundum karar verdım de en ıyısı 1 sene sonra okulum bıttıgımde eibach prokit bir yay alıyım aracıma sımdılık kucuk butcelı ıslerle ugrasayım 500 lıra kadar bırıkmıs param var zaten ayrıca abi dememın yaslılıkla bı alakası yok saygımızdan abi
Evet
Kardeşim kimlerle konuşuyorsun bilmiyorum ama ustaların gizli bir özelliği var.Sana sanki dünyanın en güzel amortisör sistemini yapacakmış gibi konuşurlar.Ben çok çektim bu uydurma parçaların acısını benden sana söylemesi.10 yaşımdan beri otomobillerle uğraşıyorum.İnan bana o kadar bilgisiz insan var ki anlatamam.Sen bunlardan olma.Oku,kafanı çalıştır,mantık kur.Bak 1-2 hikaye anlatayım.2008 yılında aldım ehliyetimi.Tam 18 yaşındaydım.Bir heves,heyecan.Golf mk1 aldık.Ailemizde kullanmak ve ben öğreneyim diye.Benzinli otomatik...Neyse arabayı aldık.3-5 tane aksesuar beğendim.Bir kaç tane de ufak iş vardı.4 tane amortisör almaya gittik.Adama söylüyorum işte arabanın modelini vs...Bunu bulamazsın uydurmak lazım diyor.Başka yere gidiyorum.Bu araba çok havada yayları bir bakla kestir diyor.Arabaya plaka lambası aldım kırıldığı için.Adam bunlar olmaz dedi.Kendim monte ettim.Araba bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu.Adam marş motoru dedi,öteki tuttu kontak dedi...Sonuç ne çıktı biliyor musun.Akünün kutup başları oksitlenmiş. Her söylenene inanma kardeşim.Forumlarda çok bilgili,yetenekli insanlar var.Bunları kullan.Amortisör tablasını aşağıya çekerek olmaz o iş.Rüzgar direnci,darbeleri absorbe edebilme,yol tutuş,frenaj...Bir sürü etkisi var bunun.Bir gün ailenle giderken araba saçma sapan hareketler yapmaya başladığında uyanırsın belki.Ama çok geç olur. Dediğin gibi yap.Bekle.Eğer gerçekten istersen de 300-350 lira ver.Al 3.5 cm yay.Gayet de güzel olur.