Gönderen Konu: Corolla Ses sistemi degisimi  (Okunma sayısı 2678 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
Corolla Ses sistemi degisimi
« : Mayıs 23, 2012, 19:22:05 »
Arkadaslar hepinize iyi aksamlar.Degerli bilgilerinize ihtiyacim var.2011 corolla elegant aracimin ses sistemini begenmedigimden; orjinal teybinin amfi cikisi olmadigindan bir adet audioson yada stinger marka deck ceviriciden elde ettigim iki adet rca cikisini JBL GT5-A604 4 Kanal Amfi 640 watt amfiye, ön kapiya iki adet Alpine Spg-17C2 16.5cm Koaksiya 2 Yollu Hoparlör,arka camin oraya iki adet Alpine SPG-69C3 6x9 (16cmx24cm)Koaksiyal 3 Yollu Hoparlör, bagaja Jbl BOX12CS Kabinli 30cm 1000wat bas kabini koymayi dusunuyorum.amator oldugumdan bu sistemden netice alabilirmiyim,birbirine uymayan parca yada hoparlor varmi.istedigim kaliteli muzik dinlemek bas kutusuda olmayabilir.kullandigim malzemeler;

,,, Alpine SPG-69C3 (6x9”(16cmx24cm)Koaksiyal 3 Yollu Hoparlör
,,, Alpine Spg-17C2 (6-1/2”(16.5cm) Koaksiya 2 Yollu Hoparlör
,,,, JBL GT5-A604 4 Kanal Amfi 640 watt
,,,, Jbl BOX12CS Kabinli 30cm 1000 Watt
,,,, deck cevirici stinger yada audioson
,,,,,kablo vs..Ve ankarada iyi bir montajci arkadas.ilginize simdiden tesekkur ederim.mesaji pda dan yazdigim icin imla,yazim hatalarim icin ozur diliyorum.

Toyota Club Türkiye

Corolla Ses sistemi degisimi
« : Mayıs 23, 2012, 19:22:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Ses sistemi degisimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2012, 01:51:44 »
Merhaba Tamer Bey,

Kabinli bas kullanacaginiz icin onlere almayi dusundugunuz hoparlorler cok uygun olmayacaktir. Tiz seslerde kayip yasamaniz buyuk ihtimal.

Onlere mid takimi oneririm. Alpine SPG-17CS kullandim eski aracimda, memnundum, tekrar dusunuyorum.

Pandizot delinmesine karsi biriyimdir, cunku pandizot ozellikle HB araclarda hayati oneme ahiptir, aracin arkadan hasar aldiginda katlanmasini onleyen bir parcadir. Bu baglamda arka kapidaki hoparlorleri degistirmenizi ve Alpine SXE-1325S veya kasnak ile kurtarirsa SXE-1725S kullanmanizi oneririm, E12'lerde kasnak kurtariyor.

Amfi olarak Alpine PMX-F640 kullandim hicbir isinma, kisa devre vb. sorun yasamadim.

Bas olarak SBE-1243BR kullanmistim, tam bekledigim verimi alamamistim fakat diger markalardan daha az yer kaplamasi ve gorselligi guzeldi, malum HB arac kullaniyorum bagaji fazla kaplamamasi lazim benim icin.  Bas konusunda mumkunse dinleyerek karar verin, her markanin bas karakteristigi farkli, JBL genelde kullaniliyor.

Deck ceviricinizi kaliteli secmeye ozen gosterin, Alpine'in deck ceviricisi var fakat fiyat tuzlu. Kalitesiz deck ceviricilerde parazit sorunu yasanabiliyor. Bahsettiginiz markalari bilmedigim icin bunu soyluyorum, kaliteli olabilirler fakat benim bir bilgim yok malesef.

Kablo seciminiz cok onemli, ne kadar kaliteli kablo kullanirsaniz o kadar kaliteli muzik dinlersiniz.

Umarim yardimci olabilmisimdir. Kullandigim urunlerin kodlari imzamda mevcut.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2012, 16:17:07 »
Kardesim degerli bilgilerin icin sagol.yalniz aracim 2011 corolla sedan. Bildigim kadari ile benim arcimin arkasinda yani camin orada 16x9 ebatli hoparlor var,yani pandizot kestirmek soz konusu degil.bu urunler bir akrabamda bana verecek baska bir aracta kullandigi icin aracima uyarmi diye sordum.alpine deck ceviriciyi duydum ve ariyorum.ilgin icin tesekkurler.baska arkadaslarinda fikirlerini ogrenmek isterim.iyi aksamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2012, 07:03:25 »
Merhaba Benim tesisat detaylarım aşağıda belirttiğim gibidir;

Tesisatta kullanılan malzemeler;

1-Companent Speaker System - Mid Takımı - Kenwood KFC-S703P 280 W.( max.80RMS ) - 220 TL - ön iki kapıda

2- SOUNDSTREAM SC-6T mid takımı - arka iki kapıda

3-Kenwood Amplifier KAC-846 (max.720 W.) - 300 TL - muavin koltuk altında

4-Sierra 1000W subwoofer + beautiful craftsmanship - 250 TL - bagajda

5-Kablo Seti - 60 TL

6-Anfi Dönüştürücü - 40TL

7-Montaj- 100 TL

Toplam maliyet 970 TL

Ayrıca detay,resimler ve video için  için ;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42599.20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2012, 11:13:03 »
Arkadaslar dun Ankara Konya sokakta biraz arastirma yaptim.yukarida yazdigim sistemi  topladim.rca cevirici alpine marka aydinlikevlerde saticidan buldum.subfower olarak kendinden anfili pioner anfili bas kontrollu wofer buldum.ancak montajci ile konustugumda rca ceviricili sistemlerden kalite olarak cok birsey beklenmemesi gerektigini ogrendim.simdi direk teyten aldigim cikislari rca girisi olmadan takabilecegim bir anfi.boyle bir cihaz varmi onuda bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2012, 20:35:42 »
Arkadaslar dun Ankara Konya sokakta biraz arastirma yaptim.yukarida yazdigim sistemi  topladim.rca cevirici alpine marka aydinlikevlerde saticidan buldum.subfower olarak kendinden anfili pioner anfili bas kontrollu wofer buldum.ancak montajci ile konustugumda rca ceviricili sistemlerden kalite olarak cok birsey beklenmemesi gerektigini ogrendim.simdi direk teyten aldigim cikislari rca girisi olmadan takabilecegim bir anfi.boyle bir cihaz varmi onuda bilmiyorum.

aradığınız cihaz eski anfilerin sahip olduğu bir özellik ama nekadar verimlidir bilemem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2012, 08:06:23 »
Gunaydin arkadaslar.montajci arkadasimla tekrar gorustum;isin icinde hangi marka rca cevirici olursa olsun kurulacak sistemden yuksek ses alinabilecegini ancak ses kalitesi anlaminda pek birsey beklenmemesi gerektigini,rca ceviricili sistem yaptiranlarin tekrar vazgecip sistemi sokturduklerini soyledi.Yani ana unute degismeden bu ise girismemek lazim.Benim istedigimde kaliteli ses.Hayirlisi olsun