Sercan bey, çok güzel bir haber paylaştığınız için teşekkür ederim.
Elbette Atlı Fayton bir klasik..
Fakat güncelleşen dünyada, Büyük Ada için Elektrikli Fayton da çok uygun bir seçim olabilir!
Tekin Bey'e bu konuda katiliyorum.
Ben liseyi Heybeliada'da okudum. Hazirlik dahil 4 senem adada gecti.
Faytonla gezmenin tadi cok ayridir, ve kimse farkinda degil fakat ada halki icin ekmek kapisidir ayni zamanda. Liseden tanidigim arkadaslarimin bir kismi suan Adalar'da fayton kullanarak gecimii sagliyor.
Gel gelelim faytonlarda gerekli ozen yok, yollarda at pisligine basmaniz olasi, ozellikle yazin fayton duraklarinin oldugu yerlere yaklasilmiyor, fiyatlarda bana kalirsa fahis fiyatlar (Guncel fiyatlari bilmiyorum fakat benim ogrenciligimde oyleydi). Ayrica iyice yaslanan atlar direkt saliverildigi icin piknik alanlarinda basibos atlara denk gelme ihtimaliniz de var, bir aksilik olsa cifteyi yemeniz ihtimali mevcut, benim okulumun bahcesinde atlar gezerdi. Bunun disinda fayton kazalari da var, bircok insana fayton carptigini gormuslugum var.
Eger mevcut arabacilara elektrikli fayton alimi konusunda oncelikler ve kolayliklar saglanirsa yararli olacagini dusunuyorum. Nostalji amacli az sayida atli fayton da mevcut durursa isteyenler kullanabilir.