0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kanka, e11 headers diye google da aratınca, tek çıkan, senin şu anki yazın, durum o kadar vahim yani, el yapımı olayını araştırıyorum. Egzostcuların bazıları yaparız diyorlar ama genel intibaya bakıldığında, kalıp gerekiyor ki bizde yok, aksi takdirde yapılacak şeyin pek faydası olmuyor.
Nasıl bir headers istiyorsunuz oda önemli 4-1 mi 4-2-1 mi ?
gönül 4-1 istiyor ama, fazla iddaalı gibi geliyor, 4-2-1 daha uygun gibi, zaten araç orjinal haliyle beklenenden fazlasını veriyor. üzerine her koyulan +güç mutlu edecektir az da olsa. Bu konuda yardımcı olabilecekmisiniz.
4-1 ne yaptın Alperim aman.
üstler sağlam olunca seviyorum ya, cut out olayınıda ondan yaptırmıştım, altların dolu olması işine aklım bir türlü yatmıyor, alt devirlerin performanslı kullanımda önemi olmadığı için. Ama 4-1de bide işin egzost boyutu var tabi, kafası çalışan birinin güzel bir iş çıkarması lazım
Hocam şimdi moral bozmak gibi olmasın ama şöyle bir yorum getireyim.Araç için yapılmış bir headers yok ise el yapımı bir headers yaptırılır.Ancak fabrikasyon gibi kesin performans denemez.Çünkü bu headers olayı biraz ince bir olay benim gözümde.Herkes egzozu sökünce aracın tam güçleneceğini düşünür ancak öyle değildir durum.Egzoz da bir parça olsun araç motorundaki kompresyon oranına etki eder.Burada da headers,ara borular,orta susturucu,son susturucu devreye girer.İskender egzoz yapıyordu sanırım headers.Tabi fiyat ne olur bilinmez.Bir de araca katkısı ne olur bilinemez.Sanırım iskender +hp olayına garanti veriyor.Bir ara konuş istersen.Benim size tavsiyem araştırmaya devam...O kadar çok egzoz markası var ki...Aracınız için belki bir köşede bir headers bulunur.Bu arada 4-2-1...Krom ara borular...Güzel bir son susturucu tadından yenmez.Ben de size bir soru sorayım.Bazı araçların altında görüyorum.Komple krom ara borular var.Ve hiç kaynak izi yok.Sanırım egzozları kaynak yerine sıvı conta ile tam çapları birbirine geçecek şekilde oturtuyorlar.Doğrumudur?Not:İskender egzoz ile en ufak ticari bağım yoktur.
Bilgiler için teşekkürler. İskenderin reklamını yaptığınızı kesinlikle düşünmem, ki zaten bu camiadaki her kişi nerdeyse bilir kendisini, ve işçiliğini. Tabi vereceği fiyatlarda cabası. Bende araştırmalarım sonucu dediğin gibi, sonradan yapılma headersın tam verim sağlayamayacağı sonucuna ulaştım, malum milimetrik hesaplar geçiyor sürekli. En ufak hatalarda sürekli kayıp mevcut. Bir süredir araştırıyoruz fakat, bu kasa için maalesef headersa henüz, uzaktan yakından ulaşamadık. Spor helezonlara dahi 560tl gibi bir fiyat veriyorlarki, bu fiyat 2005 sti ın spor helezonlarından daha pahalı. Aracın performansı gerçekten tatmin edici, birazda o yüzden imkanları zorlamaya çalışıyoruz, malum 1.4 hacimli olmasına rağmen, 1.6 araçlarla beraber 4.vitesi bitiriyor, genelliklede garip şekilde önde oluyor(kastettiğim, vtec 2, 1.6vvti) . Yani tüm uygulamalar sonucunda + 10-15hp gibi bir rakam alınabilse, araç benim gözümde sınıfına göre çok güzel bir yere gelecek. civic te bulunan imkanlar şu kasada olsa kesinlikle çok eğlenceli şeyler yapılabilirdi rahatlıkla.Krom kaynak olayı hakkında benimde ciddi bir bilgim yok açıkcası, hiç uygulatmadım aracıma krom.Egzost sökme, olayındada katılıyorum sana, kesinlikle oluşacak back pressure iyi ayarlanmalı, herşey optimum olmalı verim alabilmek için. Benim diğer aracıma uyguladığım cut outta bile, headerstan yaklaşık 1-1.5metre sonra konumlanmasına rağmen. Altlarda ciddi bir düşüş vardı. Hatta bu back pressure, araç durma halindeyken, stop etmeye kadar götürebiliyordu aracı.