0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silkeleme sorununuz debriyaj kaynaklı olabilir. Araç soğukken daha çok yapıyor değil mi? Duyduğunuz cikleme sesi de muhtemelen alternatör kayışından geliyordur. Gerginliğini kontrol ettirmenizde fayda var.
Bende 2008 Yaris 1.0 Terra var. İlk aldığımda bende de silkeleme sorunu vardı. Sonradan anladım ki yeteri kadar gaz vermediğim için yapıyormuş. Palio 1,3 multijet te kullanıyorum. Ayağım onun gaz pedalına, debriyajına alışık. Yaris e binince Palioya göre biraz daha fazla gaz veriyorum ve kalkar kalkmaz vitesi 2 ye atıyorum.
bizde dizel corolla var ve 1. viteste dönüşlerde falan gaza basmadığınız zaman silkeleme yapıyor. motordan değil de debriyajdan kaynaklanan bir durum gibi gözüküyor. bu durum genel olarak var sanırsam
merhabakızımın 2006 yaris 1.0 düz vites var. araba daha 22.000 km de. 2 nci 10.000 km bakımını yeni yaptırttık. maalesef onda da 1 vitese düştüğünüzde silkeleme yapıyor, mecburen yokuş çıkarken 1 vitese almak zorunda kalıyoruz. tam gaz verilemiyor o zamanda silkeliyor. servise götürdüm. olabilir dediler test ettiler hiç sorun yok azıcık gazlı kalkacaksınız dediler. bakımlarını hiç aksatmadan yetkili tokullar serviste yaptırıyoruz. herhalde kronik bir durum.selamlar